Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

05. januar 2024

Sådan underskriver du Legal Desk dokumenter med MitID

Hos Legal Desk kan du nemt og sikkert underskrive dine juridiske dokumenter med MitID. Det gælder også, hvis dokumentet vedrører flere parter. Denne vejledning forklarer, hvordan du selv underskriver med dit MitID, og hvordan du sender dokumentet videre til andre, der skal underskrive med deres MitID.

1. Åbn "Mine dokumenter"

Når du har købt dit dokument, vil det altid ligge under “Mine dokumenter”, som du finder i menuen, når du er logget ind.

Sådan underskriver du step 1

2. Find dokument

På tidslinjen vil det fremgå, hvornår du skal underskrive. Klik nu på “Underskriv”.

2. Sådan underskriver du med NemID step 2

 

 3. Invitér øvrige parter til underskrift

Når du har klikket på “Underskriv”, vises navnene på de personer, som skal underskrive dokumentet. Ud for dit eget navn skal du afkrydse feltet “Dette er mig”, hvorefter din e-mailadresse automatisk vil blive indsat. Derefter skal du ud for de resterende navne skrive personernes e-mailadresser og klikke på “Send til underskrift”. En e-mail vil nu blive sendt til de øvrige personer, der skal underskrive dokumentet.

 

4. Gennemlæs dokumentet og underskriv med MitID

  1. Når du har klikket på “Underskriv nu”, vil du blive sendt til en side, hvor du skal klikke på “Læs og underskriv”. Herefter vil selve dokumentet blive synligt, så du kan læse det igennem. Når du er færdig, klikker du på “Videre til underskrift”. 
  2. Indtast herefter dit MitID og anvend nøglekort eller app.

5. Dokumentet er underskrevet af dig

Du har nu underskrevet dokumentet, hvilket også vil fremgå under “Mine Dokumenter”, hvor der ud for dit navn vil stå “Dokumentet er underskrevet”. Ud for de øvrige personers navne vil der stå “Afventer underskrift”, indtil de har underskrevet. 

 

6. Dokumentet er underskrevet af alle

Når den eller de andre parter har underskrevet dokumentet, modtager du en mail om dette, og du vil kunne se, at dokumentet er underskrevet af alle parter under “Mine dokumenter”. Det er vigtigt at være opmærksom på, at ikke alle dokumenter er gyldige, bare fordi de er underskrevet. Nogle dokumenter skal nemlig underskrives foran en notar eller tinglyses for at opnå gyldighed.

7. Opbevar dokumenter online i dit private Legal Desk arkiv

Herefter kan du trygt og sikkert opbevare dine dokumenter på din Legal Desk konto. På den måde kan du altid få adgang til dem og slippe for at printe og holde styr på en masse dokumenter.

Se, hvordan Legal Desk virker i videoen herunder: