Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Ansættelseskontrakt
dit dokument oprettes ...
10 - 15
Det tager 10 - 15 i reelt tidsforbrug

Hvad er en kundeklausul?

En kundeklausul er en aftale mellem en arbejdsgiver og en medarbejder omhandlende, at medarbejderen ikke må have kontakt med visse kunder i en periode efter sin fratræden fra virksomheden.

Hos LegalDesk

Pris: GRATIS

Hos Legal Desk

Traditionel advokat

Spar kr. 1.400,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Indholdsfortegnelse

Hvilke ansatte kan omfattes af en kundeklausul?

I modsætning til en konkurrenceklausul, er der ikke nogen begrænsning i forhold til hvilke medarbejdere, der kan blive omfattet af en kundeklausul. Alle virksomhedens medarbejdere, uanset stilling, kan således blive omfattet af en kundeklausul.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Hvad omfatter en kundeklausul?

Kundeklausulen omfatter ikke alle virksomhedens kunder, men kun de kunder, som medarbejderen har haft erhvervsmæssig kontakt med inden for de seneste 12 måneder før opsigelsestidspunktet hos virksomheden.

Når medarbejderen kun er omfattet af en kundeklausul, må medarbejderen altså gerne arbejde inden for samme branche og område, men må ikke have forretningsmæssig kontakt med de kunder, som er omfattet af kundeklausulen.

Varighed af kundeklausul

Hvis en medarbejder er omfattet af en kundeklausul, må denne maksimalt have en varighed på 12 måneder efter medarbejderen er fratrådt. Det er muligt at gøre kundeklausulen kortere, hvilket medfører mindre i kompensation (beskrevet nedenfor), men den kan ikke gøres længere.

Kompensation for kundeklausul

Virksomheden er forpligtet til at betale medarbejderen en kompensation, hvis kundeklausulen gøres gældende over for medarbejderen. Hvor meget virksomheden skal betale i kompensation afhænger af kundeklausulens varighed.

Hvis kundeklausulen har en varighed på op til 6 måneder, skal medarbejderen modtage 40 % af sin tidligere løn i kompensation i kundeklausulens løbetid. Hvis medarbejderen imidlertid får et andet passende arbejde i denne periode, vil kompensationen nedsættes til 16 % af den tidligere løn.

Hvis kundeklausulen derimod har en varighed på mellem 6 og 12 måneder, skal kompensationen udgøre 60 % af den tidligere løn og 24 %, hvis medarbejderen finder et andet passende arbejde.

Hvornår træder kundeklausulen i kraft?

Kundeklausulen træder i kraft, når medarbejderen fratræder sin stilling (ved opsigelsesperiodens udløb). Det er således som udgangspunkt uden betydning, hvad grunden til fratrædelsen er. Kundeklausulen kan dog kun gøres gældende, hvis medarbejderen har været ansat mindst 6 måneder i virksomheden.

Du kan selv lave en ansættelseskontrakt med kundeklausul her (kommer snart)

Ansættelseskontrakt

Få styr på papirarbejdet på 10 minutter

Udfyld og modtag straks

Alle dokumenter samlet ét sted

100% tilfredshedsgaranti

Digital alt-i-en løsning

Mere end 200.000 tilfredse kunder

GRATIS

Lav kontrakt nu

Spar 1.400,- ift. traditionel advokat