Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Ansættelseskontrakt
dit dokument oprettes ...
10 - 15 min.
Det tager 10 - 15 min. i reelt tidsforbrug, at udfylde ansættelseskontrakt

Ansættelseskontrakt – Timelønnet

Hvis du skal ansætte en timelønnet medarbejder, så kan du gratis lave din ansættelseskontrakt med Legal Desk. Timelønnede medarbejdere har nemlig krav på en ansættelseskontrakt. Denne kaldes også for en ansættelsesaftale, ansættelsesbrev eller ansættelsesbevis. Bliv klogere på, hvordan du gør her.

Hos LegalDesk

Pris: GRATIS

Hos Legal Desk

Traditionel advokat

Spar 1.400,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Hvad er en ansættelseskontrakt for timelønnet?

En ansættelseskontrakt for en timelønnet medarbejder er en kontrakt, der beskriver alle de væsentligste vilkår for medarbejderens ansættelse i en virksomhed. Udover vilkår såsom arbejdsopgaver, arbejdstid og løn, kan man også vælge at regulere yderligere forhold, såsom fortrolighed og beskyttelse af immaterielle rettigheder.

Start din gratis ansættelseskontrakt for timelønnede her 

Hvornår er man timelønnet?

En medarbejder er timelønnet, når han eller hun bliver aflønnet for det antal timer, der er arbejdet i løbet af lønperioden. Det vil ofte være tilfældet med f.eks. tjenere og lignende. Du skal være opmærksom på, at timeansatte ofte er dækket af en overenskomst. 

Hvis medarbejderen modtager en fast månedlig løn for sit arbejde - uanset hvor mange arbejdsdage, der er i måneden - vil der enten være tale om en deltidsansat eller en fuldtidsansat. Du kan lave en ansættelseskontrakt for deltids- eller fuldtidsansatte her.

Se, hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Kan en funktionær være timelønnet?

Hvis en medarbejder er funktionær, bliver han eller hun omfattet af funktionærloven, der indeholder en række beskyttelsesregler, eksempelvis omkring opsigelse, sygdom, mv. 

Der er tre betingelser, der alle skal være opfyldt, for at en timelønnet medarbejder er funktionær. Betingelserne er:

  • Medarbejderen skal arbejde mindst otte timer om ugen i gennemsnit. Hvis arbejdstiderne svinger fra uge til uge, skal den gennemsnitlige arbejdstid om ugen beregnes
  • Medarbejderen skal være underlagt instruktionspligt, hvilket betyder, at der skal være en overordnet, der giver medarbejderen instrukser i forhold til arbejdets udførelse
  • Medarbejderen skal udføre funktionærarbejde, hvilket blandt andet vil sige kontorarbejde, salgsarbejde, lagerarbejde og visse former for klinisk arbejde

Timelønnede funktionærer er f.eks. studerende, tilkaldevikarer og lignende, der arbejder på deltid med et varierende antal timer i lønperioden

Eksempel på ansættelseskontrakt

Du kan nedenfor se et eksempel på en ansættelseskontrakt for timelønnet arbejde, der opfylder alle krav. Ansættelseskontrakten i eksemplet beskriver blandt andet forhold vedrørende arbejdstider, løn, opsigelsesfrist, tiltrædelsestidspunkt og hvorvidt medarbejderen er funktionæransat. Du kan helt gratis og uforpligtende gå i gang med vores formular, så du selv kan se, hvad den inkluderer.

Legaldesk Ansaettelseskontrakt For Timeloennede 20 02 2020

Er medarbejderen omfattet af overenskomst?

Mange timelønnede er omfattet af en overenskomst. En overenskomst er en kollektiv aftale mellem en arbejdsgiverorganisation og en lønmodtagerorganisation. Der vil fremgå en række vilkår af overenskomsten, som skal overholdes i forhold til ansættelsen og ansættelseskontrakten.

Hvorfor skal jeg lave en ansættelseskontrakt?

Medarbejderen har som udgangspunkt krav på at få en ansættelseskontrakt inden for en frist på syv kalenderdage efter han eller hun bliver ansat, hvis han eller hun er ansat i minimum en måned og arbejder mindst tre timer om ugen. Hvis der ikke laves en ansættelseskontrakt, kan arbejdsgiveren risikere at skulle betale en bøde til medarbejderen, der normalt ligger mellem 2.500 kr. og 7.500 kr.

Udover at undgå risikoen for en bøde, giver en ansættelseskontrakt også klarhed om vilkårene for ansættelsen, hvilket er en fordel for både medarbejderen og virksomheden.

Hvordan gør jeg ansættelseskontrakten for timelønnede gyldig?

Når du har besvaret formularen, modtager du straks ansættelseskontrakten, der er klar til at blive underskrevet af dig og din medarbejder. I kan nemt og sikkert underskrive kontrakten med jeres NemID (læs mere om, hvordan dette gøres her) og der er derfor ikke behov for at printe eller scanne. Ansættelseskontrakten er gyldig, når begge parter har underskrevet, og I kan efterfølgende opbevare den sikkert i hver jeres private Legal Desk arkiv.

Lav kontrakt til timelønnet med Legal Desk

Når du laver din kontrakt med Legal Desk, behøver du ikke udfylde en generisk pdf-skabelon. Du skal bare besvare en række spørgsmål, og så bliver kontrakten genereret automatisk på baggrund af dine svar. Det betyder, at den ansættelseskontrakt, du modtager, i højere grad er skræddersyet efter dine behov.

Du kan gå i gang med det samme ved at klikke Lav ansættelseskontrakt nu nedenfor.

Ansættelseskontrakt

Få styr på papirarbejdet på 10 minutter

Udfyld og modtag straks

Alle dokumenter samlet ét sted

100% tilfredshedsgaranti

Digital alt-i-en løsning

Mere end 200.000 tilfredse kunder

GRATIS

Lav kontrakt nu

Spar 1.400,- ift. traditionel advokat

Ofte stillede spørgsmål

.

Hvilke rettigheder har man som timelønnet?

Hvad er forskellen på fastansat og timelønnet?

Er man berettiget til pension som timelønnet?

Hvad skal der stå på en ansættelseskontrakt?

Er det bedst at være timelønnet eller månedslønnet?

Hvordan fungerer timeløn?

Hvad betyder det, når man er timelønnet?