cart

Skal jeg bruge en advokat til at lave et gavebrev, eller kan jeg gøre det selv?

Hvis du skal give en gave, hvis værdi overstiger, hvad der normalt gives mellem venner og familie, er det en god idé at lave et gavebrev. Men kan du selv lave et gyldigt gavebrev, eller er det nødvendigt med en advokat? Med Legal Desk kan du spare 1.500 kr. på advokaten og lave gavebrevet selv – men vær opmærksom på gaveafgift. Bliv klogere her.

Hos LegalDesk

Pris: 249 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 1.500 kr.

Ift. traditionel advokat

Hos LegalDesk

Pris: 249 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 1.500 kr.

Ift. traditionel advokat

Hvad skal et gavebrev indeholde?

De fleste, der opretter et gavebrev, har brug for, at det dækker nogenlunde de samme områder. Det drejer sig om at få afklaret, hvem parterne er (giveren og modtageren) og deres relation, og hvad gaven består af (penge eller en genstand). Hvis gaven overstiger en værdi på 65.700 kr. (2019), skal det også bestemmes, hvem der betaler gaveafgiften. Derudover kan giveren bestemme, om gaven skal være fællesejefuldstændigt særeje eller kombinationssæreje

Dette er særligt relevant, hvis modtageren er gift eller bliver gift på sigt og man som gavegiver ønsker at “beskytte” den gave, man har givet.

Netop fordi langt de fleste har samme behov og ønsker i forbindelse med overdragelse af en gave på denne størrelse, og fordi et gavebrev er et relativt simpelt dokument, kræver det ikke en advokat til at udforme det. Du kan selv lave dit gavebrev med Legal Desk - nemt, billigt og sikkert.

Opret dit gavebrev med Legal Desk her.

Sådan virker Legal Desk virker

video

Hvornår har jeg alligevel brug for en advokat?

Som udgangspunkt kan alle lave deres eget gavebrev uden behov for en advokat. Nogen finder det dog betryggende at have en advokat som dels rådgiver, og dels er ansvarlig for de praktiske opgaver. Når der skal laves et gavebrev, er den eneste praktiske opgave at udforme selve dokumentet og eventuelt at betale gaveafgiften. Dette kan du dog selv nemt gøre med Legal Desks vejledning til registrering og betaling af gaveafgift her. Der er hverken krav om tinglysning, vitterlighedsvidner, notar eller lignende i forbindelse med gavebreve.

Derfor anbefaler vi, at du kigger Legal Desks gavebrev igennem, før du kontakter en advokat. Det er gratis og tager ikke mere end 5 minutter. På den måde kan du se, om dokumentet indfrier dine behov og ønsker til gavebrevet. Hvis gavebrevet er fyldestgørende, kan du blot glæde dig over den tids- og pengemæssige besparelse, du har opnået.

Hvordan gør jeg gavebrevet gyldigt?

Når du laver dit gavebrev med Legal Desk, vil du få adgang til det færdige dokument med det samme. Dokumentet bliver gyldigt så snart, at det dateres og underskrives af gavegiveren. Der er altså ikke behov for yderligere, såsom tinglysning eller anden registrering, for at gøre gavebrevet gyldigt.

Opret gavebrev med Legal Desk – nemt, hurtigt og billigt

Med Legal Desk behøver du ikke en dyr advokat for at lave dit gavebrev. Det eneste, du skal gøre, er at udfylde vores online formular, der stiller dig alle de samme spørgsmål, som en advokat ville gøre i samme situation.

På baggrund af dine svar, vil dit gavebrev automatisk blive genereret, så du modtager det med det samme, klar til underskrift.

Lav dit eget gavebrev med Legal Desk her.

Udfyld formular

1. Udfyld formular

Modtag straks

2. Modtag straks

Underskriv digitalt

3. Underskriv digitalt

249 kr.

Vil du vide mere, ring på
+45 9387 7889 eller fang os på
kontakt@legaldesk.dk

Business
Borsen
Ekstra Bladet
Politiken
Leder

Dokumenter privat

Dokumenter erhverv