Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

Skat af lejeindtægter fra Airbnb

Står du og skal udleje din bolig, hvad enten det er en helårsbolig eller et sommerhus, er der flere ting, som du skal være opmærksom på. Det gælder, uanset om du vælger at udleje gennem et udlejningsbureau som Airbnb, eller selv står for udlejningen. Få hurtigt overblik her – du kan altid lave din lejekontrakt online med Legal Desk.

Hos LegalDesk

Pris: 399,-

Inkl. moms

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 2.000,-

Ift. traditionel advokat

Skal du udleje din bolig?

Reglerne for udlejning er forskellige alt afhængig af boligens status og hvor lang tid, du ønsker at udleje. Tag først og fremmest udgangspunkt i boligens status  altså, om det er en helårsbolig eller et sommerhus, du ønsker at udleje. 

Dernæst skal du tage stilling til tidsperioden for udlejningen, da dette kan have skattemæssige betydninger for dig. Ud fra tidsperioden kan du overveje, om du vil anvende et udlejningsbureau, eksempelvis Airbnb, til udlejning, eller om du selv vil stå for udlejningen (privat udlejning). En betingelse for at kunne anvende Airbnb som udlejningsbureau er dog, at udlejningsperioden ikke må løbe mere end 70 dage årligt. Hvis perioden overstiger dette, eller du ikke ønsker at udleje gennem Airbnb, skal du lave en privat lejekontrakt, som reguleres efter lejeloven.

Du kan nemt og billigt lave din lejekontrakt med Legal Desk her.

Skal du udleje din helårsbolig gennem Airbnb?

Tilbage i 2019 trådte nye regler i kraft vedrørende udlejning gennem Airbnb. Den danske stat indgik en aftale med Airbnb, som medførte, at dine lejeindtægter automatisk bliver indberettet til skat. I praksis betyder det, at skat vil være i besiddelse af oplysninger omkring dine lejeindtægter, når du udlejer gennem Airbnb. Du skal altså ikke længere selv indberette disse oplysninger til skat, som det tidligere var påkrævet. 

Selvom du udlejer gennem Airbnb, kan du ikke altid slippe for at betale skat af dine lejeindtægter. I forlængelse af nye regler gældende fra 2021, skal du dog kun betale skat af 60 procent af det beløb, som overstiger bundfradraget på 31.200 kr. (2023). Med andre ord betyder dette, at du skattefrit kan optjene maks. 31.200 kr. i lejeindtægter. Overstiger dine lejeindtægter de 31.200 kr., er 60 pct. af det overstigende beløb skattepligtigt.

Eksempel med de nye regler: Du ønsker at udleje din helårsbolig. Du har lavet en aftale med Gustav, som vil leje din lejlighed, og dine samlede lejeindtægter er 36.000 kr. Bundfradraget på de 31.200 kr. fratrækkes derfor de 36.000 kr. Dette efterlader 4.800 kr., hvoraf kun 60 pct. af dette beløb er skattepligtigt. Det betyder, at du ender med en skattepligtig indtægt på 2.880 kr., som bliver indberettet til skat.

Se, hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen.

video

Skal du udleje dit sommerhus gennem Airbnb?

Hvis du ønsker at udleje dit sommerhus i en periode, gælder der andre regler, end hvis det var en helårsbolig. Hvis du udlejer dit sommerhus privat (uden udlejningsbureau), er det kun de første 12.200 kr. (2023), som er skattefrie. Hvis du udlejer dit sommerhus gennem et bureau, såsom Airbnb, er det derimod de første 44.500 kr. (2023), som er skattefrie. Hvis dine lejeindtægter overstiger det skattefrie bundfradrag, skal du kun betale skat af 60 pct. af det overstigende beløb, ligegyldigt om du selvstændigt udlejer privat eller privat gennem et bureau.

Eksempel: Du ønsker at udleje dit sommerhus i en periode på 60 dage. Du udlejer dit sommerhus gennem Airbnb, som indbringer dig en samlet lejeindtægt på 90.000 kr. for de 60 dage. Fordi du valgte Airbnb, kan du fratrække 44.500 kr. fra lejeindtægten. Det efterlader 45.500 kr., hvoraf kun 60 pct. af beløbet er skattepligtigt. Det betyder, at du ender med en skattepligtig indtægt på 27.300 kr., som bliver indberettet til skat.

Hvis dit sommerhus udelukkende anvendes til udlejning, skal du være opmærksom på, at der er tale om erhvervsmæssig udlejning, hvorfor andre regler er gældende. Læs mere om erhvervsudlejning her.

Er du på SU og vil udleje din bolig?

Hvis du er studerende og modtager SU, er du måske allerede klar over, at der gælder regler for, hvor meget din personlige indkomst må være på, uden at du skal tilbagebetale SU. Det beløb, som du må tjene, kaldes årsfribeløb. Se satserne her. Mange studerende har arbejde ved siden af studiet, og skal selv være opmærksom på, at de ikke overstiger årsfribeløbet. Ved udlejning gennem Airbnb, skal du være opmærksom på at disse indtægter også tæller med i din personlige indkomst.

Lav nemt og billigt lejekontrakten med Legal Desk

Hvis du skal udleje din bolig, så kan du altid lave din lejekontrakt online med Legal Desk – det er billigt, hurtigt og langt nemmere end at skulle koordinere møder med en advokat, der kræver langt flere penge for samme ydelse.

Udfyld vores formular, betal og modtag straks en lejekontrakt, skræddersyet til dine behov. Det har aldrig været nemmere, så udnyt, at du kan spare advokaten væk med Legal Desk. Klik ‘Lav lejekontrakt nu’ nedenfor for at gå i gang med din lejekontrakt i dag!