Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Selskabsstiftelse
dit dokument oprettes ...
10-15
Det tager 10-15 i reelt tidsforbrug

Opret CVR

For at du kan drive en virksomhed, skal du bruge et CVR-nummer. Du kan her læse om, hvordan du får et CVR-nummer, og hvordan du nemt og hurtigt opretter din virksomhed gennem Legal Desk.

Hos LegalDesk

Pris: 1.749,-

Ekskl. moms

Traditionel advokat

Spar 4.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10-15 min.

I reelt tidsforbrug

Selskabsstiftelse

Få dit CVR-nummer nemt og hurtigt

Inkl. vedtægter, ejerbog & kapitalbekræftelse

Hurtig registrering

Vi hjælper dig hele vejen

Benyttet af mere end 50.000 selvstændige

Vi stifter over 22% af landets anpartsselskaber

100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur*

5.400stiftede ApS'er i 2023 I 2023 stiftede Legal Desk 5.400 selskaber, svarende til over 22% af alle ApS selskaber i Danmark.
230.000 kunder Vi har allerede hjulpet 230.000 kunder.
Skal vi også hjælpe dig?

Hvad er et CVR-nummer?

Et CVR-nummer er et nummer, som alle virksomheder i Danmark skal have, for at kunne blive identificeret. Det bruges blandt andet til at oprette en bankkonto til erhverv og til at oprette forsikring til din virksomhed. Dit CVR-nummer kan også anvendes som momsnummer, hvis din virksomhed er momsregistreret. Hvis du er momsregistreret, kan du få dine udgifter til moms ved køb refunderet, men du skal samtidig tillægge moms, når du sælger noget. Du kan læse mere om dette i vores artikel om moms. Alle virksomheder kan således slås op i CVR-registret, hvor du kan finde forskellige oplysninger om virksomheden.

Sådan oprettes CVR-nummer

Hvis du ønsker et CVR-nummer, skal du etablere en virksomhed, som skal registreres hos Erhvervsstyrelsen på Virk.dk.

Før du registrerer din virksomhed hos Erhvervsstyrelsen, skal du finde ud af, hvilken virksomhedsform du ønsker at etablere. Du kan vælge mellem enkeltmandsvirksomhed eller et kapitalselskab. Kapitalselskaber omfatter selskabsformerne anpartsselskaber (ApS) og aktieselskaber (A/S).

Uanset, hvilken virksomhedsform du vil stifte, kan du gøre det nemt og hurtigt med Legal Desk. Når du opretter virksomhed gennem Legal Desk, klarer vi også alle registreringer for dig. Du kan læse mere om virksomhedsformer og selskabstyper her.

Vælg korrekt branchekode

Når du skal oprette et CVR-nummer, vil du også blive bedt om at vælge en branchekode. Alle danske virksomheder har en, og den bruges til at indikere, hvad den enkelte virksomhed beskæftiger sig med.

Den internationale kode består af 6 cifre, og den angiver, hvilken hovedaktivitet virksomheden beskæftiger sig. Den kunne f.eks. være detailhandel.

Branchekoden bruges bl.a. til at føre statistik over danske virksomheder.

Vælg branchekode efter det område, hvor du planlægger at genere den største indkomst. Hvis det ændrer sig i løbet af virksomhedens levetid er det intet problem, da du sagtens kan ændre branchekoden seneren hen.

Krav og regler for oprettelse af CVR-nummer

Uanset hvilken virksomhedsform du vælger at etablere, er der nogle regler og krav, når det kommer til oprettelse af CVR-nummer. 

For de personligt ejede virksomheder (PMV, EVS og I/S) er kravene dog ganske få. Ved disse virksomhedsformer hæfter du personligt, du skal som regel momsregistreres og der er ingen kapitalkrav.

Stifter du i stedet et kapitalselskab (ApS eller A/S), er der flere krav og regler. Eksempelvis er der større krav til kapitalindskud, ledelsesstruktur, bogføring og ejerregistrering. Derfor kan det specielt ved kapitalselskaber være en god idé at få hjælp til registreringen, så man er helt sikker på, at det er udfyldt helt korrekt.

Opret CVR-nummer med eller uden momsregistrering

Når du opretter et CVR-nummer, skal du også finde ud af, hvorvidt din virksomhed skal momsregistreres eller ej. Det gøres i forbindelse med oprettelse af CVR-nummeret, hvor du ganske simpelt bare skal vælge, hvorvidt din virksomhed skal momsregistreres eller ej.

I samme ombæring skal du angive, hvor meget du forventer, at din virksomhed kommer til at omsætte for. Det skal du, fordi omsætningen har betydning for, hvor ofte der skal betales moms. Langt størstedelen af virksomheder registreres til kvartalsvis moms, men hvis du forventer at have en stor omsætning lige fra start, vil det typisk være i andre intervaller.

Hvornår skal man momsregistreres?

Hvis din virksomhed kommer til at omsætte for mere end 50.000 kr. om året skal den momsregistreres. Kommer din virksomhed til at tjene mindre end 50.000 kr. om året, er det helt valgfrit om du vil momsregistrere den.

Faktisk er der slet ikke krav om at oprette CVR-nummer, hvis du tjener mindre end 50.000 kr. om året. I så fald vil dette høre under betegnelsen ‘hobbyvirksomhed’, hvilket betyder, at indkomsten blot skal angives som B-indtægt i selvangivelsen.

Opret CVR-nummer til forening

Vil du stifte en forening, og er du i tvivl om, hvorvidt du skal oprette et CVR-nummer til den, kommer her en afklaring. Det afhænger nemlig af, hvilken type forening, du gerne vil stifte. Det er nemlig foreningens aktiviteter, som er afgørende for, om du skal have et CVR-nummer eller ej. De to mest almindelige typer foreninger er ‘frivillige foreninger’ og ‘almindelige foreninger’, som vi herunder kort gennemgår reglerne for.

Frivillig forening

Er det en ‘frivillig forening’, er oprettelsen af CVR-nummer også frivillig. Typisk vil frivillige foreninger være idrætsforeninger, kulturforeninger eller lignende. Her er det bestyrelsen eller medlemmerne som afgør, hvorvidt der oprettes et CVR-nummer eller ej. Vær dog opmærksom på, at hvis foreningen har skatte- eller afgiftsmæssigt pligter, eller en omsætning på over 50.000 kr., er der ikke længere tale om en frivillig forening. Eksempelvis skal din frivillige forening have oprettet CVR-nummer, hvis den skal kunne modtage tilskud fra kommunen eller en anden offentlig myndighed.

Almindelig forening

Er foreningen omvendt at betegne som en ‘almindelig forening’ - også kaldet ‘ikke erhvervsdrivende forening’ -, skal der oprettes CVR-nummer. At den er ‘ikke erhvervsdrivende’ betyder simpelthen, at foreningens formål ikke må være med til at fremme medlemmernes økonomiske interesser. Et eksempel på en ‘almindelig forening’ vil en være en non-profit organisation.’

Du kan læse mere om krav til foreninger i forbindelse med oprettelse af CVR-nummer her

CVR-nummer til frivillig forening

Vil du registrere en frivillig forening, sker det på virk.dk. Når du har udfyldt al informationen, skal Skattestyrelsen godkende den frivillige foreningen, hvorefter foreningens digitale postkasse får et bevis, som kan hentes på skat.dk

For at få et CVR-nummer skal foreningen oplyse:

  • Foreningens navn
  • Adresse
  • E-mail adresse

Når man får et CVR-nummer, kan man i samme forbindelse lad sig reklamebeskytte i CVR.

Det er gratis både at oprette og forny sin frivillige forening. Registreringen skal fornys hvert 3. år, og foreningen modtager en påmindelse om dette på foreningens e-mail.

Hvor langt tid tager CVR-registrering?

Hvor lang tid, det tager at gennemføre CVR-registreringen, kommer an på, hvilken virksomhedstype der registreres. Hvis det er en enkeltmandsvirksomhed kan CVR-registreringen tage op til en til to uger før den er færdigbehandlet hos Erhvervsstyrelsen. Hvis det er et selskab, vil du som hovedregel modtage dit CVR-nummer inden for 24 timer efter registreringen er indsendt. Disse sagsbehandlingstider kræver at registreringen er korrekt og dermed ikke bliver afvist. Legal Desk kan foretage alle registreringerne for dig, så du ikke behøver at bekymre dig om noget.

Sådan starter du en virksomhed med Legal Desk

Med Legal Desk kan du nemt stifte din virksomhed online. Du skal blot udfylde webformularen for den virksomhedstype, du ønsker, og derefter vil du modtage de relevante dokumenter, som vil være klar til underskrift og dato.

Stifter du en enkeltmandsvirksomhed med Legal Desk, klarer vi det hele, også registreringen af virksomheden hos Erhvervsstyrelsen. Det betyder, at vi registrerer din virksomhed inden for 24 timer, og registrerer den for moms, import, eksport mv., hvis du har tilvalgt dette. Når Erhvervsstyrelsen har behandlet din sag, vil du normalt modtage dit CVR-nummer inden for 7 dage, efter vi har sendt registreringen.

Hvis du stifter kapitalselskaber, anpartsselskab (ApS) eller aktieselskab (A/S), kræver det lidt flere dokumenter. Det drejer sig om stiftelsesdokument og vedtægter, som du alt sammen modtager, hvis du starter virksomhed med Legal Desk. Når du har modtaget og underskrevet dokumenterne, sørger vi for alle de tilvalgte registreringer og bekræftelse af selskabskapital.

Bemærk, at Erhvervsstyrelsen derudover altid tager et registreringsgebyr, uanset hvem der foretager registreringen.


Samlet pris for selskabsstiftelse med registreringsservice:

Legaldesk Registreringsservice 20012020 Beskaaret

Vores partnere giver rabatter og eksklusive tilbud på lovpligtige produkter

Få tilbud på bl.a. lovpligtig forsikring, regnskabsprogrammer, erhvervskonto m.fl. når du stifter selskab med Legal Desk


Selskabsstiftelse

Få dit CVR-nummer nemt og hurtigt

Inkl. vedtægter, ejerbog og kapitalbekræftelse

Hurtig registrering

Vi hjælper dig hele vejen

Benyttet af mere end 50.000 selvstændige

Vi stifter over 22% af landets anpartsselskaber

Kun 1.749,-

Ekskl. moms

Få CVR-nummer her

Spar 4.000,- ift. traditionel advokat

Ekskl. obligatorisk gebyr til Erhvervsstyrelsen på 670,-