Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

11. januar 2023

Erhvervsforsikring

Er du selvstændig erhvervsdrivende eller indehaver af en virksomhed, kan en erhvervsforsikring skabe tryghed for dig og din virksomhed. Med en erhvervsforsikring kan du få samlet alle virksomhedens forsikringer ét sted og dermed spare tid, penge og besvær. Bliv klogere på erhvervsforsikring i denne artikel.

Hvad er en erhvervsforsikring?

En erhvervsforsikring er en frivillig forsikring, som selvstændige erhvervsdrivende eller indehavere af en virksomhed har mulighed for at tegne på virksomhedens vegne. Erhvervsforsikring er betegnelsen for den overordnede forsikring, som din virksomhed er omfattet af. Dette omfatter blandt andet forsikring af vandskade, brand, tyveri, driftstab eller retshjælp. En erhvervsforsikring dækker kun selve virksomheden og ikke dig som privatperson.

Hvilke forsikringer skal en virksomhed tegne?

Som nævnt i forrige afsnit dækker en erhvervsforsikring over de områder, som udgør de største risici for din virksomhed. En erhvervsforsikring fungerer altså som et alternativ til, at du i stedet tegner fem forskellige forsikringer inden for hvert sit område.

Som erhvervsdrivende kan du opleve, at nogle forsikringer er lovpligtige og dermed ikke er omfattet af en frivillig erhvervsforsikring. Selvom du har tegnet de lovpligtige forsikringer, kan det dog ofte være en god idé at supplere dem med en erhvervsforsikring, så du er bredt dækket ind.

Lovpligtige forsikringer som erhvervsdrivende:

 • Erhvervssygdomsforsikring

 • Ansvarsforsikring til firmabiler

 • Rådgiveransvarsforsikring

 • Arbejdsskadeforsikring

Som erhvervsdrivende er det altså et krav, at du tegner ovenstående forsikringer, hvis din virksomhed opfylder kriterierne for at blive pålagt dette – hvis din virksomhed for eksempel ikke har en firmabil, vil du naturligvis ikke skulle betale ansvarsforsikring til firmabiler.

Du kan læse mere om de lovpligtige forsikringer her

Legal Desk samarbejder med Tryg Forsikring, der tilbyder en fordelagtig arbejdsskadeforsikring til en god pris. Du kan læse mere og indhente et gratis uforpligtende tilbud fra Tryg Forsikring her.

Hvad dækker en erhvervsforsikring?

Afhængigt af hvilket forsikringsselskab, du ønsker at anvende, kan der være forskellige muligheder for, hvilke områder, der kan forsikres – oftest vil det dog være de samme områder. Nedenfor har vi oplistet de områder, som en erhvervsforsikring typisk vil omfatte:

 • Brandforsikring
 • Tyveri
 • Vandskade
 • Driftstab
 • Erhvervs- og produktansvar
 • Hærværk
 • Retshjælp
 • Maskin- og it-udstyr
 • Nøglepersonforsikring
 • Bygnings- og/eller inventarglas

De fleste forsikringsselskaber giver dig mulighed for at skræddersy din erhvervsforsikring ud fra din virksomheds behov. Driver du eksempelvis en fysisk butik, vil det være relevant at tilføje tyveri, brand og hærværk til din erhvervsforsikring.

Hvorfor tegne en erhvervsforsikring?

Fordelen ved at tegne en erhvervsforsikring er, at din virksomheds fremtid er sikret, hvis der skulle opstå en uforudsigelig situation eller ske et uheld. Uden en erhvervsforsikring kan du eksempelvis risikere, at din virksomhed ikke er økonomisk rustet til at overleve følgerne af en brandskade, et indbrud eller et driftstab skabt af en pandemi.