Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Selskabsstiftelse
dit dokument oprettes ...
10-15
Det tager 10-15 i reelt tidsforbrug

Opret selskab

Drømmer du om at blive selvstændig og gøre dine egne visioner til virkelighed? Med Legal Desk har du mulighed for at påbegynde oprettelsen af dit selskab allerede i dag! Er du i tvivl om, hvordan du kommer i gang, så læs med her og find ud af, hvilken selskabsform, der passer til dig.

Hos LegalDesk

Pris: 1.749,-

Ekskl. moms

Traditionel advokat

Spar 4.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10-15 min.

I reelt tidsforbrug

Hvordan opretter jeg et selskab?

For at oprette et selskab, skal du som udgangspunkt bruge tre ting:

  1. Et stiftelsesdokument
  2. Et sæt vedtægter
  3. Kapital til indskud

Når du opretter dit selskab med Legal Desk, modtager du automatisk stiftelsesdokument og vedtægter, men kapital er du nødt til selv at skaffe. Du kan læse om de forskellige kapitalkrav længere nede på siden.

Hvad er processen for oprettelse af selskab?

Oprettelsen sker ved, at du som ejer skal udarbejde et såkaldt stiftelsesdokument. Et stiftelsesdokument er grundlaget for oprettelsen af selskabet og skal blandt andet indeholde oplysninger om selskabets navn, formål, bopæl, ejere, regnskabsår, dato m.v.

 

 

Oftest indgår selskabets vedtægter også i stiftelsesdokumentet, men de kan også udarbejdes som et selvstændigt dokument. Når dit stiftelsesdokument er færdigt, skal alle ejerne underskrive dokumentet. Herefter skal selskabet sendes til registrering, hvor den indskudte selskabskapital også skal godkendes.

Vælger du Legal Desk til oprettelsen, sørger vi ikke alene for at udarbejde selskabets stiftelsesdokument og vedtægter, men også for registreringen hos Erhvervsstyrelsen. Den største fordel ved vores registreringsservice er dog ikke selve registreringen, men at vi samtidig står for godkendelsen af selskabskapitalen. Dette kan normalt være en krævende proces ved mindre du i forvejen har gode kontakter, som kan hjælpe dig.

Når registreringen er godkendt af Erhvervsstyrelsen, modtager du dit CVR-nummer og kan starte dit nye liv som iværksætter.

Proces for selskabsstiftelse med Legal Desk

Hvilke selskabsformer kan jeg oprette?

Når du skal oprette dit selskab, skal du tage stilling til, hvilken selskabsform, der passer bedst til dine behov. Legal Desk tilbyder hjælp med oprettelsen af disse to selskabsformer:

  • Anpartsselskab (ApS)
  • Aktieselskab (A/S)

Bemærk, at en enkeltmandsvirksomhed ikke er et selskab, men derimod en virksomhed. Mange tror fejlagtigt, at virksomheder og selskaber er det samme, men dette er ikke tilfældet. En enkeltmandsvirksomhed er underlagt lov om visse erhvervsdrivende virksomheder, mens selskaber er underlagt selskabsloven.

Du kan oprette enkeltmandsvirksomhed med Legal Desk her

Anpartsselskab (ApS)

Anpartsselskabet er den mest anvendte selskabsform i Danmark. Et anpartsselskab er et kapitalselskab, hvorfor du som ejer kun hæfter med dit indskud i selskabet og ikke din personlige formue. I tilfælde af konkurs eller lignende, kan du altså maksimalt miste dit indskud. Den indskudte kapital fordeles på anparter, som udgør ejerforholdet i selskabet. Du kan læse mere om fordelene ved et anpartsselskab her.

Opret anpartsselskab her

Aktieselskab (A/S)

Et aktieselskab er ligeledes et kapitalselskab, hvor du som ejer kun hæfter med dit indskud i selskabet. Kravet til den indskudte kapital er dog større end ved et anpartsselskab, hvilket du kan læse mere om længere ned. Den indskudte kapital i et aktieselskab fordeles på aktier mellem ejerne, som udgør ejerforholdet. Et aktieselskab skal både have en direktion og bestyrelse, mens der kun er krav om en direktion hos et anpartsselskab. Læs mere aktieselskaber her.

Opret aktieselskab her

Krav til kapitalindskud

Du kan ikke oprette et selskab uden at indskyde kapital. Der gælder følgende kapitalkrav for de forskellige selskabsformer:

  • Anpartsselskab (ApS): minimum 40.000 kr.
  • Aktieselskab (A/S): minimum 400.000 kr.

Har du ikke disse midler, kan det være, at en enkeltmandsvirksomhed er det rette for dig. Her gælder der nemlig intet krav om kapitalindskud. Dog hæfter du personligt for virksomhedens gæld, hvilket kan medføre en vis risiko. Du kan læse mere om enkeltmandsvirksomheder her.

Krav til ejerne

Både fysiske personer og juridiske personer kan oprette et selskab – juridiske personer kan være selskaber, foreninger og erhvervsdrivende fonde. Hvis du enten som fysisk eller juridisk person er under konkurs, kan du ikke oprette et selskab. Fysiske personer skal desuden være myndige og ikke under værgemål på stiftelsestidspunktet. Juridiske personer må heller ikke være under tvangsopløsning på stiftelsestidspunktet. 

Opret selskab med Legal Desk

Med Legal Desk kan du påbegynde oprettelsen af dit selskab allerede i dag. Vi sikrer dig en nem, hurtig og sikker oprettelse af dit selskab, og vores kundeservice sidder klar til at assistere dig, hvis du har spørgsmål. Det eneste, det kræver af dig er, at du udfylder vores formular, betaler for dokumenterne og underskriver med NemID.

 

 

Legaldesk Registreringsservice 20012020 Beskaaret

Start formularen ved at trykke ‘Opret selskab nu’ nedenfor.

Selskabsstiftelse

Få dit CVR-nummer nemt og hurtigt

Inkl. vedtægter, ejerbog og kapitalbekræftelse

Hurtig registrering

Vi hjælper dig hele vejen

Benyttet af mere end 50.000 selvstændige

Vi stifter over 22% af landets anpartsselskaber

Kun 1.749,-

Ekskl. moms

Opret selskab nu

Spar 4.000,- ift. traditionel advokat

Ekskl. obligatorisk gebyr til Erhvervsstyrelsen på 670,-