Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

09. januar 2024

Varmetillæg

Varmetillæg er et tilskud, som du kan få til dine varmeudgifter, hvis du opfylder visse betingelser. Du kan søge om varmetillæg, hvis du er blevet førtidspensionist eller folkepensionist inden 2003, og dine udgifter til opvarmning af husstanden overstiger en vis grænse. Læs mere om varmetillæg her.

Hvad er varmetillæg?

Varmetillæg er et tilskud, som du kan få til dine varmeudgifter, herunder udgifter til olie, el, gas, eller anden brændselsform. Tilskuddet gives kun til selve varmeudgiften og derfor ikke til de øvrige udgifter, som du måtte have i forbindelse med vedligeholdelsen af din varmekilde.

Du kan søge om at få varmetillæg, hvis du er blevet førtidspensionist eller folkepensionist inden 2003 – dette gælder, uanset om du lejer eller ejer den bolig, hvori du afholder varmeudgifterne. Du skal dog være opmærksom på, at det kun er én person i husstanden, der kan få udbetalt varmetillæg.

For at blive berettiget til at modtage tilskuddet, skal du som minimum have varmeudgifter for mere end 5.800 kr. (2024) årligt, hvis du er enlig. Hvis du har en samlever, skal du som minimum have varmeudgifter for mere end 8.700 kr. (2024) årligt for at kunne modtage tilskuddet. Derudover skal du også have en tillægsprocent på over 0.

Se, hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen. 

Hvordan søger jeg varmetillæg?

Når du søger om varmetillæg på Borger.dk, skal du vedhæfte dine varmeopgørelser for de seneste tre år. Hvis du ikke har varmeregnskaber for perioden, fordi du har boet kortere tid i boligen, skal du sende varmeregnskaber for de perioder, du kan.

Såfremt du er berettiget til at modtage tilskuddet, vil du modtage et brev herom fra Udbetaling Danmark – i brevet vil det fremgå, hvordan dit varmetillæg er blevet beregnet. Satsen for varmetillægget afhænger således af dine konkrete omstændigheder og kan variere i størrelse, afhængigt af hvem der søger det.

Du vil som udgangspunkt modtage svar på din ansøgning senest otte uger efter, at den er blevet modtaget af Udbetaling Danmark. Hvis Udbetaling Danmark har brug for yderligere oplysninger om dit varmeforbrug, kan det betyde, at behandlingen af din sag kan tage mere end otte uger. 

Varmeregnskaber

Du skal som udgangspunkt kun sende dine varmeregnskaber, når du søger om varmetillæg – du behøver altså ikke sende hver eneste gang, at du får et nyt varmeregnskab. Du skal dog huske altid at indsende dine varmeregnskaber til Udbetaling Danmark, hvis dine forhold ændrer sig på følgende måder:

  • Du har skiftet varmekilde – eksempelvis hvis du er gået fra at opvarme din husstand med el til at gøre det med olie. 
  • Der flytter nye mennesker ind på din adresse. 
  • Gennemsnittet af dine sidste tre års varmeudgifter er faldet/steget med 10 pct. eller mere sammenlignet med det beregningsgrundlag, som blev benyttet under fastsættelsen af dit varmetillæg. Såfremt det er tilfældet, skal du fremsende de tre varmeregnskaber, så dit varmetillæg kan beregnes på ny. 

Hvor meget kan jeg få i varmetillæg?

Størrelsen på dit varmetillæg afhænger af dine konkrete forhold og beregnes af Udbetaling Danmark på baggrund af oplysningerne i din ansøgning. Du skal dog være opmærksom på, at du maksimalt kan få dækket dine varmeudgifter for op til 25.800 kr. (2024) årligt. Hvis der er mere end to voksne i husstanden, vil det maksimale loft blive forhøjet med 8.500 kr. (2024) per yderligere voksen.