Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Selskabsstiftelse
dit dokument oprettes ...
10-15
Det tager 10-15 i reelt tidsforbrug

Kapitalselskab

Et kapitalselskab er en selskabsform, hvor du som ejer har begrænset hæftelse – med Legal Desk kan du nemt og hurtigt stifte dit eget kapitalselskab. Den lave risiko er en af årsagerne til, at kapitalselskaber er populære. Læs mere om kapitalselskaberne her og find ud af, hvordan du kan starte dit eget.

Hos LegalDesk

Pris: 1.749,-

Ekskl. moms

Traditionel advokat

Spar kr. 4.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10-15 min.

I reelt tidsforbrug

Indholdsfortegnelse

Hvad er et kapitalselskab?

Et kapitalselskab er en selskabsform, hvor du som ejer har begrænset hæftelse. Det betyder, at du som ejer kun hæfter for de penge, der er investeret i virksomheden. Din personlige økonomi er dermed adskilt fra din virksomheds, og eventuelle kreditorer kan ikke gøre udlæg i dine personlige ejendele eller formue, hvis virksomhedens økonomi på et senere tidspunkt halter.

I denne sammenhæng er det værd at bemærke, at det er et lovkrav, at kapitalselskaber har en erhvervskonto. Du kan læse mere om generelle råd til erhvervskonto her

 

 

Med Legal Desk kan du billigt og gnidningsfrit gå i gang med at stifte dit eget kapitalselskab allerede i dag. Det gælder både for anpartsselskaber (ApS) og aktieselskaber (A/S)

Den begrænsede hæftelse skyldes, at kapitalselskaber bliver betragtet som  selvstændige juridiske personer og økonomiske enheder. Det betyder også, at kapitalselskaber betaler selskabsskat.

Kapitalselskaber er opdelt i to typer selskaber: Anpartsselskaber også kaldet ApS og aktieselskaber også kaldet A/S. Du kan se forskellen på de to i grafikken nedenfor.

Kapitalselskaberne kan have flere ejere modsat eksempelvis enkeltmandsvirksomheder. Du kan derfor stifte et kapitalselskab i fællesskab med andre.

Indskud af selskabskapital

Hvis et selskab er i økonomiske problemer, betyder det som regel, at de skylder penge til en række kreditorer, som eksempelvis kan have ydet lån til dem eller lignende. Når et kapitalselskab går konkurs, er kreditorerne de første, der skal betales. Kreditorerne kan ikke få mere, end hvad der er i kapitalselskabet, når det går konkurs. Det betyder, at kreditorerne ikke kan forlange, at ejeren/ejerne af kapitalselskabet betaler resten af gælden af med deres egne penge. Det er derfor ikke altid, at kreditorer får alle deres penge tilbage, når en virksomhed er gået konkurs. Kreditorerne løber altså en risiko ved at låne penge til og handle med kapitalselskaber. Det er en af grundene til, at du skal indskyde selskabskapital, før du kan få lov til at stifte et kapitalselskab. Kreditorerne kan altid som minimum få penge fra indskudskapitalen til at dække gælden, og dermed mindskes risikoen for, at de ikke får deres penge igen. Som virksomhedsejer betyder det, at du mister  den indskudte selskabskapital, hvis dit kapitalselskab går konkurs.

  • Ved anpartsselskaber skal indskuddet til selskabskapital være på 40.000 kr.

  • Ved aktieselskaber skal indskuddet til selskabskapital være på 400.000 kr.

 

Hvem kan stifte et kapitalselskab?

Det følger af selskabsloven, at et kapitalselskab både kan stiftes af en eller flere på en gang. Der stilles desuden nogle krav til dig som stifter:

Der er ikke krav om, at du skal have en dansk nationalitet eller bopæl i Danmark for at kunne stifte en virksomhed i Danmark.

Det behøver ikke være en fysisk person (f.eks. dig), der stifter selskabet, men kan også være en juridisk person (et andet selskab) eller en offentlig myndighed.

Hvis det er en juridisk person, der stifter selskabet, stilles der krav om, at den juridiske person skal have retsevne. Retsevne betyder kort fortalt, at kapitalselskabet kan indgå i retsforhold, hvilket er forhold, hvor selskabet er forpligtet eller kan forpligte andre, som eksempelvis ved at kunne indgåaftaler eller lignende. For at få retsevne skal et kapitalselskab være registreret hos Erhvervsstyrelsen.

 

Start dit eget kapitalselskab med Legal Desk

At stifte et selskab kan ofte være en lang proces og en dyr affære.

Du kan slippe for besværet ved at lade Legal Desk stifte dit selskab for dig. Med Legal Desk sparer du både tid og penge:

 

 

Samlet pris for selskabsstiftelse med registreringsservice:

Legaldesk Registreringsservice 20012020 Beskaaret

Selskabsstiftelse

Få dit CVR-nummer nemt og hurtigt

Inkl. vedtægter, ejerbog og kapitalbekræftelse

Hurtig registrering

Vi hjælper dig hele vejen

Benyttet af mere end 50.000 selvstændige

Vi stifter over 22% af landets anpartsselskaber

Kun 1.749,-

Ekskl. moms

Start nu

Spar 4.000,- ift. traditionel advokat

Ekskl. obligatorisk gebyr til Erhvervsstyrelsen på 670,-