Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

24. januar 2023

Suspension – Hvad vil det sige at blive suspenderet?

Hvis du bliver opsagt eller selv opsiger din stilling, kan din arbejdsgiver vælge at suspendere dig i opsigelsesperioden. Vi forklarer her, hvad det vil sige at blive suspenderet og hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med suspension.

Hvad er suspension?

Uanset om din arbejdsgiver opsiger dig, eller du selv siger op, kan din arbejdsgiver vælge at suspendere dig. Suspension betyder, at din arbejdsgiver ikke ønsker at gøre brug af din arbejdskraft i opsigelsesperioden. Det vil sige, at du ikke skal møde på arbejde, men dog stå til rådighed for din arbejdsgiver i den givne opsigelsesperiode. Du er derfor forpligtet til at besvare henvendelser fra arbejdet og møde på arbejde i det omfang der er behov for. Selvom du er blevet suspenderet, har du stadig ret til at modtage din normale løn, indtil opsigelsesperioden er udløbet. Suspension er arbejdsgivers valg alene og vælges oftest i stedet for fritstilling. Læs mere om, hvad fritstilling er her

Få en skriftlig aftale

Hvis du bliver suspenderet, bør du få din arbejdsgiver til at bekræfte skriftligt, at du er suspenderet. Derudover bør I også skriftligt aftale i hvilket omfang og med hvilket varsel du skal stå til rådighed for din arbejdsgiver. På den måde vil du kunne dokumentere, at det er din arbejdsgivers ønske, at du udebliver og det derfor ikke er ulovligt fravær. Ønsker du at holde ferie, mens du er suspenderet, skal det aftales med arbejdsgiveren. Hvis arbejdsgiveren omvendt vil pålægge dig at holde ferie, skal arbejdsgiveren varsle det.

Se hvordan Legal Desk virker

video

Må jeg starte andet job, hvis jeg er suspenderet?

Hvis du som suspenderet bliver tilbudt et andet job i opsigelsesperioden, må du gerne takke ja og starte nyt job. Du vil også stadig have mulighed for både at få løn fra din nye arbejdsgiver, men også fra den arbejdsgiver, der har suspenderet dig. Det kræver blot, at din nye arbejdsgiver underskriver en erklæring om, at du fortsat vil kunne opfylde den rådighedspligt, der følger som en del af suspensionen. Denne erklæring sikrer, at din nye arbejdsgiver er indforstået med og accepterer, at der kan være tider, hvor du er fraværende fra dit nye job helt eller delvist, hvis din hidtidige arbejdsgiver gør brug af din arbejdskraft.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at du som suspenderet, har pligt til at være loyal over for den arbejdsplads, hvor du er suspenderet, da du stadig er ansat. Det betyder, at du ikke må drive eller ansættes i en konkurrerende virksomhed i opsigelsesperioden. Hvis du bliver tilbudt et sådan job, må du kontraopsige og fratræde din suspenderet stilling, før du må starte job hos den konkurrerende virksomhed.