Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

07. januar 2021

Rykkerskrivelser

Hvis du har udstedt en regning til en kunde, som ikke er blevet betalt, kan det blive nødvendigt at sende en rykker. Her kan du læse om, hvornår du kan sende en rykkerskrivelse - og hvor meget du kan kræve i renter og gebyrer. Det er gratis at lave en rykkerskrivelse med Legal Desk.

Hvornår må jeg sende en rykkerskrivelse?

Hvis en skyldner ikke betaler til tiden, kan du som kreditor (den der har krav på penge) vælge at sende en rykkerskrivelse, der påminder skyldneren om den for sene betaling. Du må først sende en rykkerskrivelse, efter betalingen er forfaldet til betaling. Det betyder dagen efter den dato, hvor skyldneren senest skulle have betalt. Denne dato vil fremgå af aftalen eller fakturaen, der er sendt til debitoren (den der skylder penge).

Sådan virker Legal Desk

video

Må jeg kræve renter i en rykkerskrivelse?

Du må kræve renter fra forfaldsdatoen. Forfaldsdatoen er dagen efter den sidste rettidige betalingsdato. Renten må ikke overstige Nationalbankens officielle udlånsrente (0,05 % i 2021) plus 8 %. Renten skal angives og beregnes i hver rykkerskrivelse, så skyldner kan se præcis, hvad der skal betales i renter. Renterne vil påløbe fra forfaldsdatoen indtil betaling sker.

Må jeg kræve gebyrer i en rykkerskrivelse?

Kreditor må kræve 100 kr. i gebyr for hver rykkerskrivelse, der bliver sendt. Du skal dog være opmærksom på, at du maksimalt må opkræve 3 rykkergebyrer af 100 kr. Herudover skal der gå mindst 10 dage mellem hver rykkerskrivelse, hvis der opkræves rykkergebyr. Du kan altså maksimalt opkræve 300 kr. i rykkergebyrer over en periode på 30 dage.

Hvor mange rykkerskrivelser må jeg sende?

Du kan maksimalt sende tre rykkerskrivelser, hvis der skal opkræves rykkergebyr, som beskrevet ovenfor. Hvis du ikke ønsker at kræve rykkergebyr, er der som udgangspunkt ikke noget i vejen for at sende flere rykkerskrivelser ud til skyldneren. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke må virke chikanerende, som f.eks. hvis der sendes rykkerskrivelser hver dag.

Hvis debitor (skyldneren) fortsat ikke betaler regningen efter tre rykkerskrivelser, har du mulighed for at inddrage Fogedretten og gøre sagen til en inkassosag.

 

Business
Borsen
Ekstra Bladet
Politiken
Leder

Dokumenter Privat

Dokumenter Erhverv