Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Lejekontrakt
dit dokument oprettes ...
10 - 15
Det tager 10 - 15 i reelt tidsforbrug

Udlejning af værelse

Skal du udleje et værelse, er det lige så vigtigt, at du har styr på, hvad der skal gælde for lejeforholdet som ved udlejning af en hel bolig. Læs her hvad du skal overveje i forbindelse med udlejning af værelse, og hvordan du laver en lejekontrakt - nemt og enkelt.

Hos LegalDesk

Pris: 399,-

Inkl. moms

Traditionel advokat

Spar 2.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Lejekontrakt til udlejning af værelse

En lejekontrakt til udlejning af et værelse er en skriftlig kontrakt mellem udlejer og lejer, der beskriver og dokumenterer alle de vilkår, der skal gælde for udlejningen af det givne værelse. En lejekontrakt indeholder blandt andet oplysninger om størrelsen på værelset, månedslejen, og hvad lejer har adgang til, herunder køkken, bad osv.

Hvad er accessoriske enkeltværelser?

Juridisk skelnes der mellem accessoriske enkeltværelser og andre former for enkeltværelser – dette er særligt relevant, når det kommer til opsigelsesvarslet.

Når der er tilknyttet et køkken til et værelse, er der tale om et accessorisk enkeltværelse. Dette er typisk kollegieværelser med tilknyttede tekøkkener.

Det særlige ved accessoriske enkeltværelser er, at opsigelsesvarslet som udgangspunkt (medmindre andet aftales) er på 1 måned i modsætning til andre enkeltværelser, hvor opsigelsesvarslet er på 3 måneder.

Hvorfor er det vigtigt med en lejekontrakt til udlejning af værelse?

Selvom der kun er tale om et værelse, der skal lejes ud, og selvom udlejer måske selv bor i lejemålet, er der stadigvæk en lang række af de samme vilkår, der bør tages stilling til som ved udlejning af eksempelvis en lejlighed. En lejekontrakt er juridisk bindende, og beskytter derfor både lejer og udlejer mod at blive snydt.

Sådan virker Legal Desk

Undgå misforståelser og konflikter

En lejekontrakt skaber klare rammer for lejeforholdet. Både udlejer og lejer skal underskrive lejekontrakten, og det kan være med til at sikre, at der ikke opstår misforståelser, uenigheder og konflikter i forbindelse med lejemålet.

Opret en lejekontrakt med det samme

Med Legal Desk kan du lave en juridisk gyldig lejekontrakt for et enkelt værelse, der medtager alle de forhold, der bør medtages ved udlejning af et værelse. Legal Desks lejekontrakt er en udvidet version af den offentlige lejekontrakt og har udover de generelle vilkår også særlig vægt på § 11 “særlige vilkår.”

“Særlige vilkår” kan blandt andet omfatte, hvordan lejer skal vedligeholde lejemålet, om lejekontrakten skal være tidsbegrænset, eller om lejer må ændre på lejemålet ved eksempelvis at male vægge. Via vores online formular bliver udlejer præsenteret for de potentielle “særlige vilkår” og kan dermed tage stilling til, hvorvidt udlejer ønsker at medtage eller afvige disse ekstra vilkår. Men formularen sikres desuden den korrekte juridiske formulering heraf.

Sådan laver du en lejekontrakt til udlejning af værelse

Med Legal Desk kan du nemt og sikkert lave en lejekontrakt til udlejning af et værelse. Det kræver blot, at du udfylder online formularen, og betaler for lejekontrakten. Derefter vil du straks modtage den klar til at blive underskrevet af udlejer og lejer. Du kan nemt underskrive dit dokument online med NemID. 

Sådan underskriver du dokumenter med NemID

Lejekontrakt

Sikrer både lejer og udlejer

Indeholder alle nødvendige punkter

Udfyld og modtag straks

Underskriv digitalt

100% tilfredshedsgaranti

+200.000 glade kunder

Kun 399,-

Inkl. moms

Lav lejekontrakt

Spar 2.000,- ift. traditionel advokat