Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

24. januar 2023

Hvordan får jeg mine indefrosne feriepenge udbetalt?

Debatten om de indefrosne feriepenge lader til endelig at være faldet på plads. Alligevel kan det stadig være svært at finde rundt i, hvor meget du kan få udbetalt, og hvordan du rent lavpraktisk får dine feriepenge udbetalt. Derfor har vi samlet den viden, som er tilgængelig i denne artikel, der nemt og overskueligt gennemgår, hvordan du får dine indefrosne feriepenge udbetalt.


Legaldesk Fb 1200 630

Hvor meget får jeg udbetalt?

Du har mulighed for at få udbetalt feriepenge svarende til tre ugers ferie, som du har optjent i perioden fra den 1. september 2019 til den 31. marts 2020. Har du i denne periode optjent under 21 feriedage, kan du altså vælge at få alle dine indefrosne feriepenge udbetalt. Har du optjent mere end 21 feriedage i denne periode, forbliver det overskridende beløb indefrosset til den dag, hvor du når folkepensionsalderen.

Hvordan får jeg de indefrosne feriepenge udbetalt?

Hvis du ønsker at få dine indefrosne feriepenge udbetalt, er du nødt til aktivt at søge om dette. Pengene bliver altså ikke automatisk udbetalt til dig. Senest i oktober 2020 åbner muligheden for at ansøge om de indefrosne feriepenge, som sker via Borger.dk, hvor du blot skal logge på med dit NemID og anmode om at få pengene udbetalt. Få dage efter din ansøgning om udbetaling, vil du modtage et digitalt brev, hvoraf det fremgår, hvor meget du præcist får udbetalt. Udbetalingen vil herefter ske til din NemKonto cirka to uger efter ansøgningen.

Vær opmærksom på, at det sagtens kan ske, at der åbnes op for ansøgning om indefrosne feriepenge før oktober 2020 – dette er blot den frist, som regeringen har garanteret.

Hvem kan få indefrosne feriepenge udbetalt?

Har du haft et arbejde med løn i perioden mellem den 1. september 2019 til den 31. marts 2020, har du med stor sandsynlighed også optjent indefrosne feriepenge. Det er således ligegyldigt, om du har været deltidsansat, timelønnet, vikar, studerende i praktik, fuldtidsansat eller i fleksjob, da alle disse ansættelsesformer giver ret til optjening af feriepenge. Har du været freelancer i perioden, skal dit arbejde have foregået som lønmodtagerjob for, at du vil have optjent feriepenge.

Hvor stort et beløb du har optjent og dermed kan få udbetalt, afhænger af hvor meget du har arbejdet i den angivne periode. Har du været på overførselsindkomst uden anden indkomst, har du ikke optjent feriepenge. På Borger.dk kan du se, hvor mange feriepenge, du har til gode. Det angivne beløb er dog ikke nødvendigvis det endelige beløb, som du ender med at få udbetalt. Dette afgøres først, når du har ansøgt om udbetaling.

Du kan læse mere om de indefrosne feriepenge på Borger.dk.