Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Børnetestamente
dit dokument oprettes...
10 - 15 min.
Det tager 10 - 15 min. i reelt tidsforbrug, at udfylde børnetestamente

Eksempel på børnetestamente

Her kan du se, hvad et børnetestamente typisk indeholder, og hvordan det er udformet. Vi hjælper dig desuden til at oprette dit eget gyldige børnetestamente online på kun 15 minutter.

Hos LegalDesk

Pris: 299,-

Inkl. moms

Traditionel advokat

Spar 2.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Hvordan ser et børnetestamente ud?

Et børnetestamente er en erklæring fra forældre om, hvem de ønsker skal tage sig af deres børn, hvis de skulle gå bort. I børnetestamentet kan forældrene uddybe og begrunde deres ønsker. Med hjælp fra børnetestamentet har Familieretshuset derfor et rigtig godt udgangspunkt for at træffe den bedste besluning for barnet, hvis det skulle blive forældreløst.

Et børnetestamente skal betragtes som en form for juridisk anbefaling, som Familieretshuset i langt de fleste tilfælde vil forsøge at følge i det omfang, at det er i barnets tarv.

Eksempel på børnetestamente:

Vælg tinglysning mv.

Hvad indeholder et børnetestamente?

For at øge chancerne for, at Familieretshuset følger ønskerne i børnetestamentet, bør dokumentet udformes, så det lever op til særlige formkrav. Det betyder, at dokumentet skal indeholde visse afsnit og give en række bestemte oplysninger.

Legal Desks børnetestamente opfylder alle formkrav. Her kan du se hvilke primære punkter, dokumentet indeholder:

 1. Parterne:

  Her skal I beskrive parterne, dvs. jer som forældre og de børn, der skal omfattes af børnetestamentet.

 2. Primært ønske

  Her beskriver I, hvem I ønsker skal overtage forældremyndigheden, hvis det skulle blive aktuelt. Denne/disse personer vil være jeres primære ønske.

 3. Sekundært ønske

  Her har I mulighed for at komme med et sekundært ønske til, hvem der skal overtage forældremyndigheden. Det er en god “back up” i det tilfælde, at den/de primære personer(er) af en eller anden grund ikke kan eller vil overtage forældremyndigheden.

 4. Fravalg af biologisk forælder:

  Hvis du ikke ønsker, at den anden biologiske forælder overtager forældremyndigheden, er det en klar fordel at oprette børnetestamentet, hvori du begrunder dine valg mest muligt.

Se hvordan du opretter et børnetestamente hos Legal Desk

video

Hvordan laver jeg et børnetestamente?

Du opretter dit børnetestamente nemt, sikkert og hurtigt med legal Desk. Det hele foregår online ved at du udfylder vores formular. I formularen stiller vi dig en række spørgsmål, som du kan besvare i dit eget tempo. Du kan gå frem og tilbage mellem dine svar, og først når du er helt tilfreds, går du videre til betaling. Så snart betalingen er gennemført, modtager du dit børnetestamente. Hvis du alene har forældremyndigheden, skal du blot selv underskrive børnetestamentet, og hvis I er to om forældremyndigheden, skal I begge underskrive. Herefter er børnetestamentet gyldigt.

BEMÆRK!

Det er vigtigt, at Familieretshuset får adgang til børnetestamentet, hvis det skulle blive aktuelt. Dette kan du sørge for på to måder - dels kan du udlevere børnetestamentet til den eller de personer, som du ønsker skal overtage forældremyndigheden. Dels kan du få børnetestamentet opbevaret hos en notar - denne metode er klart den sikreste metode, da Familieretshuset automatisk vil få adgang til børnetestamentet, hvis du/I skulle gå bort.