Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

Tinglysning af skøde

Et af de sidste og afgørende trin i en bolighandel er tinglysning af skødet. Ved tinglysning af skøde bliver køber officielt den retmæssige ejer af ejendommen. Opret købsaftale og skøde hos Legal Desk og få tinglysningsservice med i prisen.

Hos LegalDesk

Pris: 3.999 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 4.000 kr.

Ift. traditionel advokat

Hos LegalDesk

Pris: 3.999 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 4.000 kr.

Ift. traditionel advokat

Hvorfor skal skødet tinglyses, og er det et krav?

Når køber og sælger har underskrevet købsaftalen, og der er lavet et skøde, skal skødet tinglyses for, at køberen officielt bliver den retmæssige ejer af ejendommen. Bliver skødet ikke tinglyst, er handlen kun en aftale mellem dig og sælger, som ikke er juridisk gyldig. Konsekvensen er, at du som køber ikke kan bevise, at det er dig, der nu ejer boligen. Det betyder, at du ikke kan gøre krav på din ejendomsret, og derfor bl.a. ikke kan optage lån i boligen.

Når skødet tinglyses, bliver overdragelsen af ejerskabet registreret i Tingbogen, som er et offentligt register. Tinglysningen af skødet er altså et bevis på, hvem der er den retmæssige ejer af ejendommen.

Det er derfor et krav, at der udarbejdes og tinglyses et skøde i forbindelse med bolighandlen.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen.

video

Hvordan tinglyses et skøde, og hvem skal gøre det?

Tinglysning af skøder foregår online på tinglysning.dk. Det betyder også, at alle skøder i dag er digitale dokumenter, der udarbejdes, underskrives og tinglyses digitalt ved brug af NemID.

Tidligere brugte man en advokat eller revisor til udarbejdelse af skøder, men der er en række tilfælde, hvor det ikke længere er nødvendigt. I disse tilfælde kan du benytte Legal Desk til at udarbejde skøde, og så sørger vi for at sende det til tinglysning. Vores pris inkluderer købsaftale, skøde og den efterfølgende tinglysning.

Hvem kan lave skøde gennem Legal Desk?

  • Ægtefæller i forbindelse med separation/skilsmisse

  • Kærester

  • Nærtstående (såsom søskende)

  • Forældre og børn

  • Dødsbo og længstlevende ægtefælle.

Hos Legal Desk opretter du købsaftalen, ved at udfylde vores online formular. Herefter sørger vi for at udarbejde skøde og sende det til tinglysning. Det er ikke blot hurtigere, du sparer også en betydelig sum penge i advokatgebyr. Se hvordan det foregår i praksis nedenfor:

 

Legal Desk _Skoede _Generisk _1000_1538-px 2

 

Vi styrer processen og holder dig opdateret løbende. Vi sørger for, at du hele tiden ved, hvad der foregår, og hvornår du skal foretage dig noget. Vi er naturligvis også altid tilgængelige for de spørgsmål, som måtte opstå før, under og efter tinglysningen af skødet.

Hvad koster det at tinglyse et skøde, og hvem betaler?

Der skal betales en tinglysningsafgift i forbindelse med tinglysning af skødet. For at få tinglyst et skøde, skal der betales en afgift på 0,6 % af ejendommens købspris samt et fast gebyr på 1.750 kr. Derfor varierer prisen på tinglysningen alt efter, hvad købsprisen på boligen er.

Eksempel: Søren og Mette har købt en ejendom til 1.000.000 kr., hvor de skal tinglyse skødet og betale tinglysningsafgiften. Tinglysningsafgiften vil være den variable afgift på 6.000 kr. (0,6 % af 1.000.000 kr.) og den faste tinglysningsafgift (1.750 kr.), der giver en samlet tinglysningsafgift på 7.750 kr. (6.000 kr. + 1.750 kr.). 

Det er valgfrit, hvem der betaler for tinglysningen. Typisk betaler køber dog for skødet, men andre gange deles omkostningerne også mellem køber og sælger. Det skal blot være aftalt og angivet i købsaftalen.

Sådan laver du købsaftale og skøde

Opret købsaftalen ved at udfylde vores online formular, hvori vi stiller dig en række spørgsmål. På baggrund af dine svar, udarbejder vi din købsaftale. Når du har betalt, modtager du straks købsaftalen, som skal underskrives. Herefter kan vi begynde udformningen af skødet.

Når vi udarbejder skødet, følger vi også op på, om de indtastede informationer vedrørende købesum og banklån stemmer overens, så dine dokumenter bliver 100 % juridisk gyldige.

Udfyld formular

1. Udfyld formular

Modtag straks

2. Modtag straks

Underskriv digitalt

3. Underskriv digitalt

3.999 kr.

Vil du vide mere, ring på
+45 9387 7889 eller fang os på
kontakt@legaldesk.dk

Business
Borsen
Ekstra Bladet
Politiken
Leder

Dokumenter privat

Dokumenter erhverv