Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Samtykke til uskiftet bo
dit dokument oprettes ...
5 - 10
Det tager 5 - 10 i reelt tidsforbrug

Uskiftet bo og særbørn

Hvis din ægtefælle går bort, kan du som udgangspunkt sidde i uskiftet bo. Det betyder kort sagt, at udbetalingen af arv udskydes. Hvis førstafdøde imidlertid efterlader sig særbørn, er det nødvendigt at indhente samtykke først. Læs mere om uskiftet bo og særbørn her og lav nemt aftalen om samtykke med Legal Desk.

Hos LegalDesk

Pris: 249,-

Inkl. moms

Traditionel advokat

Spar kr. 1.200,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

5 - 10 min.

I reelt tidsforbrug

Indholdsfortegnelse

Hvad er uskiftet bo?

Når en person går bort, kan vedkommendes eventuelle ægtefælle vælge at sidde i uskiftet bo, hvis betingelserne for det er opfyldt. Når længstlevende ægtefælle sidder i uskiftet bo, betyder det, at vedkommende overtager førstafdøde ægtefælles rettigheder og forpligtelser – herunder ejendele og gæld – og dermed bliver berettiget til at råde over førstafdødes bodel. Det betyder også, at skiftet af dødsboet (fordelingen af arv) og arvens udbetaling udskydes.

Dødsboskifte

Et dødsbo er betegnelsen for den formue og gæld, som en afdød person efterlader sig ved dødsfaldet. Et dødsboskifte er således en opgørelse og afvikling af dødsboet, som foretages med henblik på, at gælden i boet skal betales, og arven udbetales.

Hvis ægteparret efterlader sig fællesbørn, er længstlevende ægtefælle som udgangspunkt berettiget til at sidde i uskiftet bo, så skiftet og arvens udbetaling udskydes til, at længstlevende ægtefælle afgår ved døden. Hvis førstafdøde ægtefælle imidlertid efterlader sig særbørn, er det et krav, at særbørnene giver samtykke til, at længstlevende ægtefælle sidder i uskiftet bo.

Du kan nemt lave samtykke til uskiftet bo her

 

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen. 

Hvad er særbørn?

Særbørn er børn, som kun den ene ægtefælle er forælder til. Hvis førstafdøde efterlader sig børn, som du hverken er biologisk forælder til eller har adopteret, vil der være tale om særbørn.

I juridisk forstand er særbørn ikke stillet på samme måde som fællesbørn, der er de børn, som du og din ægtefælle begge er forældre til. Særbørn arver eksempelvis kun efter den af ægtefællerne, som er særbarnets biologiske forælder. Den eneste måde at ændre på dette, er ved at oprette et testamente, hvori du bestemmer, at særbørn skal arve på lige fod med fællesbørn.

Derudover gælder der også helt særlige regler, hvad angår muligheden for at sidde i uskiftet bo, når der er særbørn i billedet.

Særbørn og uskiftet bo

Du skal først og fremmest være opmærksom på, at uskiftet bo kun er aktuelt, hvis du og din ægtefælle har haft formuefællesskab inden dødsfaldet. Det betyder, at du og din ægtefælle ikke må have oprettet en ægtepagt om særeje, hvis I ønsker, at den længstlevende ægtefælle skal kunne sidde i uskiftet bo. Derudover er uskiftet bo også kun relevant, hvis førstafdøde efterlader sig særbørn, da fællesbørn ikke kan modsætte sig, hvis længstlevende ægtefælle ønsker at sidde i uskiftet bo.

Når det er sagt, så ønsker de fleste ægtefæller med særbørn at give den anden part mulighed for at sidde i uskiftet bo. Derfor vælger de at indhente samtykke på forhånd ved at få særbørnene til at underskrive en erklæring herom. Det indhentede samtykke giver herefter den længstlevende ægtefælle mulighed for at sidde i uskiftet bo.

Hertil skal det bemærkes, at det udelukkende er nødvendigt at få samtykke fra førstafdødes myndige særbørn, idet at mindreårige særbørn ikke kan give samtykke.

Lav samtykke til uskiftet bo med Legal Desk

Du kan nemt og hurtigt lave et samtykke til uskiftet bo ved at udfylde vores formular. Det tager kun 5-10 minutter, og du modtager dokumentet med det samme, når du har betalt – klar til underskrift.

Klik blot ‘Lav samtykke til uskiftet bo nu’ nedenfor for at gå i gang med formularen.

Forhåndssamtykke til uskiftet bo

Sikrer den længstlevende ægtefælle

Få styr på papirarbejdet på 10 minutter

Udfyld og modtag straks

Underskriv digitalt

100% tilfredshedsgaranti

+200.000 glade kunder

Kun 249,-

Inkl. moms

Lav samtykke nu

Spar 1.200,- ift. traditionel advokat