Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Virksomhedsoverdragelse
dit dokument oprettes ...
15 - 20
Det tager 15 - 20 i reelt tidsforbrug

Vejledning til virksomhedsoverdragelse

Når overdragelsesaftalen er underskrevet, skal virksomhedsoverdragelsen efterfølgende gennemføres som beskrevet i overdragelsesaftalen. Her får du vejledning til, hvordan en virksomhedsoverdragelse gennemføres i praksis. Husk du nemt kan lave overdragelsesaftalen med Legal Desk.

Hos LegalDesk

Pris: 2.499,-

Ekskl. moms

Traditionel advokat

Spar kr. 8.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

15 - 20 min.

I reelt tidsforbrug

Indholdsfortegnelse

1. Underskrifter af aftaler og erklæringer

Først skal det sikres, at sælger og køber har skrevet under på overdragelsesaftalen. Hvis der er ledelsesmedlemmer eller revisorer, der skal fratræde selskabet i forbindelse med overdragelsen, skal det sikres, at fratrædelseserklæringer fra disse er underskrevet.

2. Overdragelse af købesum

Købesummen for virksomheden skal overføres til en konto anvist af sælger. Købesummen skal være på sælgers konto på dagen, hvor overdragelsen gennemføres. Hvis det ikke er muligt at overføre købesummen på én gang, f.eks. på grund af bankens begrænsning i overførsler, må købesummen overføres af flere gange før overdragelsens gennemførelse. Køber skal fremlægge dokumentation for overførslen, hvilket typisk vil være udskrift for pengeoverførslen fra netbank eller lignende.

3. Overdragelse og registrering af ejerandele

Ejerandelene for selskabet skal overdrages fra sælger til køber på datoen for overdragelsens gennemførelse. Dette gøres ved at tage selskabets ejerbog og notere køber som ejer af selskabets ejerandele, og under Bemærkning/kommentar derudover skrive følgende: “Erhvervet ved overdragelse af [dato for gennemførelse]”.

Herudover skal køber også registreres som ejer i Det Offentlige Ejerregister fra og med datoen for overdragelsens gennemførelse. Du kan læse mere om, hvordan du registrerer i Det Offentlige Ejerregister her.

Se hvordan Legal Desk virker

4. Overgivelse af undersøgelsesmateriale

Hvis det er hele selskabet, der skal overdrages, skal det fulde undersøgelsesmateriale overdrages til køber. Derudover vil man normalt også overdrage andre dokumenter eller oplysninger, der er nødvendige til den fremtidige drift, såsom adgangskoder til offentlige systemer og lignende.

5. Valg af ny ledelse og revision

Hvis det er hele selskabet, der overdrages, vil det ofte betyde, at der skal vælges en ny ledelse i selskabet i forbindelse med gennemførelsen af overdragelsen. Den tidligere ledelse fratræder på datoen for overdragelsens gennemførelsen, hvorfor det er vigtigt, at den nye ledelses bliver valgt samme dag. Du kan her læse mere om, hvordan du skifter direktion eller skifter bestyrelse i et selskab.

Det kan også være, at der enten skal vælges en revisor ind i selskabet eller en eksisterende revisor skal skiftes ud. Du kan læse mere om, hvordan du vælger eller skifter revisor her.

6. Andre ændringer af selskabet

Det kan være, at der i forbindelse med overdragelsens gennemførelse skal foretages andre ændringer i selskabet såsom at skifte selskabsnavnændre den registrerede adresse for selskabet eller fjerne eller etablere en bestyrelse.

Lav overdragelsesaftalen med Legal Desk

En overdragelsesaftale er en uundværlig del af enhver virksomhedsoverdragelse. Med Legal Desk kan du nemt lave overdragelsesaftalen selv og spare 8.000 kr. på advokaten. Udfyld blot vores formular, betal og underskriv med NemID. Så klarer vi registreringen hos Erhvervsstyrelsen.

Du kan oprette en ovedragelsesaftale med det samme ved at klikke på ‘Lav overdragelsesaftale nu’ nedenfor.

Virksomhedsoverdragelse

Få styr på papirarbejdet på 15 minutter

Udfyld, modtag og underskriv digitalt

Alle dokumenter samlet ét sted

Inkl. registrering

Digital alt-i-en løsning

Benyttet af mere end 50.000 selvstændige

Kun 2.499,-

Ekskl. moms

Overdrag nu

Spar 8.000,- ift. traditionel advokat