Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Enkeltmandsvirksomhed
dit dokument oprettes ...
10 - 15
Det tager 10 - 15 i reelt tidsforbrug

Personligt ejet mindre virksomhed (PMV)

En personligt ejet mindre virksomhed (PMV) er den mindste virksomhedsform i Danmark og kan kun være ejet af stifteren selv. I denne artikel forklarer vi, hvad der kendetegner denne virksomhedsform, og hvordan du starter en PMV. Du bør dog også overveje, om en enkeltmandsvirksomhed kan passe bedre til dine behov.

Hos LegalDesk

Pris: 199,-

Ekskl. moms

Traditionel advokat

Spar kr. 4.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Indholdsfortegnelse

Hvad kendetegner en PMV?

En PMV er personligt ejet og typisk vælges denne virksomhedsform, hvis du vil drive virksomhed som deltidsjob eller fritidsbeskæftigelse. En PMV forveksles oftest med en enkeltmandsvirksomhed, da de to virksomhedsformer minder en del om hinanden, men der er forskelle. For at starte og drive en PMV skal du opfylde følgende krav:

  • Du skal være over 18 år og myndig

  • Du skal have dansk statsborgerskab

  • Du skal eje virksomheden alene og du må ikke ansætte medarbejdere

  • Du må ikke omsætte for over 50.000 kr. i en periode på 12 måneder i træk. Overstiger du dette skal din PVM omdannes til en anden virksomhedsform

  • Du har ingen momspligt eller lønsumspligt

  • Du må ikke importere eller eksportere varer til lande uden for EU

  • Du skal drive virksomheden erhvervsmæssigt (indtjening for øje og ikke som hobby)

  • Du skal fornye registreringen af din PMV hvert 3. år

Ønsker du at stifte en enkeltmandsvirksomhed, kan du gøre det med Legal Desk her

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Hvordan starter jeg en PMV?

For at starte en PMV skal du registrere virksomheden digitalt på Virk.dk. Det er gratis og du vil efterfølgende få tildelt et CVR-nummer. Derudover får din virksomhed også tildelt en digital postkasse, som offentlige myndigheder kan sende digital post til. Når du har modtaget CVR-nummeret kan du drive erhverv uden løbende indberetninger af moms og andre afgifter til det offentlige.

Hvad med skat og bogføring?

Som ejer af en PMV hæfter du personligt for virksomhedens gæld og forpligtelser. Det betyder også, at overskuddet af din PMV bliver beskattet som din personlige indkomst. Derudover skal din PMV bogføres efter bogføringsloven, men du skal ikke aflægge årsrapport. Dog skal du udarbejde et skatteregnskab for din virksomhed.

Du kan prøve det brugervenlige regnskabsprogram e-conomic gratis i 90 dage. Læs mere her.
Andre virksomhedsformer? 

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det lige præcis er en PMV, du vil starte, kan du overveje om en enkeltmandsvirksomhed passer bedre til din situation, behov og ambitioner. Enkeltmandsvirksomheder er populære blandt personer, der ønsker at starte egen virksomhed.

Opret enkeltmandsvirksomhed med Legal Desk

Hvis du, efter at have læst denne artikel, er nået til den konklusion, at en enkeltmandsvirksomhed passer bedre til dine behov, så kan du nemt og hurtigt oprette en med Legal Desk – det er 100 % juridisk gyldigt.

Du kan enten gå i gang med oprettelsen af din enkeltmandsvirksomhed med det samme ved at klikke på 'Opret enkeltmandsvirksomhed' herunder, eller du kan læse mere om, hvad en enkeltmandsvirksomhed kan bruges til her.

 

Enkeltmandsvirksomhed

Få dit CVR-nummer nemt og hurtigt

Nem oprettelse

Alle dokumenter samlet ét sted

Inkl. registrering

Digital alt-i-en løsning

Benyttet af mere end 50.000 selvstændige

Kun 199,-

Ekskl. moms

Start nu

Spar 4.000,- ift. traditionel advokat