Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

Skal jeg bruge en advokat til at lave et gavebrev?

Hvis du skal give en gave, hvor værdien overstiger, hvad der normalt gives mellem venner og familie, er det fornuftigt at lave et gavebrev. Med Legal Desk kan du spare 1.500 kr. på advokaten og lave gavebrevet selv. Vi vejleder dig hele vejen, og gør dig opmærksom på, hvornår du skal forholde dig til gaveafgift. Læs mere her.

Hos LegalDesk

Pris: 349 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Gem 1.500 kr.

Ift. traditionel advokat

Hvad skal et gavebrev indeholde?

De fleste, der opretter et gavebrev, har brug for, at det dækker mange af de samme områder. Det drejer sig først og fremmest om at få afklaret, hvem parterne er (dvs. giveren og modtageren), parternes indbyrdes relation (eks. bedsteforælder og barnebarn), og hvad gaven består af (penge eller en genstand). Hvis gaven overstiger en værdi på 69.500 kr. (2022), skal det også bestemmes, hvem der betaler gaveafgiften. Derudover kan giveren bestemme, om gaven skal være fællesejefuldstændigt særeje eller kombinationssæreje

Dette er særligt relevant, hvis modtageren er gift eller bliver gift på sigt og man som gavegiver ønsker at “beskytte” den gave, man har givet.

Netop fordi langt de fleste har samme behov og ønsker i forbindelse med overdragelse af en gave på denne størrelse, og fordi et gavebrev er et relativt simpelt dokument, kræver det ikke en advokat til at udforme det. Du kan selv lave dit gavebrev med Legal Desk - nemt, billigt og sikkert.

Opret dit gavebrev med Legal Desk her

Hvornår kan jeg alligevel have brug for en advokat?

Som udgangspunkt kan alle lave deres eget gavebrev uden behov for en advokat. Nogen finder det dog betryggende at have en advokat, dels som rådgiver, dels som ansvarlig for de praktiske opgaver. Når der skal laves et gavebrev, er den eneste praktiske opgave at udforme selve dokumentet og eventuelt at betale gaveafgiften. Dette kan du dog selv nemt gøre med Legal Desks vejledning til registrering og betaling af gaveafgift. Der er hverken krav om tinglysning, vitterlighedsvidner, notar eller lignende i forbindelse med gavebreve.

Derfor anbefaler vi, at du kigger Legal Desks gavebrev igennem, før du kontakter en advokat. Det er gratis og tager ikke mere end 5 minutter. På den måde kan du se, om dokumentet indfrier dine behov og ønsker til gavebrevet. Hvis gavebrevet er fyldestgørende, kan du blot glæde dig over den tids- og pengemæssige besparelse, du har opnået.

Hvordan gør jeg gavebrevet gyldigt?

Når du laver dit gavebrev med Legal Desk, vil du få adgang til det færdige dokument med det samme. Dokumentet bliver gyldigt så snart, at det dateres og underskrives af gavegiveren. Der er altså ikke behov for yderligere, såsom tinglysning eller anden registrering, for at gøre gavebrevet gyldigt.

Sådan anmelder og betaler du gaveafgift til SKAT

Sådan virker Legal Desk virker

video

Opret gavebrev med Legal Desk – nemt, hurtigt og billigt

Med Legal Desk behøver du ikke en dyr advokat for at lave dit gavebrev. Det eneste du skal gøre er at udfylde vores online formular. I formularen stiller vi dig alle de samme spørgsmål, som en advokat ville stille i samme situation.

På baggrund af dine svar, bliver dit gavebrev automatisk genereret. Så snart du har gennemført betaling, får du adgang til dit færdige gavebrev, som er klar til underskrift. Både giver og modtager af gavebrevet kan underskrive dokumentet med NemID. Læs hvordan I underskriver med NemID her