Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Beslutningsreferat
dit dokument oprettes ...
10 - 15
Det tager 10 - 15 i reelt tidsforbrug

Sådan indberetter du dit selskabs årsregnskab

Når dit selskab har afsluttet regnskabsåret, skal der udarbejdes et årsregnskab. Årsregnskabet skal godkendes på generalforsamlingen og herefter indberettes til Erhvervsstyrelsen. I denne artikel vejleder vi dig trinvis gennem processen fra udarbejdelse til indberetning af dit selskabs årsregnskab.

Hos LegalDesk

Pris: 1.199,-

Ekskl. moms

Traditionel advokat

Spar 4.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10 - 15 min.

Indholdsfortegnelse

Udarbejd årsregnskab

Når regnskabsåret for dit selskab er afsluttet, skal der udarbejdes et årsregnskab - også kaldet årsrapport. Årsregnskabet skal i visse tilfælde revideres og påtegnes af en revisor. De fleste mindre virksomheder er dog undtaget kravet om revision. Find ud af om din virksomhed er underlagt revisionspligt i vores artikel om revision af årsregnskab.

Hvis du har brug for hjælp til at udarbejde dit årsregnskab, kan du med fordel prøve det brugervenlige regnskabsprogram e-conomic gratis i 90 dage. Læs mere her.Når du har alt regnskabsmateriale klar, kan du logge på Erhvervsstyrelsens indberetningsportal Regnskab 2.0 Basis. Du skal logge på med NemID eller digital signatur. Her indtaster du alle de påkrævede regnskabsoplysninger i formularen. Når du har afsluttet formularen, kan du printe dit årsregnskab i pdf-format. 

Godkend årsregnskab på ordinær generalforsamling

Årsregnskabet skal herefter godkendes på selskabets ordinære generalforsamling af mindst halvdelen af generalforsamlingen. Til dette skal du bruge et beslutningsreferat - det finder du her.

Årsregnskabet skal underskrives af en række personer

  • Selskabets ledelse skal underskrive, dvs. direktionen og en eventuel bestyrelse

  • Dirigenten for den ordinære generalforsamling

  • Selskabets revisor, hvis selskabet er underlagt revisionspligt

Der skal udarbejdes et referat for den ordinære generalforsamling, som skal underskrives af dirigenten.

Sådan gennemføres en generalforsamling

Referatet skal ikke registreres i Erhvervsstyrelsens IT-system, medmindre der er sket ændringer af eksempelvis ledelse, kapitalforhold eller vedtægter.

Beslutningsreferater til selskabsændringer

Opret beslutningsreferat til generalforsamling her

Indberet årsregnskab

Når årsregnskabet er underskrevet og godkendt på den ordinære generalforsamling, kan det indberettes hos Erhvervsstyrelsen. Dette gøres ved at logge på ”Regnskab 2.0 Basis” igen. Det tidligere udarbejdede årsregnskab kan nu findes frem igen, og kan herefter indberettes til Erhvervsstyrelsen.

Du skal være opmærksom på, at den person, der logger ind og indberetter årsregnskabet, er ansvarlig for, at der er en original version af årsregnskabet med underskrifter fra alle relevante parter. Det er derfor vigtigt, at du gemmer alle dine originale årsregnskaber sikkert. Det originale og underskrevne generalforsamlingsreferat bør også gemmes, så det senere kan dokumenteres, at årsregnskabet rent faktisk er godkendt på generalforsamlingen.

Lav selskabsændringer med Legal Desk

Uanset om dit selskab skal ændre navn, oprette bestyrelse eller have nye vedtægter, kan du nemt og hurtigt foretage ændringen med Legal Desk. Vi har samlet det hele i én formular, så du frit kan vælge, hvilke selskabsændringer, du vil gennemføre – prisen er den samme, uanset hvor mange ændringer, du vælger at gennemføre på én gang.

Vælg frit mellem følgende selskabsændringer:

  • Godkendelse af årsrapport (ordinær generalforsamling)
  • Nye vedtægter
  • Ændring af selskabsnavn og/eller binavn(e)
  • Ændring af selskabets formål, direktion, tegningsregel, revision eller regnskabsår
  • Opret, afskaf eller ændre i bestyrelse

Når du har betalt og modtaget dine dokumenter, sørger vi for at registrere ændringerne hos Erhvervsstyrelsen inden for ca. 48 timer på hverdage, så snart at beslutningsreferatet er underskrevet.

Beslutningsreferat

Lav beslutningsreferat på 10 minutter

Udfyld og modtag straks

Alle dokumenter samlet ét sted

Inkl. registrering

Digital alt-i-en løsning

Benyttet af mere end 50.000 selvstændige

Kun 1.199,-

Ekskl. moms

Få beslutningsreferat

Spar 4.000,- ift. traditionel advokat