Legal Desk
93 87 78 89. Alle hverdage 9 - 17

Stiftelse af Aktieselskab (A/S)

Et aktieselskab (A/S) er det “største” af de danske selskabsformer med et krav om et kapitalindskud på 500.000 kroner. Hvis du laver de nødvendige selskabsdokumenter med Legal Desk, kan du nemt selv registrere dit aktieselskab hos Erhvervsstyrelsen.

LEGAL DESK
699 KR.
+
OPRET PÅ
10 - 15 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
4.000 KR.
Start Nu

Hvad er et aktieselskab?

Et aktieselskab er en type af selskab, der angives med et “A/S” efter selskabsnavnet. For at stifte et aktieselskab skal der som nævnt ovenfor indskydes 500.000 kr., hvilket betyder, at der stilles et stort krav til startkapital fra ejerne.

Aktieselskabet er desuden underlagt flere krav end både anpartsselskabet og iværksætterselskabet, da der i aktieselskabet skal være en bestyrelse ud over direktionen.

For iværksættere er det derfor almindeligvis mere hensigtsmæssigt at stifte en enkeltmandsvirksomhed, et anpartsselskab eller et iværksætterselskab, da kravet til selskabskapital er væsentligt mindre, og det derfor ikke er nødvendigt at binde så mange midler i selskabet. Både et ApS og IVS kan efterfølgende omdannes til et A/S, og man afskærer sig derved ikke for muligheden ved at starte en af de “mindre” selskabstyper.

Har kan du læse mere om både iværksætterselskaber og anpartsselskaber.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Hvorfor skal jeg stifte et aktieselskab?

Der er flere fordele ved at stifte aktieselskab. Størstedelen af disse fordele er de samme, som man får med et iværksætterselskab eller anpartsselskab:

  • Begrænset hæftelse: Ejerne hæfter kun med de penge, som de har investeret og ikke med deres personlige formue. Hvis selskabet går konkurs, kan kreditorerne derfor ikke søge sig fyldestgjort i ejernes personlige formuer.

  • Selvstændig juridisk person: Dette kan efter omstændighederne medføre skattemæssige fordele grundet den forholdsvis lave selskabsskat.

  • Fleksibilitet i forhold til flere ejere: Aktier er forholdsvist nemt omsættelige. Det er derfor nemmere med et aktieselskab at udbyde sine aktier til interesserede parter og derved få ny kapital i selskabet.

  • Giver en vis tyngde: Da et aktieselskab ikke kan stiftes uden et indskud på mindst 500.000 kr., så giver selskabsformen som oftest omverdenen et indtryk af en vis soliditet og seriøsitet. Dette kan være en fordel i forhold til kunder, forretningspartnere og leverandører.

Hvilke dokumenter bruges til at stifte et A/S

Når du stifter dit aktieselskab gennem Legal Desk, modtager du alle de dokumenter, der er nødvendige for at stifte dit aktieselskab. Disse dokumenter er:

1) Stiftelsesdokument
Stiftelsesdokumentet beskriver, hvordan aktieselskabet skal stiftes. Dette betyder, hvem der stifter selskabet, hvad det skal hedde, hvor mange penge, der skal skydes i selskabet, hvor stor en andel hver ejer skal eje og hvem, der skal sidde i direktionen og bestyrelsen.

2) Vedtægter
Vedtægterne beskriver, hvilke regler der skal gælde for selskabets virke og drift. Det er blandt andet, hvad aktieselskabet skal drive af forretning, hvordan beslutningerne skal tages i aktieselskabet og hvordan ledelsen skal sammensættes.

Sådan gør du aktieselskabet gyldigt

Når du har gennemført formularen og betalt for dine dokumenter til aktieselskabet, vil du straks få adgang til disse. Dokumenterne skal først og fremmest underskrives af stifteren eller stifterne, hvilket kan gøres sikkert og nemt med NemID. Der er altså hverken behov for at printe eller scanne. Efterfølgende bliver stiftelsesdokumenterne opbevaret online og sikkert i hver parts private Legal Desk arkiv.

For at opnå gyldighed skal aktieselskabet herudover registreres online på Erhvervsstyrelsens hjemmeside. Dette er ikke vanskeligt, og man kan sagtens selv gøre det. Du får hjælp gennem hele registreringen i vores udførlige vejledning til registrering af selskab. Du kan også få Legal Desk til at ordne hele selskabsregistreringen med Legal Desk Registreringsservice. Bemærk, at det koster 670 kr. i gebyr til Erhvervsstyrelsen at stifte et aktieselskab, uanset hvilken måde du anvender.

Når du registrerer dit aktieselskab, skal du uploade stiftelsesdokument og vedtægter til Erhvervsstyrelsen. Herudover skal du også have bekræftet selskabskapitalen. Vi anbefaler, at du anvender en bank til bekræftelse af selskabskapitalen. Du kan læse mere om dette i vores artikel om, hvordan du bekræfter selskabskapitalen.

Start selskabsdokumenter til stiftelse af aktieselskab her.

Start Nu

Det siger vores kunder

"Jeg fik lavet en ansættelseskontrakt lynhurtig og meget let. Ansættelseskontrakten beskrev lige præcis det jeg ønskede. Jeg vil helt klart anbefale Legal Desk."


HM Køreskole

"Tak for hjælpen med udarbejdelse af Ægtepagt. Brugervenligheden er i top og alt fra udfyldelse af dokument til vejledningen til efterfølgende at få ægtepagten tinglyst var meget intuitiv."


Anne Have Meyland

"Dejligt nemt og overskueligt site. Ganske brugervenligt og gennemtænkt. Jeg påtænker allerede at bruge jer igen senere idag :) Seriøst og ligetil."


Daniel Niels Nielsen

"Fantastisk nemt og hurtigt. Let overskueligt og dejligt at jeg kunne se/prøve at udfylde det hele før det skulle betales :) Fantastisk at der er standardbegrundelser, men at man også har mulighed for at skrive selv."


Gabrielle Lampl

"Jeg sad og skulle bruge et hurtigt dokument til afgiftfri pengegaver til børn. Jeg må sige, at det var det letteste i verden at oprette dokumen-tet. Let guided vejledning - superlet - siden kan bestemt anbefales."


Ib Olesen

”Nemt, intuitivt og billigt! Man er aldrig i tvivl, om det man gør er rigtigt, og det er samtidigt hurtigt og nemt. Jeg vil helt sikkert vende tilbage, næste gang jeg skal bruge et juridisk dokument.”


Anna Linnet

"Jeg fik lavet en ægtepagt, det er både hurtigt og nemt, samtidig bliver man rådført igennem hele processen på en måde der gør selv jura forståelig. Vil bestemt anbefale Legal Desk til andre."


Christian Lyck

"Det er enkelt og nemt, og da jeg i første omgang havde tastet forkert, skrev jeg blot en mail, hvorefter jeg fik hurtig hjælp til at udfylde korrekt, og fik også krediteret det første testamente uden problemer."


Marie Arendttorp

"Da jeg står overfor at skulle giftes med min kæreste havde vi et ønske om at oprette et særejedokument. Igennem hele processen følte man at der var styr på tingene. Ligeledes er outputtet professionelt udført."


Mikkel Holm Schou

”Det var utrolig nemt og overskueligt at bruge hjemmesiden! Det var dejligt, at man først betalte til sidst, så man kunne prøve at udfylde det, og dermed se, hvad det indeholdt. En super god oplevelse!”


Sidsel Linneberg

”Super service! Følte mig tryg hele vejen og fik endeligt den låneaftale på plads til mit firma. Havde lavet aftalen, printet og underskrevet på under 20 minutter.”


Lennert Stepien

"Overraskende nemt og billigt at bestille en ægtepagt hos legaldesk.dk. Kan klart anbefales, så uden tvivl 5 stjerner fra os."


Søren Jerne

"Jeg har længe overvejet at få lavet børnetestamente og så fandt jeg dette sted og de havde en fantastisk pris. Det var nemt at gå til og nemt at overskue. Dejligt at få styr på testamentet så jeg nu har ro i sjælen."


Dorte Pedersen

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler