cart

IVS afskaffet - her er dine muligheder

Regeringen har d. 9. April 2019 besluttet at afskaffe IVS’et som selskabsform. Det betyder, at det ikke længere er muligt at oprette et IVS. Få overblik over alternativerne her - det er stadig muligt at få gang i den forretning, du drømmer om.

Hos LegalDesk

Pris: 699 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 4.000 kr.

Ift. traditionel advokat

Hos LegalDesk

Pris: 699 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 4.000 kr.

Ift. traditionel advokat

IVS afskaffet

Som iværksætter har du ikke længere mulighed for at oprette et iværksætterselskab. Det skyldes, at selskabsformen er blevet afskaffet i foråret 2019. Men det skal ikke slå dig ud, hvis du går med iværksætterdrømme. Du kan nemlig fortsat starte din virksomhed, dog som en anden selskabsform.

Der findes flere forskellige selskabsformer, som kan være relevant for dig, der skal starte en virksomhed. De to mest nærliggende er dog enkeltmandsvirksomhed, som har lave omkostninger i forbindelse med oprettelse, eller ApS’et, som tilbyder samme sikkerhed og forretningsmæssige fordele som IVS’et.

Legaldesk Selskabsformer Uden Ivs Enkeltmandsvirksomhed

Har du allerede et IVS?

Vi kører lige nu et forløb, hvor vi tilbyder kunder at omdanne deres IVS’er for 2.000 kr. Vi sørger for alt administrativt arbejde. Hvis du ønsker at høre mere, er du meget velkommen til at ringe på 93 87 78 89 eller skrive til kontakt@legaldesk.dk. 

Læs mere om omdannelse af IVS til ApS her

Fordele ved ApS’et

ApS’et nyder generelt stor tillid og er en anerkendt selskabsform i dansk og internationalt erhvervsliv. Det kan bl.a. være nemmere at søge funding og kapital, når virksomheden er oprettet som et ApS.

Kreditorsikkerhed

En af de primære årsager til den store tillid er, at ApS’er skal oprettes med mindst 40.000 kr. i selskabskapital. Det giver kreditorer en vis sikkerhed, da de ved, at der altid er mindst 40.000 kr. i selskabet.

I forbindelse med afskaffelsen af IVS’et, blev kravet til selskabskapitalen sat ned fra 50.000 kr. til 40.000 kr. - netop for at gøre ApS’et mere tilgængeligt for iværksættere.

At imødekomme kravet om 40.000 kr., kan dog stadig være en udfordring for en del iværksættere. Ønsker du ikke at investere disse penge i virksomheden, kan du alternativt oprette en enkeltmandsvirksomhed. Du skal her være opmærksom på, at du som ejer af en enkeltmandsvirksomhed, hæfter for alle virksomhedens økonomiske forpligtelser med din privatøkonomi.

I en enkeltmandsvirksomhed stilles der ikke krav om kapitalindskud, hvilket kort fortalt betyder, at du til gengæld hæfter ubegrænset og personligt for alle virksomheders forpligtelser. Det betyder, at eventuelle kreditorer kan gøre udlæg i dine personlige ejendele såsom bil og hus. Det kan derfor være risikofyldt at vælge denne selskabsform, da det er en god idé at adskille din private økonomi fra din virksomheds økonomi.

Begrænset hæftelse

Modsat enkeltmandsvirksomheden, hæfter du kun for de penge, som du har investeret i dit ApS. Som ejer af et ApS, beskyttes du altså af det der kaldes begrænset hæftelse. Det betyder, at eventuelle kreditorer kun kan gøre udlæg i den kapital, som virksomheden indeholder - du risikerer altså ikke din private formue og ejendele.

Sådan virker Legal Desk. Artiklen fortsætter under videoen.

video

Skattemæssige fordele

Derudover er der en række skattemæssige fordele ved at vælg et ApS. Du bliver nemlig ikke personligt beskattet i et ApS, når din virksomhed får overskud. Derimod skal du kun betale selskabsskat af overskuddet. I enkeltmandsvirksomheder bliver du beskattet personligt (dvs. med en væsentligt højere trækprocent), fordi enhver indtægt i virksomheden betragtes som din personlige indtægt.

Mulighed for flere ejere

Desuden kan du vælge at have flere ejere med et ApS, hvilket ikke er en mulighed med enkeltmandsvirksomheden. Hvis du for eksempel ønsker at starte virksomhed sammen med andre, skal du derfor oprette et ApS. Hvis du ønsker holdingstruktur, skal du også vælge ApS’et, der som sagt kan have flere ejere, som både kan være privatpersoner og andre selskaber. Holdingstruktur giver blandt andet en væsentlig lavere beskatning af dit udbytte.

Sådan opretter du et ApS

Ønsker du at oprette et ApS, kan du gøre det online på 15 minutter. Det er ikke hverken dyrt eller besværligt - vi hjælper dig hele vejen. Se hvordan vi opretter dit ApS, registrerer det og bekræfter din selskabskapital nedenfor.

Legaldesk Process For Selskabsstiftelse 19 03 2019

 

Hvis du vælger registreringsservice i formularen, sørger vi for at sende dit selskab til registrering og bekræfter selskabskapitalen. Registreringsservice koster 499 kr.

Når du er klar til at oprette dit selskab, skal du blot udfylde vores online formular, hvori vi stiller dig en række spørgsmål. På baggrund af dine svar bliver dine selskabsdokumenter automatisk genereret. Straks herefter modtager du dem digitalt, så du kan underskrive dem med NemID

 

Start nu
Udfyld formular

1. Udfyld formular

Modtag straks

2. Modtag straks

Underskriv digitalt

3. Underskriv digitalt

Vil du vide mere, ring på
+45 9387 7889 eller fang os på
kontakt@legaldesk.dk

Business
Borsen
Ekstra Bladet
Politiken
Leder

Dokumenter privat

Dokumenter erhverv