Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

23. juni 2023

Generelle råd til erhvervskonto

Legal Desk kan ikke hjælpe dig med at oprette en erhvervskonto, men vi har samlet en række generelle råd, der kan hjælpe dig på vej. For at oprette en erhvervskonto, skal du nemlig godkendes af en bank. Læs her, hvordan du gør.

Hvem kan få en erhvervskonto?

Hvis du skal være forretningsdrivende, er det i de fleste tilfælde nødvendigt at oprette en erhvervskonto. Som privatperson skal du have en NemKonto, som de offentlige myndigheder kan indbetale til - eksempelvis når du skal have udbetalt feriepenge. På samme måde skal din virksomhed også have en NemKonto til erhverv, som de offentlige myndigheder kan indbetale til - eksempelvis tilbagebetaling af moms.

Bankerne skal efterleve en række krav fra Finanstilsynet for at opdage og undgå hvidvask af penge. Derfor vil du sandsynligvis opleve, at banken stiller relativt mange spørgsmål vedrørende din virksomheds (kommende) drift.

På baggrund af bankens undersøgelse af virksomheden, træffer banken beslutning om, hvorvidt de vil åbne en erhvervskonto til dit selskab. Det står altså banken frit for at afvise enhver forespørgsel vedrørende oprettelse af erhvervskonto i den pågældende bank.

Jeg skal starte et selskab

Hvis du skal starte et selskab (ApS eller A/S), uanset om det er et drift- eller holdingselskab, skal du bruge en erhvervskonto. Det er et krav, da selskabets økonomi skal være adskilt fra ejerens privatøkonomi. Derfor kan du altså kun oprette en erhvervskonto,  hvis du har et CVR-nummer, da erhvervskontoen knyttes direkte til dette CVR-nummer.

Jeg skal starte en enkeltmandsvirksomhed

Skal du starte en enkeltmandsvirksomhed, er det ikke altid nødvendigt med en erhvervskonto. I nogle tilfælde vil det være tilstrækkeligt, at oprette en ekstra konto til din private konto. Undersøg derfor om det er en mulighed hos din bank. Så kan du spare oprettelsesgebyret for erhvervskontoen.

Hvordan får jeg en erhvervskonto?

Undersøg altid markedet, da størrelsen på gebyret kan variere en hel del. Derfor anbefaler vi, at du forhører dig hos forskellige banker. Der findes forskellige typer af erhvervskonti, der dækker forskellige behov. Omkostningerne forbundet med erhvervskontoen skal derfor gerne passe til dine behov.

Udover størrelsen på gebyret kan længden på oprettelsesprocessen også variere. Det skal du være særligt opmærksom på, hvis du stifter selskab med selskabskapital, der skal bekræftes af tredjemand (ApS og A/S). Her er det nemlig nødvendigt, at din erhvervskonto er oprettet indenfor en rimelig periode, så selskabskapitalen kan tilbageføres efter den er blevet bekræftet af tredjemand.

Banken har afvist min forespørgsel om erhvervskonto - hvad gør jeg?

Det er desværre ikke unormalt at blive afvist. Derfor anbefaler vi, at du indhenter tilbud fra forskellige banker på samme tid. Der er ingen garantier, men på den måde sparer du i det mindste tid, hvis du skulle blive afvist af en enkelt eller flere banker.

Skal du stifte selskab eller oprette virksomhed, kan du gøre det her.

Har du brug for hjælp eller inspiration til budgettering, finder du det her.

Legal Desk ønsker dig god vind med din iværksætterdrøm!