Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

15. december 2022

Hvordan opretter jeg MitID?

MitID skal fremover erstatte NemID, som de fleste af os allerede kender og bruger. MitID er den nye loginløsning til identifikation af borgere på nettet. Alle med NemID skal i løbet af 2021 og 2022 have oprettet MitID. Læs mere om, hvordan du opretter, installerer og bruger MitID her.

Hvad er MitID?

MitID er den næste generation af NemID og kommer fremover til at afløse NemID. Overgangen fra NemID til MitID startede i 2021 og fortsætter ind i 2022. MitID bruges fx til at logge ind på offentlige hjemmesider som borger.dk og på din netbank. Det er Digitaliseringsstyrelsen og Finans Danmark, der står bag MitID.

Det er gratis at få og benytte MitID.

Hvordan opretter jeg MitID?

Hvis du har fået besked om, at det er din tur til at få MitID, er der nogle trin, du skal igennem. Det kan være en god idé at afsætte 15-20 minutter til at gennemføre processen.

For at oprette MitID, skal du bruge:

  • En computer, tablet eller smartphone
  • Dit NemID, nøglekort eller app
  • Adgang til SMS eller e-mail

Trin 1: Du får besked i din net- eller mobilbank

Du vil automatisk få besked, når det er din tur til at få MitID. Du skal have oprettet MitID inden for 30 dage, efter du har fået besked om, at det er din tur. Du kan også oprette MitID, selvom du ikke har fået besked fra din bank ved at benytte selvbetjeningsløsningen på www.mitid.dk

Trin 2: Acceptér vilkårene for brug af MitID. 

Trin 3: Vælg MitID-app eller et af alternativerne

Du skal vælge, hvordan du vil bruge MitID. For langt de fleste vil MitID-app være det oplagte valg. Længere nede kan du læse mere om de øvrige muligheder for at bruge MitID. 

Trin 4: Indtast kontaktoplysninger

Trin 5: Vælg bruger-ID

Du skal nu indtaste det bruger-ID, som skal anvendes, hver gang du anvender MitID. Dit bruger-ID må ikke være dit CPR-nummer, men derudover kan du vælge frit.

Trin 6: Download eller bestil MitID

Hvis du vælger at bruge MitID-app, kan du nu downloade og installere den via App Store eller Google Play. Hvis du vælger MitID-kodeviser eller -kodeoplæser, skal dette bestilles med posten eller hentes på borgerservice.

Trin 7: Aktivér MitID

Nu mangler du kun at aktivere MitID. Dette gør du ved at følge trinene i din net- eller mobilbank. Hvis du har valgt MitIDkodeviser eller -kodeoplæser, skal du følge trinene i det brev, du modtager sammen med kodeviseren eller -oplæseren. 

Hvordan bruger man MitID?

Du skal vælge en af de fire løsninger, som MitID tilbyder:

  • MitID som app til din smartphone eller tablet. Appen fungerer på samme måde som NemID-nøgleappen.
  • MitID kodeviser, som er en elektronisk enhed, der giver dig en engangskode, hver gang du bruger MitID.
  • MitID-kodeoplæser, som både viser dig en engangskode og kan læse koden op for dig.
  • MitID-chip, som er løsningen til dem, der skal identificere sig mange gange i løbet af en dag eller som arbejder med særligt personfølsomme oplysninger.

Hvornår får jeg MitID?

Du vil modtage en besked fra din bank, når det er din tur til at få MitID. Beskeden vil komme i Digital Post eller i din net-/mobilbank. Der vil være en løbende overgang fra NemID til MitID. Derfor kan det være en god idé at beholde sit NemID-nøglekort og/eller -nøgleappen, indtil NemID er endeligt udfaset. Du skal have oprettet MitID inden for 30 dage, efter du har fået besked om, at det er din tur. 

Hvis du ikke når at oprette MitID, inden fristen på 30 dage er udløbet, vil du ikke kunne benytte bankens selvbetjeningsløsninger. Hvis det sker, kan du kontakte din bank for hjælp.

Hvordan får jeg MitID på flere enheder?

MitID-appen kan bruges på op til 3 enheder. Derfor kan du fx både bruge appen på din private mobiltelefon, din arbejdstelefon og tablet. Du kan tilføje MitID-appen på flere enheder på www.mitid.dk, hvor du også vil modtage en aktiveringskode, for hver enhed du ønsker at tilføje. Du modtager aktiveringskoden som en midlertidig PIN-kode over sms.