Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

08. maj 2024

Kan jeg stifte et selskab med andet end kontanter?

Det er muligt at stifte et selskab med andet end kontanter, så længe aktiverne, der blive skudt ind i selskabet har en økonomisk værdi, der mindst svarer til beløbskravet til selskabskapitalen.

Hvad er apportindskud?

Det er muligt at stifte et selskab med andre værdier end kontanter, hvilket også med et juridisk fagterm bliver kaldt et “apportindskud”. Hvis du ønsker at stifte et anpartsselskab eller aktieselskab med andet end kontanter, skal aktiverne have en værdi, der er mindst 40.000 kr. for ApS og 400.000 kr. for A/S.

Hvilke andre aktiver kan jeg stifte et selskab med?

Det er kun muligt at stifte et selskab med andre værdier end kontanter, hvis de har en økonomisk værdi. Det kan f.eks. være produktionsmaskiner, inventar eller computersoftware. Det er ikke muligt at stifte et selskab ved at indskyde en forpligtelse til at udføre arbejde eller levere en tjenesteydelse.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Hvordan stifter jeg et selskab med andre aktiver (apportindskud)?

Hvis du ønsker at stifte et selskab med andre værdier end kontanter, skal den økonomiske værdi af de aktiver, der skydes ind i selskabet vurderes. Dette skal gøres af en revisor, der foretager en vurdering af de indskudte aktivers værdi og på baggrund heraf udfærdiger en såkaldt vurderingsberetning. Derudover skal der bruges et stiftelsesdokument og et sæt vedtægter.

Hvad er en vurderingsberetning?

En vurderingsberetning er en rapport udarbejdet af en revisor, der beskriver det eller de aktiver, der bliver skudt ind i selskabet i forbindelse med stiftelsen. Vurderingsberetningen skal vedhæftes stiftelsesdokumentet og indeholde følgende:

  • En beskrivelse af det indskudte aktiv

  • En oplysning om hvilken fremgangsmåde, der er brugt ved vurderingen

  • En erklæring om, at aktivets økonomiske værdi mindst svarer til selskabskapitalen

Kan jeg stifte et selskab med apportindskud med Legal Desk?

Du kan godt stifte dit selskab med Legal Desk på traditionel vis, men vi kan på nuværende tidspunkt desværre ikke hjælpe dig, hvis du vil stifte et selskab med apportindskud.

Du skal i stedet finde en revisor, der kan udarbejde en vurderingsberetning for dig på baggrund af det eller de aktiver, som du vil skyde ind i selskabet i forbindelse med stiftelsen.

 

Legaldesk Process For Selskabsstiftelse 19 03 2019