Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

10. november 2020

Registrer de reelle ejere af dit selskab

Efter nye regler om ejerregistrering er trådt i kraft, skal et selskabs legale og reelle ejere registreres hos Erhvervsstyrelsen, det gælder for alle danske selskaber. I denne vejledning viser vi, hvordan du registrerer ejerne af dit selskab på virk.dk.

Du kan læse mere om de nye regler her, herunder hvad der karakteriserer legale ejere og reelle ejere, eller blot følge vejledningen nedenfor.

1. Virk.dk

Som det første skal du logge ind på Erhvervsstyrelsens hjemmeside virk.dk.

“Virk”

2. Login

Du skal logge ind med dit medarbejder NemId og accepterer vilkårene for brug. 

“Log

“Accepter”

3. Ændre virksomhed

Du klikker herefter på fanen “Ændre virksomhed”.

“Ændrevirksomhed”

4. Find virksomhed

Du finder herefter det selskab, hvor du skal registrere ejerne, ved at indtaste selskabets CVR-nummer i søgefeltet og trykke “Søg”. Du trykker herefter på knappen “Ændre” og vælger “Rediger virksomhed” i menuen

“Findvirksomhed”

“Redigervirksomhed”

5. Ejerforhold

Du klikker herefter på menu-punktet “Ejerforhold” i oversigten til højre, hvorefter du vil komme til afsnittet om ejerforhold. Her skal du trykke på knappen “Rediger” for at ændre oplysningerne.

“Ejerforhold”

6. Oplysninger om ejere

Her kan du læse om ejerforholdene og hvilke ejere, der skal registreres (du kan også læse mere om det her). Hvis der er nogle reelle ejere, der skal registreres (fysiske personer, der ejer mindst 25% af selskabet), trykker du på tilføj ejer.

“Oplysningejere”

7. Tilføj reelle ejere

Her kan du vælge, om den reelle ejer er en eksisterende deltager, f.eks. direktør eller bestyrelsesmedlem, hvilket ofte vil være tilfældet. Hvis den reelle ejer ikke er deltager i selskabet, vælger du “Person med CPR-nummer”, hvis det er en dansk person, eller “Person uden CPR-nummer”, hvis det er en udenlandsk person.

“Tilføjejere”

Hvis du har valgt “Eksisterende deltager”, vil du herefter kunne vælge, hvem af selskabets deltagere, der skal registreres som reel ejer. 

8. Indtast oplysninger

Her skal du vælge “Reel ejer” og herefter indtaste de relevante oplysninger for den reelle ejer. Du skal registrere det procentvise ejerskab og stemmeret for hver reel ejer samt hvornår dette ejerskab blev etableret.

“TilføjpersonCPR”

9. Gem ændringer

Når du har oplyst alle reelle ejere og indtastet de relevante oplysninger, skal du godkende ændringerne.

“Gemændringer”

“Godkendafslut”

10. Kontroller og godkend

Du skal endeligt kontrollere, at alle oplysningerne er korrekte og herefter trykke “Godkend”.

“Godkendændringer”

“Endeliggodkendelse”

Legal Desk i medierne

Business
Borsen
Ekstra Bladet
Politiken
Leder