Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

Pårørende fuldmagt

Selvom det er svært at forholde sig til, når du er rask, kan en ulykke indtræffe når som helst. Derfor er det en god idé på forhånd at tage stilling til, hvem der kan træffe beslutninger på dine vegne. hvis du ikke længere selv kan. En pårørende fuldmagt kan hjælpe med dette. Læs mere om pårørende fuldmagt her, men vær opmærksom på, at en fremtidsfuldmagt er et langt sikrere valg.

Hos LegalDesk

Pris: 699 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 4.000 kr.

Ift. traditionel advokat

Hvad er en pårørende fuldmagt?

En pårørende fuldmagt er en skriftlig tilkendegivelse fra dig om, at en eller flere af dine nærmeste pårørende må varetage dine interesser, hvis du en dag selv bliver ude af stand til dette. En pårørende fuldmagt træder derfor kun i kraft, hvis du eksempelvis kommer ud for en ulykke, bliver alvorlig syg eller rammes af demens, som medfører, at du ikke kan varetage dine egne interesser.

Du skal dog være opmærksom på, at en pårørende fuldmagt kan afvises, når den engang skal tages i brug, da den ikke registreres ved oprettelse. Derfor anbefaler vi, at du i stedet laver en fremtidsfuldmagt. Fremtidsfuldmagten tjener samme formål, men registreres i Fremtidsfuldmagtsregistreret ved oprettelse, hvorfor dens gyldighed er garanteret.

Du kan heldigvis nemt og hurtigt oprette en fremtidsfuldmagt med Legal Desk. Det hele kan klares uden en dyr advokat, og du sparer dermed både tid og rundt regnet 4.000 kr. Alt, hvad det kræver er, at du udfylder vores online formular, der hjælper dig sikkert i mål – det hele er 100 % juridisk gyldigt.

Opret fremtidsfuldmagt med Legal Desk her.

Hvad indeholder en pårørende fuldmagt?

En pårørende fuldmagt er et juridisk dokument, der indeholder en række oplysninger omkring:

  • Dig som fuldmagtsgiver
  • Den eller de personer, der skal fungere som fuldmægtig(e), hvis der bliver brug for det
  • Hvorvidt den eller de udvalgte pårørende må give lejlighedsgaver på vegne af dig som fuldmagtsgiver
  • Hvorvidt den eller de udvalgte pårørende skal modtage et honorar for at varetage dine interesser
  • Hvorvidt der skal føres regnskab over dine udgifter.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen.

video

Derfor bør du lave en pårørende fuldmagt

  1. Du tager stilling til og bestemmer, hvem der skal varetage dine interesser, imens du stadig er i stand til det.

  2. Du undgår at blive umyndiggjort og komme under værgemål, hvis dit hus eksempelvis skal sælges, og du ikke selv er i stand til at sørge for dette.

  1. Når du vælger en nærtstående som fuldmægtig, er du sikker på, at vedkommende kender dig og dine ønsker. Det kan derfor både have økonomiske og personlige fordele for dig.

Samlet set giver en pårørende fuldmagt sikkerhed for både dig og dine nærmeste. I undgår at ende i magtesløse situationer, hvor hverken du eller dine nærmeste kan få indflydelse på dine valg og forhold. Vi anbefaler dog som tidligere nævnt altid, at du i stedet laver en fremtidsfuldmagt, da den tjener samme formål. Med en fremtidsfuldmagt er du nemlig garanteret, at de forskellige offentlige myndigheder og instanser godkender fuldmagten, hvis den en dag skal tages i brug.

Hvordan laver jeg en pårørende fuldmagt?

Legal Desk tilbyder ikke pårørende fuldmagter, da vi mener, at fremtidsfuldmagten er en langt sikrere løsning, der kan nøjagtig det samme. Du kan heldigvis nemt og hurtigt lave en fremtidsfuldmagt online ved at udfylde vores webformular. Herefter sørger vi for at registrere den i registret for fremtidsfuldmagter på tinglysning.dk inden for 24 timer.  

Når registreringen er gennemført, sender vi en mail til dig, og du kan underskrive fuldmagten med dit NemID på tinglysning.dk. Herefter er den klar til at blive underskrevet af dig foran en notar. Så snart du har underskrevet din fremtidsfuldmagt foran en notar er den gyldig. Din fremtidsfuldmagt ligger blot i “dvale” i registeret for fremtidsfuldmagter indtil der bliver brug for den.

Klik blot ‘Lav fremtidsfuldmagt nu’ nedenfor for at gå i gang med formularen.

Legal Desk i medierne

Business
Borsen
Ekstra Bladet
Politiken
Leder