Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

CVR

Alle danske virksomheder skal have et CVR-nummer med undtagelse af PMV’er og hobbyvirksomheder. Vi forklarer her alt, hvad du skal vide om CVR-numre, herunder hvordan du med Legal Desk nemt kan starte din egen virksomhed og dermed hurtigt få et CVR-nummer.

Hos LegalDesk

Pris: 1.499 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10-15 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 4.000 kr.

Ift. traditionel advokat

Hvad er et CVR-nummer?

CVR står for Det Centrale Virksomhedsregister. Dette er et register, hvor alle danske virksomheder er registreret med hvert deres CVR-nummer. Et CVR-nummer er en virksomheds identifikationsnummer på samme måde, som en dansk statsborger har et CPR-nummer.

En virksomhed har derfor et unikt CVR-nummer, der består af 8 cifre. CVR-nummeret skal bruges i alle sammenhænge, hvor virksomheden skal identificeres overfor offentlige myndigheder, kunder, fakturering, leverandører, samarbejdspartnere, SKAT osv. Derudover bruges et CVR-nummer i forhold til at oprette bankkonto til erhverv samt erhvervsforsikringer, og det anvendes også som en virksomheds momsnummer.

Du kan nemt stifte din virksomhed og få CVR-nummer gennem Legal Desk her.

Hvad indeholder CVR - Det Centrale virksomhedsregister?

CVR - Det Centrale Virksomhedsregister er et offentligt tilgængeligt register, der kan tilgås på Virk.dk af alle. Virk.dk er ejet af Erhvers- og selskabsstyrelsen. Det Centrale virksomhedsregister indeholder bl.a. oplysninger om:

  • Virksomhedens CVR-nummer

  • Virksomheden navn

  • Virksomhedens adresse

  • Virksomhedens branchekode

  • Virksomhedens størrelse (antal ansatte)

Derudover giver CVR også adgang til European Business Register, der indeholder oplysninger om virksomheder i andre europæiske lande.

Hvordan får jeg et CVR-nummer?

For at få et CVR-nummer, skal du stifte en virksomhed, der skal registreres i CVR på Virk.dk. Som det første skal du derfor afgøre, hvilken virksomhedsform du ønsker at stifte, det vil sige om det skal være en enkeltmandsvirksomhed, et anpartsselskab (ApS) eller et aktieselskab (A/S). Iværksætterselskab blev afskaffet som selskabsform den 9. april 2019. 

Hvis du driver en personlig ejet mindre virksomhed (PMV) behøver du i udgangspunktet heller ikke et CVR-nummer. Der gælder dog nogle regler for, hvor meget du må tjene, før du skal omdanne PMV’en til en enkeltmandsvirksomhed og altså få et CVR. Læs mere om disse regler og PMV her. Hvis du derimod blot driver en hobbyvirksomhed, skal du ikke have et CVR-nummer. 

For at finde ud af, hvilken virksomhedsform der passer bedst til dig, kan du læse vores artikel om virksomhedsformer og selskabstyper.

Legaldesk Selskabsformer Uden Ivs Enkeltmandsvirksomhed2

Hvornår får jeg mit CVR-nummer?

Når du har registreret din virksomhed på Virk.dk, skal du afvente behandlingen af registreringen, inden du modtager et CVR-nummer, og din virksomhed dermed er gyldig. Behandlingstiden afhænger af, om du har stiftet en enkeltmandsvirksomhed eller et kapitalselskab (ApS eller A/S). 

  • Hvis du stifter en enkeltmandsvirksomhed, kan der gå op til to uger, før du modtager dit CVR-nummer

  • Hvis du stifter et kapitalselskab, modtager du i de fleste tilfælde dit CVR-nummer 24 timer efter, du har indsendt registreringen

Stift virksomhed nu

Sådan virker Legal Desk

video

Stift virksomhed og få CVR-nummer her

CVR-nummer på engelsk?

Hvis der bliver spurgt efter din virksomheds VAT-nummer i forbindelse med udenlandske samarbejdspartnere, skal du blot oplyse dit CVR-nummer. Et VAT-nummer er nemlig den engelske oversættelse af det danske CVR-nummer. Hvis du skal oplyse dit VAT-nummer skal du sætte DK foran det 8-cifrede CVR-nummer, som for eksempel “DK12345678”.

Opdater oplysninger i CVR

Som virksomhedsejer er du forpligtet til at opdatere din virksomheds oplysninger i CVR, som skal gøres på Virk.dk. Det betyder, at hvis virksomheden eksempelvis skifter adresse eller navn, skal du selv ændre dette, ligesom du også skal opdatere antallet af medarbejdere, hvis du afskediger eller ansætter medarbejdere. 

Stift virksomhed i dag

Med Legal Desk kan du hurtigt og nemt stifte din egen virksomhed. Du skal blot udfylde en online formular, betale for selskabsdokumenterne og underskrive dokumenterne med NemID. Herefter sørger Legal Desk for at registrere din virksomhed for dig.

Vi behandler din bestilling så hurtigt som muligt, og du vil typisk modtage dit CVR-nummer inden for 24 timer, hvis du bestiller på hverdage. Når du har modtaget dit CVR, kan du gå i gang med at drive din virksomhed.

Samlet pris for selskabsstiftelse med registreringsservice:

Legaldesk Registreringsservice 20012020 Beskaaret