Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Omdannelse af IVS til ApS
dit dokument oprettes ...
10-15
Det tager 10-15 i reelt tidsforbrug

Iværksætterselskabet afskaffes som selskabsform

I april 2019 valgte regeringen at afskaffe iværksætterselskabet (IVS) som selskabsform. Hvis du ikke omdanner dit IVS senest den 30. november 2021, vil det derfor blive tvangsopløst – du kan dog nemt og hurtigt omdanne dit IVS til et ApS med Legal Desk. Bemærk, at Legal Desk kun tilbyder omdannelse af IVS'er og ikke af enkeltmandsvirksomheder.

Hos LegalDesk

Pris: 1.749,-

Ekskl. moms

Traditionel advokat

Spar kr. 4.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10-15 min.

I reelt tidsforbrug

Indholdsfortegnelse


Artiklen er opdateret pr. 1. november 2021


BEMÆRK! Du kan ikke længere omdanne dit IVS til ApS, da fristen udløb den 30. november 2021.

Iværksætterselskabet afskaffes

Siden 2014 har det været muligt at starte et iværksætterselskab (IVS), der oprindeligt skulle styrke iværksætteriet. I løbet af det seneste halve år har der dog været meget røre omkring netop IVS’et, pga. af de muligheder for misbrug, selskabsformen åbner op for. Dette har betydet, at regeringen har besluttet at afskaffe IVS’et. 

Afskaffelsen af IVS’et bygger på en undersøgelse foretaget af Erhvervsstyrelsen. Undersøgelsen viser, at IVS’et, der oprindeligt skulle skabe færre begrænsninger for selvstændige, også samtidig har givet bedre mulighed for svindel og svig – primært fordi det har været let at stifte gæld i selskabet og derefter lade det tvangsopløse, uden at ejeren selv mister penge.

Ny lov for omdannelser

I 2020 blev det fra politisk side besluttet, at det ikke længere er nødvendigt at indhente vurderingsberetning eller revisorerklæring for at kunne omdanne sit IVS. Beslutningen blev truffet for at gøre processen nemmere for de mange selvstændige, der skal omdanne deres selskaber.

Vi omdanner dit IVS – nemt og billigt

Bemærk, at Legal Desk på nuværende tidspunkt kun tilbyder omdannelse af IVS'er og ikke af enkeltmandsvirksomheder.

Hvis du allerede har et IVS, så kan du nemt og hurtigt omdanne det med Legal Desk for kun 1.999 kr. Det er rundt regnet 6.000 kr. billigere end en traditionel advokat. Det eneste, du skal gøre, er at udfylde vores online formular.

Spørgsmålene i formularen guider dig sikkert i mål, så du aldrig er i tvivl om, hvad du siger ja eller nej til. Du betaler først, når formularen er udfyldt, og du er tilfreds med dine svar. Efter du har betalt, vil du straks modtage dine dokumenter, som du kan tilgå via ‘Mine dokumenter’ i øverste bjælke. Derefter skal du bare underskrive de tilsendte dokumenter, og så ordner vi resten.

Kort om baggrunden bag afskaffelsen

  • Regeringen og Dansk Folkeparti fremsatte den 28. februar 2019 et lovforslag om at afskaffe IVS’et.
  • Lovforslaget blev oprindeligt præsenteret i efteråret 2018 som en del af regeringens lovprogram.
  • Lovforslaget blev behandlet første gang den 12. marts 2019.
  • Alle iværksætterselskaber skal omdannes senest den 30. november 2021. 
  • Som del af lovforslaget vil regeringen og Dansk Folkeparti samtidig sænke kapitalkravet til ApS’er fra 50.000 kr. til 40.000 kr.

Problematikken helt kort

  • Ejere af kapitalselskaber hæfter kun for den selskabskapital, selskabet oprettes med. For IVS’et gælder det, at selskabet kan oprettes med en selskabskapital på helt ned til 1 kr. 
  • Selskabet kan optage gæld, undlade at betale skat og moms og herefter erklære sig konkurs ved tvangsopløsning. Ejeren vil stadig kun hæfte for selskabskapitalen på 1 kr.

Hvad betyder det for mig?

Jeg ønsker at oprette et IVS

Vedtagelsen af lovforslaget har medført, at det ikke længere er muligt at oprette et IVS. Hvis du allerede nu ved, at du vil oprette et selskab, kan det derfor være en fordel at oprette et ApS frem for et IVS.

Du kan læse mere om ApS’er her

Jeg har et IVS

Hvis du allerede har et IVS, skal du omdanne det senest den 30. november 2021 – ellers vil det blive tvangsopløst. Du kan dog fortsat køre videre som et IVS op til denne dato, hvis du ønsker det. Bare husk fristen for omdannelse.

Du kan læse mere om, hvordan du omdanner her

Hvad sker der, hvis jeg ikke omdanner mit IVS før fristens udløb?

Hvis du ikke omdanner dit IVS inden for to år, vil det blive tvangsopløst. Det betyder, at selskabet rent juridisk ophører med at eksistere. Når et selskab er under behandling for tvangsopløsning, vil selskabets ledelse automatisk blive afsat. 

Du kan læse mere om tvangsopløsning her

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen.

Kort om iværksætterselskabet

Et iværksætterselskab er et kapitalselskab og havde en række fordele i forhold til personligt ejede virksomheder. Kapitalselskaber skal altid stiftes med en hvis selskabskapital, men den nedre grænse for selskabskapital i et IVS var på en 1 kr. – du kunne altså starte dit eget IVS for kun 1 kr., indtil lovforslaget blev vedtaget. Det har givet mange iværksættere mulighed for at starte egen forretning uden at skulle investere minimum 50.000 kr., som førhen var den nedre grænse for selskabskapital i et ApS.

Da loven blev vedtaget, var der ca. 45.000 iværksætterselskaber i Danmark, som altså senest i midten/slutningen af 2021, skal være klar til at blive omdannet til et ApS.

Hvordan kommer jeg i gang?

For at komme i gang med at omdanne dit IVS til et ApS, skal du blot klikke på knappen 'Start nu' nedenunder.

Har du spørgsmål så hold dig endelig ikke tilbage med at ringe til os på telefon eller skrive til os over chatten eller som e-mail.

Selskabsstiftelse

Få dit CVR-nummer nemt og hurtigt

Inkl. vedtægter, ejerbog og kapitalbekræftelse

Hurtig registrering

Vi hjælper dig hele vejen

Benyttet af mere end 50.000 selvstændige

Vi stifter over 22% af landets anpartsselskaber

Kun 1.749,-

Ekskl. moms

Start nu

Spar 4.000,- ift. traditionel advokat

Ekskl. obligatorisk gebyr til Erhvervsstyrelsen på 670,-