Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

Personligt ejet mindre virksomhed (PMV)

En personligt ejet mindre virksomhed (PMV) er den mindste virksomhedsform i Danmark og kan kun være ejet af stifteren selv. I denne artikel forklarer vi, hvad der kendetegner denne virksomhedsform, og hvordan du starter en PMV. Du bør dog også overveje, om en enkeltmandsvirksomhed kan passe bedre til dine behov.

Hos LegalDesk

Pris: 699 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 4.000 kr.

Ift. traditionel advokat

Hos LegalDesk

699 kr.

Opret enkeltmandsvirksomhed
Hos LegalDesk

Pris: 699 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 4.000 kr.

Ift. traditionel advokat

Hvad kendetegner en PMV?

En PMV er personligt ejet og typisk vælges denne virksomhedsform, hvis du vil drive virksomhed som deltidsjob eller fritidsbeskæftigelse. En PMV forveksles oftest med en enkeltmandsvirksomhed. De to virksomhedsformer minder også om hinanden, men der er forskelle. For at starte og drive en PMV skal du opfylde følgende krav:

  • Du skal være over 18 år og myndig

  • Du skal have dansk statsborgerskab

  • Du skal eje virksomheden alene og du må ikke ansætte medarbejdere

  • Du må ikke omsætte for over 50.000 kr. i en periode på 12 måneder i træk. Overstiger du dette skal din PVM omdannes til en anden virksomhedsform

  • Du har ingen momspligt eller lønsumspligt

  • Du må ikke importere eller eksportere varer til lande uden for EU

  • Du skal drive virksomheden erhvervsmæssigt (indtjening for øje og ikke som hobby)

  • Du skal fornye registreringen af din PMV hvert 3. år

Hvis det er en enketmandsvirksomhed, du ønsker at stifte, kan du gøre det med Legal Desk her.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

video

Hvordan starter jeg en PMV?

For at starte en PMV skal du registrere virksomheden digitalt på Virk.dk. Det er gratis og du vil efterfølgende få tildelt et CVR-nummer. Derudover får din virksomhed også tildelt en digital postkasse, som offentlige myndigheder kan sende digital post til. Når du har modtaget CVR-nummeret kan du drive erhverv uden løbende indberetninger af moms og andre afgifter til det offentlige.

Hvad med skat og bogføring?

Som ejer af en PMV hæfter du personligt for virksomhedens gæld og forpligtelser. Det betyder også, at overskuddet af din PMV bliver beskattet som din personlige indkomst. Derudover skal din PMV bogføres efter bogføringsloven, men du skal ikke aflægge årsrapport. Dog skal du udarbejde et skatteregnskab for din virksomhed.

Du kan prøve det brugervenlige regnskabsprogram e-conomic gratis i 90 dage. Læs mere her.
Andre virksomhedsformer? 

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det lige præcis er en PMV, du vil starte, kan du overveje om en enkeltmandsvirksomhed passer bedre til din situation, behov og ambitioner. Enkeltmandsvirksomheder er populære blandt personer, der ønsker at starte egen virksomhed.

Opret enkeltmandsvirksomhed med Legal Desk

Hvis du, efter at have læst denne artikel, er nået til den konklusion, at en enkeltmandsvirksomhed passer bedre til dine behov, så kan du nemt og hurtigt oprette en med Legal Desk – det er 100 % juridisk gyldigt.

Du kan enten gå i gang med oprettelsen af din enkeltmandsvirksomhed med det samme ved at klikke på 'Opret enkeltmandsvirksomhed' herunder, eller du kan læse mere om, hvad en enkeltmandsvirksomhed kan bruges til her.

 

Vil du vide mere, ring på
+45 9387 7889 eller fang os på
kontakt@legaldesk.dk

Business
Borsen
Ekstra Bladet
Politiken
Leder

Dokumenter Privat

Dokumenter Erhverv