Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

Omdannelse af IVS til ApS

Spar tid og penge – lad os stå for omdannelsen af dit IVS. Vi hjælper dig igennem hele processen, så du nemt og hurtigt kan komme videre med driften af din virksomhed.

Hos LegalDesk

Pris: 1.999 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 6.000 kr.

Ift. traditionel advokat

Hos LegalDesk

1.999 kr.

Start omdannelse nu
Hos LegalDesk

Pris: 1.999 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 6.000 kr.

Ift. traditionel advokat

Hvad gør jeg nu, hvor IVS afskaffes?

Regeringen besluttede i april 2019 at afskaffe iværksætterselskabet som selskabsform. Det betyder, at det ikke længere er muligt at oprette et iværksætterselskab (IVS). Eksisterende IVS'er har en to-årig overgangsperiode til at omdanne selskabet til et anpartsselskab (ApS). Omdannelsesfristen er fastsat til 15. oktober 2021. Hvis du ikke omdanner dit selskab inden denne dato, vil det blive tvangsopløst.

Der følger ingen yderligere forpligtelser med, når du omdanner dit IVS til ApS, og der er heller ikke noget krav om, at årsrapporten skal godkendes af revisor med mindre, at den også skal anvendes som vurderingsrapport. Du skal dog kunne indbetale forskellen mellem den registrerede selskabskapital i dit IVS og kapitalkravet på 40.000 kr., der gælder for alle ApS’er.

Det betyder, at hvis dit IVS har 10.000 kr. på kontoen, men gæld og/eller underskud på sammenlagt 30.000 kr., så vil du stadig kunne omdanne dit IVS for 30.000 kr., da gælden blot følger med ved omdannelsen.

Ivs Aps Omdannelse Proces

Vi omdanner dit IVS – nemt, hurtigt og billigt

Du kan omdanne dit IVS med Legal Desk for 1.999 kr. Dette er en besparelse på rundt regnet 6.000 kr. i forhold til, hvad en traditionel advokat ville tage for samme ydelse. 

Vi hjælper dig igennem hele processen, så du nemt og hurtigt kan komme videre med din virksomhed. Det eneste, du skal gøre, er at udfylde formularen. Undervejs i formularen, vil du nå til et punkt, hvor du skal tage stilling til, hvordan vi sikrer, at selskabets kapital er på mindst 40.000 kr. Det kan gøres på én af følgende måder: 

  • Vi indhenter et tilbud på udarbejdelse af vurderingsberetning fra vores samarbejdspartner PricewaterhouseCoopers.

  • Du skaffer selv en vurderingsberetning fra en godkendt revisor.

  • Du har allerede en vurderingsberetning.

  • Hvis du har indleveret en årsrapport, der viser en opsparet kapital på 40.000 kr., kan du også bruge denne. Det kræver dog, at årsrapporten er revideret af en revisor og der maksimalt er gået 5 måneder siden balancedagen (sidste dag i dit regnskabsår) – hvis sidste dag i dit regnskabsår f.eks. er den 31. december, kan du anvende din årsrapport til omdanne frem til den 31. maj.

Når vi har modtaget ovenstående, opdaterer vi dine vedtægter, så de opfylder kravene for et ApS.

Derefter skal du bare underskrive de juridiske dokumenter, og så ordner vi resten. Fra vi modtager de underskrevne dokumenter og vurderingsberetningen, går der typisk 1-2 dage, før dit selskab er omdannet til et ApS.

Sådan virker Legal Desk

video

Hvad koster en vurderingsberetning?

Det er vanskeligt at sige præcis, hvor meget en vurderingsberetning vil koste, da det afhænger af, hvor mange undersøgelser revisoren skal lave, for at sikre selskabets kapital. De kunder, der har bestilt vurderingsberetning gennem os og PwC, har typisk skulle betale mellem 5.000 og 10.000 kr., for at få den lavet. Det prisoverslag, du modtager fra PwC, er uforpligtende, så du kan sagtens anvende en anden vurderingsberetning, selvom du allerede har indhentet tilbud igennem Legal Desk.

Hvad gør jeg nu?

For at komme i gang med omdanne dit IVS til et ApS, skal du bare trykke på 'Start nu' nedenfor. Husk at du altid kan tale med os på telefon, chat eller e-mail, hvis du har spørgsmål.

 

Vil du vide mere, ring på
+45 9387 7889 eller fang os på
kontakt@legaldesk.dk

Business
Borsen
Ekstra Bladet
Politiken
Leder

Dokumenter privat

Dokumenter erhverv