Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

07. januar 2021

Fisketegn

Hvis du vil fiske i Danmark, kræver det i de fleste tilfælde, at du har et fisketegn. Det er nemlig ikke lovligt bare at fiske, hvor man vil. Vi forklarer i denne artikel, hvad et fisketegn specifikt omfatter og hvordan du får et.

Hvad er et fisketegn?

Et fisketegn er et bevis for, at du lovligt må fiske i de danske farvande og søer, ligesom du også skal have et jagttegn, for at du må gå på jagt i Danmark. Der er to typer af fisketegn, som henholdsvis er:

  • Et lystfisketegn - giver dig ret til at fiske med lette håndredskaber såsom en fiskestang

  • Et fritidsfisketegn - giver dig ret til at fiske med faststående redskaber såsom garn og ruser (udover håndredskaber som en fiskestang)

Det er altså de redskaber, du fisker med, som afgør, hvilket fisketegn du skal have. Et fisketegn er personligt og må derfor ikke lånes ud eller bruges af andre end personen, der ejer det. Uanset hvilket fisketegn du har brug for, skal du bestille fisketegnet her.

Sådan virker Legal Desk

video

Hvem skal have et lystfisketegn?

Alle personer over 18 år skal have lystfisketegn for at kunne fiske. Hvis du har ret til folkepension, behøver du dog ikke længere lystfisketegn. Ligeledes kan personer under 18 år også fiske uden lystfisketegn. Derudover kræver det normalt heller ikke et fisketegn, hvis man fisker i ørredsøer, også kaldet "put and take-søer".

Hvem skal have et fritidsfisketegn?

Alle personer, der fisker med garn, ruser eller lignende, skal have et fritidsfisketegn, uanset alder. Du skal dog være fyldt 12 år, før du må være fritidsfisker og dermed få et fritidsfisketegn.

Hvad koster et fisketegn?

Prisen for et fisketegn afhænger af, om du skal have et lystfisketegn eller et fritidsfisketegn. Du kan både få et lystfisketegn, der gælder en dag, en uge eller et år. Prisen er følgende (2021):

  • 40 kr. for en dag

  • 130 kr. for en uge

  • 185 kr. for et år

Et fritidsfisketegn gælder for et år og koster (2021):

  • 300 kr. for et år

Hvor må man fiske med et fisketegn?

Det er vigtigt at være opmærksom på, at der findes steder, hvor det er helt forbudt at fiske, enten på grund af fredningsbælter, regler om afstand eller at en lokal lyst- eller sportsfiskerforening har retten til at fiske det givne sted. Men som udgangspunkt er det tilladt at fiske med fisketegn i:

  • saltvand på dansk fiskeriterritorium

  • naturlige ferske vande - med ejerens tilladelse

  • kanaler, grøfter og lignende, der er skabt af mennesker, men er en del af naturlige vandløb

Bemærk, at du nogle steder kan fiske gratis, mens du andre steder skal betale for at fiske.

 

Legal Desk i medierne

Business
Borsen
Ekstra Bladet
Politiken
Leder