Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

16. april 2024

Sådan slår du et skøde op i tingbogen

Du kan nemt selv slå en ejendom op i tingbogen og se skødet. I denne korte vejledning viser vi dig hvordan.

Hvad er Tingbogen?

Tingbogen er en del af det offentlige tinglysningssystem og anvendes til registrering af rettigheder over fast ejendom. Det er typisk ejerforhold (skøder) og sikkerhedsstillelse i fast ejendom (pantebreve), der fremgår af Tingbogen. Du kan altid slå op i Tingbogen, hvis du for eksempel vil se, hvem der ejer en fast ejendom.

For at du kan håndhæve din rettighed over en fast ejendom, eksempelvis ejerskab, er det nødvendigt og påkrævet, at rettighederne er korrekt registreret i Tingbogen.

Du kan læse mere om tinglysning af skøder her.

Sådan slår du gratis op i Tingbogen

For at slå en fast ejendom om i Tingbogen, skal du gå til hjemmesiden www.tinglysning.dk og vælge “Forespørg uden login”:

Forespørg på tinglysning.dk

Herefter skal du klikke på “Fast ejendom”:

Vælg fast ejendom

Du kan herefter søge på adressen for den faste ejendom. 

I dette eksempel vil vi gerne undersøge ejerforholdet til Rosenborg Slot. Rosenborg slot ligger på Øster Voldgade 4A, 1350 København. Vi indtaster “Øster Voldgade 4A, 1350” i søgefeltet og klikker “Søg”. Herefter klikker vi på resultatet: 

Søg på adresse

Vi får nu tingbogssiden for Rosenborg Slot, hvor vi blandt andet kan se, at slottet er ejet af Styrelsen for Slotte og Kultur-Ejendomme. Vi kan også se ejendomsværdien på slottet samt slottets grundværdi.

Rosenborg Slot

Denne fremgangsmåde kan bruges ved alle faste ejendomme.

Med Legal Desk kan du nemt selv lave dine juridiske dokumenter.