cart

22. maj 2019

Omdannelse af IVS til ApS

Spar tid og penge - lad os stå for omdannelsen af dit IVS. Vi sørger for alt det administrative arbejde og gør det let for dig. Ønsker du alligevel selv at stå for omdannelsen, finder du her en guide til, hvordan du gør.

Fra IVS til ApS

Regeringen besluttede i april 2019 at afskaffe iværksætterselskabet som selskabsform. Det betyder, at det ikke længere er muligt at oprette et IVS. Eksisterende IVS'er har en to-årig overgangsperiode til at omdanne selskabet til et ApS. Lovændringen betyder også, at IVS’er, der ikke er omdannet inden fristens udløb, bliver tvangsopløst.

Et ApS, som er den mest anvendte selskabsform i Danmark, skal stiftes med et kapitalindskud på minimum 40.000 kr. Med et ApS vil der formentlig være en større tillid til dit selskabs økonomiske grundlag. Det er dog den primære forskel på hhv. IVS og ApS. 

Vi omdanner dit IVS - nemt og billigt

Vi kører lige nu et forløb, hvor vi tilbyder kunder at omdanne deres IVS’er for 2.000 kr. Vi sørger for alt administrativt arbejde. Hvis du ønsker at høre mere, er du meget velkommen til at ringe på 93 87 78 89 eller skrive til kontakt@legaldesk.dk.  

Sådan virker Legal Desk

video

Hvordan omdanner jeg mit IVS til ApS?

1. Beslutning

Selskabet skal træffe beslutning om, at selskabsformen skal ændres. En sådan beslutning kan kun træffes på en generalforsamling - uanset om du er eneste stifter og ejer i selskabet. Til at dokumentere beslutningens gyldighed, skal der laves et beslutningsreferat. 

2. Erklæring om kapital

Der skal udarbejdes en erklæring om, at den påkrævede kapital (mindst 40.000 kr.) er til stede i selskabet. Rent praktisk skal du altså have en godkendt revisor, til at vurdere selskabets kapital, hvorefter han eller hun udarbejder erklæringen. Du kan få erklæring om den påkrævede kapital gennem Legal Desk.

Kontakt os på telefon 93 87 78 89 eller mail kontakt@legaldesk.dk for at få omdannet dit IVS til en fordelagtig pris. 

3. Ændre vedtægter

Når selskabet ændrer form til ApS, skal dette fremgå af selskabets vedtægter. Vedtægterne skal nemlig tilpasses, så de lever op til de krav, der specifikt stilles til ApS’et. Når vedtægter skal ændres, er der i praksis tale om oprette nye vedtægter, der erstatter de forhenværende.

Hvad med skatten?

Der er ikke nogen skattemæssige konsekvenser forbundet med en omdannelse af et IVS til et ApS. Skatteforholdene vil derfor fortsætte som de hidtil har gjort.

Læs mere om de forskellige selskabsformer her. 

 

Business
Borsen
Ekstra Bladet
Politiken
Leder

Dokumenter privat

Dokumenter erhverv