Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

Iværksætterselskabet afskaffes som selskabsform

I april 2019 valgte regeringen at afskaffe iværksætterselskabet (IVS’et) som selskabsform, da en undersøgelse viste, at IVS’et ofte blev udnyttet til svindel og svig. Hvis du ikke omregistrerer dit IVS inden den 1. april 2021, vil det derfor blive tvangsopløst – du kan dog nemt og hurtigt omregistrere dit IVS til ApS med Legal Desk.

Hos LegalDesk

Pris: 1.999 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 6.000 kr.

Ift. traditionel advokat

Hos LegalDesk

1.999 kr.

Omdan IVS til ApS
Hos LegalDesk

Pris: 1.999 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 6.000 kr.

Ift. traditionel advokat

Siden 2014 har det været muligt at starte et iværksætterselskab (IVS), der oprindeligt skulle styrke iværksætteriet. I løbet af det seneste halve år har der dog været meget røre omkring netop IVS’et, pga. af de muligheder for misbrug, selskabsformen åbner op for. Det har betydet, at regeringen per 28. februar 2019 fremsatte et lovforslag om at afskaffe IVS’et. 

Regeringens lovforslag om afskaffelse af IVS’et bygger på en undersøgelse foretaget af Erhvervsstyrelsen. Undersøgelsen viser, at IVS’et, der oprindeligt skulle skabe færre begrænsninger for selvstændige, også samtidig har givet bedre mulighed for svindel og svig – primært fordi det har været let at stifte gæld i selskabet og derefter lade det tvangsopløse, uden at ejeren selv mister penge.

Vi omregistrerer dit IVS – nemt og billigt

Hvis du allerede har et IVS, så kan du nemt og hurtigt omregistrere det med Legal Desk for kun 1.999 kr. Det er rundt regnet 6.000 kr. billigere end en traditionel advokat. Det eneste, du skal gøre, er at udfylde vores online formular.

Spørgsmålene i formularen guider dig sikkert i mål, så du aldrig er i tvivl om, hvad du siger ja eller nej til. Du betaler først, når formularen er udfyldt, og du er tilfreds med dine svar. Efter du har betalt, vil du straks modtage dine dokumenter, som du kan tilgå via ‘Mine dokumenter’ i øverste bjælke.

Derefter skal du bare underskrive de tilsendte dokumenter, og så ordner vi resten. Fra vi modtager de underskrevne dokumenter og vurderingsberetningen, går der typisk 1-2 dage, før dit selskab er omregistreret til et ApS.

IVS_ophor _tidslinie _2019_VERTIKAL_29_03_2019

Lovforslaget helt kort:

  • Regeringen og Dansk Folkeparti fremsatte den 28. februar 2019 et lovforslag om at afskaffe IVS’et.

  • Lovforslaget blev oprindeligt præsenteret i efteråret 2018, som en del af regeringens lovprogram.

  • Lovforslaget blev behandlet første gang den 12. marts 2019.

  • Inden for to år fra ikrafttrædelsesdatoen den 1. april 2019 skal alle eksisterende IVS’er omregistreres til ApS’er eller nedlukkes.

  • Som del af lovforslaget vil Regeringen og Dansk Folkeparti samtidig sænke kapitalkravet til ApS’er fra 50.000 kr. til 40.000 kr.

Problematikken helt kort:

  • Ejere af kapitalselskaber hæfter kun for den selskabskapital, selskabet oprettes med. For IVS’et gælder det, at selskabet kan oprettes med en selskabskapital på helt ned til 1 kr. 

  • Selskabet kan optage gæld, undlade at betale skat og moms og herefter erklære sig konkurs ved tvangsopløsning. Ejeren vil stadig kun hæfte for selskabskapitalen på 1 kr.

Hvad betyder det for mig?

Jeg ønsker at oprette et IVS

Vedtagelsen af lovforslaget har medført, at det ikke længere er muligt at oprette et IVS. Hvis du allerede nu ved, at du vil oprette et selskab, kan det derfor være en fordel at oprette et ApS frem for et IVS. Omdannelse kræver altid en revisor og kan være en bekostelig affære.

Du kan læse mere om ApS’er her.

Jeg har et IVS

Hvis du allerede har et IVS, skal du omregistrere det inden den 1. april 2021 – ellers vil det blive tvangsopløst. Du kan dog fortsat køre videre som et IVS op til denne dato, hvis du ønsker det. Bare husk fristen for omregistrering.

Du kan læse mere om, hvordan du omregistrere her.

Hvad sker der, hvis jeg ikke omdanner mit IVS før fristens udløb?

Hvis du ikke omdanner dit IVS inden for to år, vil det blive tvangsopløst. Det betyder, at selskabet rent juridisk ophører med at eksistere. Når et selskab er under behandling for tvangsopløsning, vil selskabets ledelse automatisk blive afsat. 

Du kan læse mere om tvangsopløsning her.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen.

video

Kort om iværksætterselskabet

Et iværksætterselskab er et kapitalselskab og havde en række fordele i forhold til personligt ejede virksomheder. Kapitalselskaber skal altid stiftes med en hvis selskabskapital, men den nedre grænse for selskabskapital i et IVS var på en 1 kr. – du kunne altså starte dit eget IVS for kun 1 kr., indtil lovforslaget blev vedtaget. Det har givet mange iværksættere mulighed for at starte egen forretning uden at skulle investere minimum 50.000 kr., som førhen var den nedre grænse for selskabskapital i et ApS.

Da loven blev vedtaget, var der ca. 45.000 iværksætterselskaber i Danmark, som altså senest i midten af 2021, skal være klar til at blive omdannet til et ApS.

Hvordan kommer jeg i gang?

For at komme i gang med at omdanne dit IVS til et ApS, skal du blot klikke på knappen 'Start nu' nedenunder.

Har du spørgsmål så hold dig endelig ikke tilbage med at ringe til os på telefon eller skrive til os over chatten eller som e-mail.

Vil du vide mere, ring på
+45 9387 7889 eller fang os på
kontakt@legaldesk.dk

Business
Borsen
Ekstra Bladet
Politiken
Leder

Dokumenter privat

Dokumenter erhverv