Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Selskabsstiftelse
dit dokument oprettes ...
10-15
Det tager 10-15 i reelt tidsforbrug

IVS afskaffes - her er dine muligheder

Regeringen har den 9. april 2019 besluttet at afskaffe iværksætterselskabet som selskabsform. Det betyder, at det ikke længere er muligt at oprette et IVS. Få overblik over dine alternativer her – det er stadig muligt at få gang i den forretning, du drømmer om.

Hos LegalDesk

Pris: 1.749,-

Ekskl. moms

Traditionel advokat

Spar 4.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10-15 min.

I reelt tidsforbrug

IVS afskaffes

Som iværksætter har du ikke længere mulighed for at oprette et iværksætterselskab. Det skyldes, at selskabsformen blev afskaffet i foråret 2019. Men det skal ikke slå dig ud, hvis du går med iværksætterdrømme. Du kan nemlig fortsat starte din egen virksomhed, dog med en anden selskabsform.

 

 

Der findes flere forskellige selskabsformer, som kan være relevante for dig, der skal starte en virksomhed. De to mest nærliggende er dog enkeltmandsvirksomheden, som har lave omkostninger i forbindelse med oprettelse, og ApS’et, som tilbyder samme sikkerhed og forretningsmæssige fordele som IVS’et.

 

Hvis du allerede har et IVS, kan du omdanne det med Legal Desk

Du kan nemt og hurtigt omdanne dit IVS til ApS med Legal Desk. Vores online formular hjælper dig sikkert igennem hele processen, så du nemt og hurtigt kan komme videre med din virksomhed.

Omdan dit IVS til ApS med Legal Desk her

 

Fordele ved et anpartsselskab

Anpartsselskabet (ApS) nyder generelt stor tillid og er en anerkendt selskabsform i dansk og internationalt erhvervsliv. Det kan bl.a. være nemmere at søge funding og kapital, når virksomheden er oprettet som et ApS. 

Kreditorsikkerhed

En af de primære årsager til den store tillid er, at ApS’er skal oprettes med mindst 40.000 kr. i selskabskapital. Det giver kreditorer en vis sikkerhed, da de ved, at der altid er mindst 40.000 kr. i selskabet.

I forbindelse med afskaffelsen af IVS’et, blev kravet til selskabskapitalen sat ned fra 50.000 kr. til 40.000 kr. – netop for at gøre ApS’et mere tilgængeligt for iværksættere. 

At imødekomme kravet om 40.000 kr., kan dog stadig være en udfordring for en del iværksættere. Ønsker du ikke at investere disse penge i virksomheden, kan du alternativt oprette en enkeltmandsvirksomhed. Du skal dog være opmærksom på, at du som ejer af en enkeltmandsvirksomhed hæfter for alle virksomhedens økonomiske forpligtelser med din privatøkonomi

I en enkeltmandsvirksomhed stilles der ikke krav om kapitalindskud, hvilket kort fortalt betyder, at du til gengæld hæfter ubegrænset og personligt for alle virksomhedens forpligtelser. Det betyder, at eventuelle kreditorer kan gøre udlæg i dine personlige ejendele såsom bil og hus. Det kan derfor være risikofyldt at vælge denne selskabsform, da det er en god idé at adskille din private økonomi fra din virksomheds økonomi. 

Begrænset hæftelse

Modsat enkeltmandsvirksomheden, så hæfter du i et ApS kun for de penge, du har investeret i selskabet. Som ejer af et ApS, beskyttes du altså af det, der kaldes begrænset hæftelse. Det betyder, at eventuelle kreditorer kun kan gøre udlæg i den kapital, virksomheden indeholder – du risikerer altså ikke din private formue og dine ejendele. 

Skattemæssige fordele

Derudover er der også en række skattemæssige fordele ved at vælge et ApS. Du bliver nemlig ikke personligt beskattet i et ApS, når din virksomhed får overskud. Derimod skal du kun betale selskabsskat af overskuddet. I enkeltmandsvirksomheder bliver du beskattet personligt (dvs. med en væsentligt højere trækprocent), fordi enhver indtægt i virksomheden betragtes som din personlige indtægt. 

Mulighed for flere ejere

Desuden kan du vælge at have flere ejere i et ApS, hvilket ikke er en mulighed i en enkeltmandsvirksomhed. Hvis du f.eks. ønsker at starte en virksomhed sammen med andre, skal du derfor oprette et ApS. Hvis du ønsker holdingstruktur, skal du også vælge ApS’et, da ejerne i et ApS både kan udgøres af privatpersoner og andre selskaber. Holdingstruktur giver blandt andet en væsentlig lavere beskatning af dit udbytte.

 

Samlet pris for selskabsstiftelse med registreringsservice:

Legaldesk Registreringsservice 20012020 Beskaaret

Selskabsstiftelse

Få dit CVR-nummer nemt og hurtigt

Inkl. vedtægter, ejerbog og kapitalbekræftelse

Hurtig registrering

Vi hjælper dig hele vejen

Benyttet af mere end 50.000 selvstændige

Vi stifter over 22% af landets anpartsselskaber

Kun 1.749,-

Ekskl. moms

Stift selskab nu

Spar 4.000,- ift. traditionel advokat

Ekskl. obligatorisk gebyr til Erhvervsstyrelsen på 670,-