Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Testamente
dit dokument oprettes ...
10 - 15
Det tager 10 - 15 i reelt tidsforbrug

Tilbagekaldelse eller ændring af testamente

Hvis du ønsker at ændre eller tilbagekalde et testamente, er der nogle helt klare regler for, hvordan det skal gøres i praksis. Vi forklarer i denne artikel om, hvordan du kan ændre eller tilbagekalde et testamente, hvis det er muligt i dit tilfælde. Hvis du ønsker at tilbagekalde et testamente ved at oprette et nyt, kan du nemt og hurtigt gøre det med Legal Desk.

Hos LegalDesk

Pris: 1.199,-

Inkl. moms

Traditionel advokat

Spar 3.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Hvordan tilbagekalder eller ændrer jeg mit testamente?

Det er almindeligvis muligt at ændre dele af dit testamente eller eventuelt tilbagekalde hele testamentet. Hvis du ønsker at ændre i dit testamente, skal du oprette et tillæg (kodicil) til det. Hvis du ønsker at tilbagekalde et testamente, skal du oprette et nyt testamente, hvor du tilkendegiver, at dit eksisterende testamente tilbagekaldes helt eller delvist. Du bør dog være opmærksom på, at dette ikke gælder, hvis testamentet er gjort uigenkaldeligt.

Du kan oprette et nyt testamente med Legal Desk lige her

Overordnet set tilbagekalder eller ændrer man et testamente på samme vis, som da du i sin tid oprettede dit eksisterende testamente. Dette kan ske ved hhv. et vidnetestamente, et nødtestamente eller ved et notartestamente. Der er ikke krav om, at du tilbagekalder eller ændre testamentet på samme måde, som du benyttede til at oprette dit eksisterende testamente. Ønsker du eksempelvis at oprette det nye testamente eller tillægget som et notartestamente, så skal det også underskrives foran en notar for at tilbagekaldelsen eller ændringen træder i kraft. 

Hvad hvis et testamente er uigenkaldeligt?

Et testamente kan i nogle tilfælde være gjort uigenkaldeligt. Det betyder, at der i testamentet er nedskrevet, at bestemmelserne hverken kan ændres eller ophæves. Typisk er et testamente gjort uigenkaldeligt, hvis ægtefæller eller ugifte samlevende med særbørn har oprettet et testamente sammen, men det er også muligt at gøre et testamente uigenkaldeligt som enlig. 

Kan jeg tilbagekalde et uigenkaldeligt testamente?

Du har ikke mulighed for at tilbagekalde et uigenkaldeligt testamente, men kan i særlige tilfælde ændre i indholdet. Dette afhænger af, hvorvidt testamentet er helt- eller delvist uigenkaldeligt. Hvis testamentet er delvist uigenkaldeligt, har du som udgangspunkt mulighed for at ændre indholdet, dog ikke til skade for afdødes arvinger. 

Er testamentet derimod helt uigenkaldeligt, kan det hverken tilbagekaldes eller ændres – heller ikke i tilfælde af separation eller skilsmisse. En bestemmelse om fuldstændig uigenkaldelighed skal fremgå tydeligt af testamentet, og begge parter skal være bevidst om, at bestemmelsen er vedtaget. 

En bestemmelse om uigenkaldelighed er en stor byrde, hvorfor det ikke anbefales at indskrive sådan en bestemmelse i jeres testamente.

Ægtefæller og ugifte samlevende med gensidigt testamente

Ægtefæller eller ugifte samlevende, der har oprettet et gensidigt testamente, som bliver separeret eller skilt, behøver ikke at tilbagekalde det gensidige testamente, da det automatisk ophæves i forbindelse med, at parret separeres eller skilles. Dette gælder, uanset om testamentet er gjort uigenkaldeligt.

Opret dit testamente med Legal Desk

Hvis du ønsker at tilbagekalde et testamente ved at oprette et nyt, kan du nemt og hurtigt gøre det med Legal Desk. Vores online formular guider dig igennem hele processen, og du vil undervejs få mulighed for at tilbagekalde dit eksisterende testamente, sådan at det nye testamentes bestemmelser tager over.

Se hvordan Legal Desk virker.

Opret dit testamente med Legal Desk ved at trykke ’Lav testamente nu’ nedenfor. Det tager kun 15 minutter at udfylde hele formularen!

Testamente

Tag kontrol over din arv

Få styr på papirarbejdet på 10 minutter

Udfyld og modtag straks

Vi hjælper dig hele vejen

100% tilfredshedsgaranti

+200.000 glade kunder

Kun 1.199,-

Inkl. moms

Lav testamente nu

Spar 3.000,- ift. traditionel advokat