Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

16. december 2022

Regler for rykkergebyr

Et rykkergebyr må være på maksimalt 100 kroner og er noget, som du kan opkræve af en person, der skylder dig penge og ikke tilbagebetaler gælden til tiden. Der gælder bestemte regler for, hvornår du må opkræve rykkergebyr, og hvor mange gange du må gøre det. Læs mere om reglerne for rykkergebyr her.

Hvad er et rykkergebyr?

Et rykkergebyr er noget, som du kan opkræve af en person, der skylder dig penge, hvis vedkommende (skyldner) ikke har betalt gælden inden udløbet af betalingsfristen, og du sender en rykker. Der gælder særlige regler for, hvornår du må sende en rykker, hvor mange gange du må gøre det samt hvor mange gange du må tilknytte et gebyr til rykkeren.

Hvornår må jeg sende en rykker?

Du må først sende en rykker med et tilknyttet rykkergebyr, når betalingsfristen er overskredet, og skyldner fortsat ikke har betalt gælden. Forudsætningen for at kunne sende en rykker er dog, at du inden fremsendelsen har forsøgt at påminde skyldner om, at dit krav eksisterer og skal betales.

Betalingsfrist

Betalingsfristen er overskredet, hvis skyldner ikke har betalt gælden på den dag, som I har aftalt som sidste rettidige betalingsdag. Det afgørende er, at vedkommende skal have overført pengene senest på denne dag – pengene behøver dog ikke være nået frem på samme dag.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen.

Hvor mange gange må jeg sende en rykker og opkræve rykkergebyr?

Du må sende op til tre rykkere med tilknyttet rykkergebyr, og rykkergebyret må maksimalt være på 100 kr. pr. rykker. Overordnet set må du dog gerne sende mere end tre rykkere, men de øvrige rykkere må ikke pålægges rykkergebyr. På trods af at du i princippet må sende så mange rykkere, som du vil, må forholdet ikke få karakter af chikane, da det i så fald er ulovligt.

Du skal dog være opmærksom på, at forudsætningen for, at du må sende en rykker med rykkergebyr er, at du har en rimelig grund til at gøre det. Det vil eksempelvis ikke være rimeligt for dig at sende en rykker med rykkergebyr på, hvis skyldner venter svar på sin indsigelse mod gældens eksistens.

Hvad sker der, hvis skyldner ikke betaler rykkergebyret?

Hvis skyldner ikke betaler de rykkergebyrer, som du har fremsendt, kan du sende sagen videre til inkasso. Hvis du vælger at gøre dette, skal du sende en rykker til skyldner, hvori du giver vedkommende en frist på 10 dage til at betale rykkergebyrerne. Hvis du sender kravet til inkasso, kan du opkræve endnu et gebyr på 100 kr. fra skyldner og dertil også kræve inkassoomkostningerne betalt af vedkommende.