Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

14. december 2022

EORI-nummer

Et EORI-nummer er et nummer, du får tildelt, når du registrerer din virksomhed som importør eller eksportør. EORI-nummeret består af virksomhedens CVR-nummer med “DK” foran. Din virksomhed kan få et EORI-nummer ved at registrere sig hos Erhvervsstyrelsen. Læs mere om, hvordan du gør i praksis nedenfor.

Hvad er et EORI-nummer?

Et EORI-nummer er et nummer, du får tildelt, når du registrerer din virksomhed som importør eller eksportør. EORI er en engelsk forkortelse for ‘Economic Operators Registration and Identification’.

EORI-nummeret består af virksomhedens CVR-nummer med “DK” foran og giver din virksomhed adgang til EU Customs Trader Portal. Hvis din virksomhed ikke har et CVR-nummer, men kun et SE-nummer, så bruges dette i stedet med “DK” foran som dit EORI-nummer. 

Hvorfor er det vigtigt at have et EORI-nummer?

Hvis din virksomhed ikke har et EORI-nummer, kan den hverken importere eller eksportere varer fra lande udenfor EU. Dit eventuelle EORI-nummer indgår i et fælles EU-register for virksomheder, der beskæftiger sig med import og/eller eksport af varer uden for EU. EORI-nummeret bruges til at sikre, at din virksomhed kan identificeres entydigt og effektivt i EU.

Du skal dog være opmærksom på, at det ofte ikke er nok kun at angive virksomhedens EORI-nummer ved import/eksport, da du formentlig også skal angive virksomhedens CVR-nummer/SE-nummer til det danske toldsystem.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen. 

Hvordan får jeg et EORI-nummer?

Du får et EORI-nummer ved at registrere din virksomhed som importør af varer fra lande udenfor EU hos Erhvervsstyrelsen – virksomheden skal også registreres, hvis den importerer varer fra Grønland og Færøerne.

For at få et EORI-nummer, skal du logge på Indberet.virk.dk og registrere din virksomhed. Det er først, når din virksomhed er blevet registreret, at den kan indgive importangivelser. Under registreringen skal du også tage stilling til, hvordan du vil have, at din virksomhed skal stille sikkerhed for den told, som dine varer eventuelt kan blive pålagt. Du skal derudover beslutte, hvornår du vil betale opkrævet told – her har du følgende valgmuligheder:

  • Din virksomhed kan benytte SKATs sikkerhedsstillelsesordning
  • Du kan betale tolden kontant med 5 dages afregning
  • Du kan stille en anden form for sikkerhed

Du kan læse mere om sikkerhedsstillelse og betaling af told her

Virksomheder fra ikke EU-lande

Såfremt din virksomhed er fra et land, som ikke er medlem af EU, skal virksomheden registreres som importør i det EU-land, hvori den første gang har haft toldaktiviteter. Hvis dette er sket i Danmark, skal registreringen ske på Indberet.virk.dk.

Opret selskab med Legal Desk

Legal Desk har gjort det nemt for alle at oprette deres eget selskab. Du udfylder blot en formular, der giver dig al den vejledning, du har brug for, hvorefter du betaler og underskriver stiftelsesdokumentet. Vi tilbyder også hjælp med den efterfølgende registrering af selskabet.

Klik her og læs mere om, hvordan du opretter selskab med Legal Desk