cart

27. maj 2019

Iværksætterselskabet afskaffes som selskabsform

Siden 2014 har det været muligt at starte iværksætterselskaber, der oprindeligt skulle styrke iværksætteriet. Selskabsformen har dog mødt megen kritik, pga. af de muligheder for misbrug, som den åbner op for. Derfor fremsatte regeringen per 28. februar 2019 et lovforslag om at afskaffe iværksætterselskabet.

Regeringens lovforslag om afskaffelse af iværksætterselskabet (IVS) bygger på en undersøgelse foretaget af Erhvervsstyrelsen. Undersøgelsen viser, at IVS’et, der oprindeligt skulle skabe færre begrænsninger for selvstændige, også samtidig har givet bedre mulighed for svindel og svig - primært fordi det har været let at stifte gæld i selskabet og derefter lade det tvangsopløse uden at ejeren selv mister penge.

Vi omdanner dit IVS - nemt og billigt

Vi kører lige nu et forløb, hvor vi tilbyder kunder at omdanne deres IVS’er for 2.000 kr. Vi sørger for alt administrativt arbejde. Hvis du ønsker at høre mere, er du meget velkommen til at ringe på 93 87 78 89 eller skrive til kontakt@legaldesk.dk

Læs mere om omdannelse af IVS til ApS her

 

IVS_ophor _tidslinie _2019_VERTIKAL_29_03_2019 

Lovforslaget helt kort

  • Regeringen og Dansk Folkeparti fremsatte 28. februar 2019 et lovforslag om at afskaffe IVS’er

  • Lovforslaget blev oprindeligt præsenteret i efteråret 2018, som en del af regeringens lovprogram

  • Lovforslaget skal behandles tredje og sidste gang 9. april 2019. Vedtages lovforslaget her, vil denne dato gælde som ikrafttrædelsesdato

  • Inden for to år fra ikrafttrædelsesdatoen skal alle eksisterende IVS’er omregistreres til ApS’er eller nedlukkes

  • Som del af lovforslaget, vil Regeringen og Dansk Folkeparti samtidig sænke kapitalkravet til ApS’er fra 50.000 kr. til 40.000 kr.

Problematikken helt kort

  • Ejere af kapitalselskaber hæfter kun for den selskabskapital, som selskabet oprettes med. For IVS’et gælder det, at selskabet kan oprettes med en selskabskapital på helt ned til 1 kr.

  • Selskabet kan optage gæld, undlade at betale skat og moms, og herefter erklære sig konkurs ved tvangsopløsning. Ejeren vil stadig kun hæfte for selskabskapitalen på 1 kr.

Hvad betyder det for mig?

Jeg ønsker at oprette et IVS

Ønsker du at oprette et IVS, kan du gøre det indtil lovforslaget vedtages. Lovforslaget bliver behandlet tredje og sidste gang d. 9. april 2019. Så snart at lovforslaget bliver vedtaget, vil det ikke være muligt at oprette et IVS. Uanset hvornår du har oprettet dit IVS, skal det omdannes til et ApS eller nedlukkes inden for to år fra lovforslaget vedtages.

Hvis du allerede nu ved, at du vil oprette et selskab, kan det derfor være en fordel at oprette et ApS frem for IVS. På den måde undgår du at skulle omdanne dit selskab om to år. Omdannelse kræver altid en revisor og kan være en bekostelig affære.

Læs mere om ApS her

Jeg har et IVS

Hvis du allerede har et IVS, kan selskabet køre videre for nu - du skal dog være opmærksom på, at det under alle omstændigheder skal omdannes til et ApS eller nedlukkes inden for to år fra lovforslaget vedtages. 

Du kan omdanne dit IVS gennem os. Vi tilbyder lige nu at sørge for omdannelsen for bare 2.000 kr. Hvis du ønsker at høre mere, er du meget velkommen til at ringe på 93 87 78 89 eller skrive til kontakt@legaldesk.dk

Læs mere om omdannelse til ApS her

Hvad sker der, hvis jeg ikke omdanner mit IVS inden for to år?

Hvis du ikke omdanner dit IVS inden for to år, vil det blive tvangsopløst. Det betyder, at selskabet rent juridisk ophører med at eksistere. Når et selskab er under behandling for tvangsopløsning, vil selskabets ledelse automatisk blive afsat.

Læs mere om tvangsopløsning her

Kort om iværksætterselskabet

Et iværksætterselskab er et kapitalselskab, og har en række fordele i forhold til personligt ejede virksomheder. Kapitalselskaber skal altid stiftes med en vis selskabskapital, men den nedre grænse for selskabskapital i et IVS er på en 1 kr. Du kan altså starte dit eget IVS for kun 1 kr., som det har været indtil nu. Det har givet mange iværksættere mulighed for at starte egen forretning uden at skulle investere min. 50.000 kr. som indtil nu har været den nedre grænse for kapitalens størrelse i et ApS.

I dag er der ca. 45.000 iværksætterselskaber i Danmark, som altså med stor sandsynlighed skal være klar til at blive omdannet til et ApS senest i starten af 2021.

Sådan virker Legal Desk

video

 

Business
Borsen
Ekstra Bladet
Politiken
Leder

Dokumenter privat

Dokumenter erhverv