Pris: 699 kr.
Hos Legal Desk
10 - 15 min.
I reelt tidsforbrug
Spar 4.000 kr.
Ift. traditionel advokat
Pris: 699 kr.
Hos Legal Desk
10 - 15 min.
I reelt tidsforbrug
Spar 4.000 kr.
Ift. traditionel advokat
Kombinationssæreje er en blanding af skilsmissesæreje og fuldstændigt særeje, hvor jeres respektive formuer ikke bliver delt ved skilsmisse eller separation, samtidig med at der skabes de mest gunstige forhold for den længstlevende ægtefælle, hvis den ene skulle gå bort.
Det vil sige, at den afdøde ægtefælles formue i en sådan situation bliver til formuefællesskab, hvorimod længstlevende ægtefælles formue bliver til fuldstændigt særeje, sådan at længstlevende beholder hele sin formue. At afdødes formue bliver til formuefællesskab betyder, at den bliver delt ligeligt op, så den ene halvdel fordeles mellem eventuelle livsarvinger og længstlevende ægtefælle, mens den anden halvdel udelukkende går til længstlevende ægtefælle.
Kombinationssæreje fungerer således som skilsmissesæreje ved skilsmisse eller separation og som fuldstændigt særeje ved død, hvilket er grunden til dens popularitet.
Som ægtefæller får I automatisk det, som hedder formuefællesskab - også kaldet delingsformue eller fælleseje - når I bliver gift. Formuefællesskab betyder, at I som udgangspunkt skal dele alle jeres ejendele, hvis I bliver skilt eller hvis den ene går bort. Du kan læse mere om dette i vores artikel om formuefællesskab.
Ønsker I ikke formuefællesskab i jeres ægteskab, kan I vælge at indgå en ægtepagt om kombinationssæreje. Det vil betyde, at I ikke skal dele jeres ejendele, hvis I bliver separeret eller skilt. Hvis den ene ægtefælle derimod går bort, vil længstlevendes formue blive fuldstændigt særeje, mens den afdøde ægtefælles formue vil blive formuefællesskab og dermed skal deles. Det betyder, at længstlevende ægtefælle vil modtage mere, end hvis der ikke var indgået en ægtepagt om kombinationssæreje.
Eksempel:
Anne og Bjørn er gift og har sammen sønnen Simon. Anne har en formue på 200.000 kr. og Bjørn 400.000 kr. på tidspunktet, hvor Anne går bort. Bjørns formue på 400.000 kr. tages her ud som fuldstændigt særeje. Annes formue på 200.000 kr. bliver derimod fælleseje. Det betyder, at formuen skal deles med halvdelen (100.000 kr.) til Bjørn, mens den anden halvdel (100.000 kr.) skal fordeles som arv (dødsbo). Arven vil fordeles med halvdelen (50.000 kr.) til Bjørn og halvdelen (50.000 kr.) til Simon. Bjørn vil altså nu have en samlet formue på 550.000 kr., mens Simon vil arve 50.000 kr.
I kan både lave en ægtepagt med kombinationssæreje før og efter, I bliver gift. Dog anbefaler vi i langt de fleste tilfælde, at I ordner det inden, læs mere om dette her.
Hvis din ægtefælle ikke taler dansk, kan I benytte vores ægtepagt med engelsk oversættelse her.
Der er en nogle situationer, hvor det vil være en fordel, at lave en ægtepagt med kombinationssæreje (frem for en ægtepagt om fuldstændigt særeje):
Hvis I ønsker at sikre hinanden i tilfælde af, at den ene ægtefælle afgår ved døden.
Hvis den ene ægtefælle har en betydelig større formue end den anden, og I ikke ønsker at dele formuerne i tilfælde af separation eller skilsmisse.
Ægtepagten om kombinationssæreje yder god beskyttelse for jer - både hvis I skulle blive skilt, eller hvis en af jer går bort. Dette er årsagen til, at kombinationssærejet er den mest anvendte form for særeje i Danmark.
Kombinationssæreje oprettes som nævnt ovenfor ved en ægtepagt. Du kan her se et eksempel på kombinationssæreje, som det ser ud med en Legal Desk ægtepagt:
Når I laver jeres kombinationssæreje skal I vælge, hvor meget der skal være omfatte af særejet. I Legal Desks ægtepagt om kombinationssæreje kan I vælge mellem følgende:
Vil du vide mere, ring på
+45 9387 7889 eller fang os på
kontakt@legaldesk.dk