Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

08. januar 2024

Gratis advokathjælp

Selvom advokater kan være dyre, er det muligt at få gratis advokathjælp til nogle typer af sager. Denne juridiske hjælp kaldes også retshjælp. Læs mere om, hvem der kan få gratis advokathjælp og til hvilke typer sager.

Hvad indebærer gratis advokathjælp?

Gratis advokathjælp er juridisk rådgivning fra jurister og advokater, der gives hos særlige advokatvagter rundt omkring i Danmark. Det er primært mundtlig rådgivning og begrænset skriftlig sagsbehandling, der tilbydes.

Se, hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Hvem kan få gratis advokathjælp?

Du kan i udgangspunktet få gratis advokathjælp til alle sager, så længe det er helt grundlæggende mundtlig rådgivning. Hvis du derimod har brug for mere dybdegående rådgivning er der krav til både sagens omfang og din økonomi. Hvad angår din økonomi, gælder følgende indtægtsgrænser:

  • Som enlig må du ikke tjene over 371.000 kr. (2024) om året, hvis du skal kunne modtage gratis advokathjælp.

  • Hvis du er i et ægteskab eller bor sammen med din partner, må I tilsammen ikke tjene mere end 455.000 kr. (2024) om året for at kunne modtage gratis advokathjælp.

  • Hvis du har et eller flere børn under 18 år, kan du lægge 64.000 kr. (2024) til indtægtsgrænsen for hvert barn.

Hvad angår sagens omfang er det ikke muligt at få gratis advokathjælp til sager der vedrører følgende, med mindre det er helt grundlæggende mundtlig rådgivning: 

  • Sigtet eller tiltalt i en offentlig sag
  • Erhvervssager
  • Gældssanering
  • Forvaltningssager

Her finder du gratis advokathjælp

Du har mulighed for at finde gratis advokathjælp forskellige steder i Danmark. Nedenfor kan du se en liste over de forskellige steder. Listen er retningsgivende og de forskellige retshjælp kan have forskellige individuelle krav og betingelser.

Hos Legal Desk tilbyder vi ikke gratis advokathjælp, men du kan finde svar på mange af de daglige juridiske spørgsmål og købe juridiske dokumenter langt billigere end hos en advokat.