Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

Vejledning oprettelse af holdingselskaber

Der er adskillige fordele ved at oprette dit selskab med en holdingstruktur, bl.a. i form af væsentligt lavere beskatning og udbetaling af udbytte. Opret dit holdingselskab i dag og få alle fordelene.

Hos LegalDesk

Pris: 1.198 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 4.000 kr.

Ift. traditionel advokat

Skal du stifte selskab og overvejer en holdingkonstruktion?

Med Legal Desk kan du nemt og hurtigt stifte dit eget selskab - også som holdingkonstruktion. Læs med og bliv klogere på, hvordan du gør i praksis eller gå direkte til selskabsstiftelse her.

Legaldesk Hvordan Stiftess Et Holding Selskab Cropped

Trin 1

Stift holdingselskab

Når du vælger en holdingstruktur (dvs. både holding- og driftsselskab), skal du stifte holdingselskabet som det første. Hvis I er flere ejere, vil det ofte være en fordel, at I stifter et holdingselskab for hver ejer. Et holdingselskab er ikke en selskabsform for sig selv, men blot en betegnelse for selve strukturen. Et holdingselskab kan derfor være både et ApS eller et A/S. IVS blev afskaffet d. 9. april 2019, og kan derfor ikke længere oprettes. 

Når du stifter dit holdingselskab, skal du i formularen vælge “Formålsbestemmelse for holdingselskab” under fanen “Formål”. Når du har valgt denne formålsbestemmelse, sættes den korrekte branchekode ind for dit holdingselskab. Du skal være opmærksom på, at det er dig som person, der skal angives som stifter og ejer af selskabet. Der gælder forskellige kapitalkrav for de enkelte selskabsformer. Et A/S kan stiftes for en kapital på minimum 400.000 kr., og et ApS for en kapital på minimum 40.000 kr.

Hvis I er flere ejere, vil I altså stifte et holdingselskab for hver ejer på denne måde.

Stift dit holdingselskab her

Registrer holdingselskab

Når du har lavet selskabsdokumenterne til holdingselskabet, skal selskabet registreres hos Erhvervsstyrelsen for at blive gyldigt. I formularen kan du tilvælge Legal Desk Registreringsservice, og så håndterer vi hele registreringen. Priser for registrering er oplyst i formularen. Du kan også vælge selv at stå for registreringen ved at følge vores vejledning til registrering af selskab her.

Se hvordan Legal Desk virker

video

Trin 2

Stift driftsselskab

Når du har oprettet holdingselskabet, kan driftsselskabet stiftes. Når du stifter holdingselskab, angiver du dig selv som personlig ejer. Nu hvor du stifter driftsselskabet, skal du derimod angive holdingselskabet som stifter og ejer af driftsselskabet. Hvis I er flere ejere, skal I sikre jer, at I hver især indskyder et beløb, der er i overensstemmelse med den ønskede ejerfordeling i driftsselskabet.

Eksempel:
Søren og Mads vil stifte Driftsselskabet ApS, der skal ejes gennem deres personlige holdingselskaber, Søren Holding ApS og Mads Holding ApS. Søren og Mads stifter derfor hvert deres holdingselskab med 40.000 kr. i selskabskapital. Derefter stifter de Driftsselskabet ApS med 40.000 kr. i selskabskapital. Fordi Søren og Mads ønsker, at ejerskabet over Driftsselskabet ApS skal fordeles ligeligt, skyder de hver især 20.000 kr. i Driftsselskabet ApS. På den baggrund ser regnestykket således ud: I begge holdingselskaber vil der være en resterende selskabskapital på 20.000 kr. (40.000 - 20.000 = 20.000 kr.). I driftsselskabet vil der være en selskabskapital på 40.000 kr.

Registrer driftsselskab

På samme måde som ved stiftelsen af dit holdingselskabet, kan du tilvælge Legal Desk Registreringsservice i formularen, når du stifter driftsselskabet, ligesom at du også kan stå for registreringen selv.

Så nemt kan du altså få din selskabskonstruktion med holding- og driftsselskaber. Hvis du er i tvivl om noget af dette, er du meget velkommen til at kontakte os på kontakt@legaldesk.dk, telefon 9387 7889 eller via chatten i nederste højre hjørne.

Eksempler på holdingstrukturer: 

Legaldesk Holdingselskab Ejer Struktur 

Sådan kommer du i gang

For at opsummere, skal du altså gennemføre vores formular to gange – én gang for hvert trin. Du påbegynder ved at trykke ‘Opret holdingselskab nu’ øverst på siden. Vi anbefaler, at du først opretter holdingselskabet, da du på den måde nemt kan indsætte holdingselskabet som ejer, når du efterfølgende opretter driftsselskabet.

Når du har gennemført oprettelsen, vil du modtage en mail med kontonummeret til vores klientkonto hos vores advokat – hertil skal du overføre selskabskapitalen. Når selskabskapitalen er overført og godkendt, kan vi færdiggøre registreringen. 

Ønsker du at anvende den samme kapital i begge selskaber, skal vi blot have besked herom per mail – dette kan gøres ved, at du blot besvarer den oprindelige mail med kontonummeret. Rent lavpraktisk betyder dette, at holdingselskabet betaler driftsselskabets startkapital og derigennem bliver ejer af samtale kapitalandele i driftsselskabet. På den måde slipper du for at betale startkapital for både holding- og driftsselskab.

Det tager som regel mellem 24-48 timer at modtage et CVR-nummer. Behandlingstiden er dog længere, hvis det er weekend.

Samlet pris for selskabsstiftelse (per selskab) med registreringsservice:

Legaldesk Registreringsservice 20012020 Beskaaret

Legal Desk i medierne

Business
Borsen
Ekstra Bladet
Politiken
Leder