Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Testamente
dit dokument oprettes ...
10 - 15
Det tager 10 - 15 i reelt tidsforbrug

Hvad er et notartestamente?

Et notartestamente er én af tre forskellige typer af testamente. I denne artikel vil vi forklare lidt nærmere om, hvad et notartestamente er, og hvad du skal være opmærksom på. Med Legal Desk kan du nemt og hurtigt lave et notartestamente, som du kan tage med til notaren.

Hos LegalDesk

Pris: 649,-

Inkl. moms

Traditionel advokat

Spar kr. 3.500,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Indholdsfortegnelse

Hvad er et notartestamente?

Grundlæggende kan du gyldigt lave tre forskellige typer af testamenter. Du kan lave et notartestamente, et vidnetestamente eller et nødtestamente. Notartestamentet er den mest anvendte type af testamente, da det er den, som er den mest sikre. Et notartestamente er indholdsmæssigt ikke anderledes end et vidnetestamente eller et nødtestamente, men modsat de to andre typer, er det underskrevet hos en notar.

Hvad er en notar?

En notar er en embedsmand, der arbejder ved de forskellige byretter i Danmark (dommerkontorer). Notaren har flere forskellige funktioner, men den vigtigste er at bekræfte underskrifter af testamenter og andre dokumenter.

En notar er ikke advokat og kontrollerer generelt ikke lovligheden af dit testamente eller indholdet i øvrigt. Notarens opgave er altså udelukkende at bekræfte, at den der underskriver testamentet, er den, som vedkommende udgiver sig for at være, og ligeledes at vedkommende fornuftsmæssigt er i stand til at underskrive testamentet.

Hvordan opretter jeg et notartestamente?

Først skal du lave et testamente, der bestemmer, hvordan du ønsker, at arven efter dig skal fordeles. Du kan læse mere om de forskellige former for testamente her.

Når du har lavet dit testamente, skal du lave en aftale hos din lokale notar. Om du skal bestille tid hos notaren eller blot kan møde op i retten, afhænger af den enkelte ret. Herefter underskriver du testamentet – og en eventuel kopi – foran notaren, der herefter laver en såkaldt notarpåtegning, som er et stempel og en underskrift.

Du kan læse mere om, hvordan du bestiller tid hos notaren, og hvad du skal medbringe i vores vejledning til notar.

Hvad er fordelen ved et notartestamente?

Notartestamentet har som nævnt ovenfor en række fordele i forhold til vidnetestamentet og nødtestamentet. For det første er notartestamentet meget vanskeligt at anfægte. Det betyder, at hvis der er arvinger, som ikke tror på testamentets ægthed eller ikke er enige med dets indhold, er det meget svært for dem at få det kendt ugyldigt. Det er nemmere ved vidnetestamenter, da der ville kunne rejses tvivl om vidnernes udsagn.

For det andet kan en original underskrevet kopi af notartestamentet blive gemt i notarialarkivet. Det betyder, at når testator (personen, der har oprettet testamentet) går bort, vil notaren automatisk sende dit testamente frem til skifteretten (der tager sig af dødsboer). Du er derfor sikker på, at alle bliver gjort opmærksomme på, at der er et testamente, og du undgår risikoen for, at det bortkommer. Det er dog vigtigt, at du i testamentet skriver, at denne kopi er lige så gyldigt som de andre versioner – en såkaldt bortkomstklausul. En sådan klausul indgår i alle Legal Desks testamenter.

Lav et notartestamente online med Legal Desk – nemt og hurtigt

Du kan selv lave et notartestamente online med Legal Desk – det er nemt, hurtigt og koster kun en brøkdel af, hvad en advokat tager for samme ydelse. Det eneste, du skal gøre, er at udfylde vores formular, der stiller de samme spørgsmål, som en advokat ville. Når du har besvaret alle spørgsmålene og betalt for dit testamente, vil du modtage det straks.

Når du modtager testamentet, er det klar til underskrift. Du skal dog vente med at underskrive det, da det skal gøres foran en notar for at blive gyldigt. Her skal du være opmærksom på, at notaren vil opkræve en retsafgift på 300 kr.

Klik ‘Lav testamente nu’ for at gå i gang med dit testamente allerede i dag.

Testamente

Tag kontrol over din arv

Få styr på papirarbejdet på 10 minutter

Udfyld og modtag straks

Vi hjælper dig hele vejen

100% tilfredshedsgaranti

+200.000 glade kunder

Kun 649,-

Inkl. moms

Lav testamente nu

Spar 3.500,- ift. traditionel advokat