cart

17. juni 2019

Statsforvaltningen

Statsforvaltningen blev omdannet til Familieretshuset 1. april 2019. Behandlingsprocesserne er blevet ændret, men Familieretshuset vil fortsat varetage de samme opgaver, såsom skilsmisser og samværssager. Har du en sag til behandling i Statsforvaltningen, kan du læse mere om, hvad det betyder i praksis her.

Hvis du gerne vil i kontakt med Familieretshuset så ring på telefon: 72 56 70 00

Hvad var Statsforvaltningen?

Statsforvaltningen var en myndighed, der arbejdede på vegne af staten. Organisatorisk og budgetmæssigt hørte Statsforvaltningen ind under Børne- og Socialministeriet, men udførte i praksis opgaver for en del andre ministerier. Statsforvaltningen blev oprettet d. 1 juli 2013, og erstattede de daværende fem regionale statsamter. Statsforvaltningens ni afdelinger er blevet erstattet af Familieretshusets ti afdelinger, som varetager sagsbehandling og rådgivning inden for mange forskellige områder.

Læs mere om Familieretshuset her

Sådan virker Legal Desk. Artiklen fortsætter under videoen. 

video

Hvorfor har man oprettet Familieretshuset?

Formålet med at etablere Familieretshuset er, at der sættes større fokus på barnets tarv i de familieretlige sager, som i en del tilfælde er præget af konflikt. Sagsbehandlingsprocesserne er ændret, så der nu stilles højere krav til forældrenes bevidsthed om børnenes rolle i skilsmisse- og samværssager. Derudover er der under Familieretshuset oprettet nye instanser, såsom Børneenheden, som udelukkende fokuserer på de involverede børn.

Læs mere om det nye skilsmissesystem

Hvad er der blevet af min sag i Statsforvaltningen?

Alle sager, oprettet før d. 1. april 2019, er automatisk blevet overført til Familieretshuset. Du behøver derfor ikke at foretage dig noget - din sag vil blive færdigbehandlet i Familieretshuset.

Læs mere om Familieretshuset her

Business
Borsen
Ekstra Bladet
Politiken
Leder

Dokumenter privat

Dokumenter erhverv