Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Enkeltmandsvirksomhed
dit dokument oprettes...
10 - 15 min.
Det tager 10 - 15 min. i reelt tidsforbrug, at udfylde enkeltmandsvirksomhed

Opret virksomhed

Ønsker du at gøre din iværksætterdrøm til en realitet? I Danmark har du gode muligheder for at springe ud som selvstændig. Inden du tager skridtet, er der dog nogle ting, du skal tage stilling til. Vi gennemgår her det, du skal vide før du opretter en virksomhed. Med Legal Desk kan du også nemt komme i gang med oprettelsen allerede i dag.

Hos LegalDesk

Pris: 199,-

Ekskl. moms

Traditionel advokat

Spar 4.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Hvordan opretter jeg en virksomhed?

Inden du starter dit nye liv som iværksætter, er der nogle punkter, som vi anbefaler, at du først tager stilling til. Du har med garanti tænkt din forretningsplan igennem utallige gange, men gør dette en ekstra gang. Når du har en god mavefornemmelse, kan du gå videre til de næste punkter, som er følgende:

1. Skal du starte en virksomhed eller et selskab?

Mange tror fejlagtigt, at en virksomhed og et selskab er det samme, da de to ting ofte blandes sammen i daglig tale. Dette er dog ikke helt tilfældet, da virksomheder og selskaber er underlagt forskellige love. De forskellige virksomhedsformer og selskabstyper gennemgås længere nede i artikel.

2. Har du anskaffet den nødvendige kapital?

Hvis du ønsker at starte en virksomhed, er dette ikke afgørende, da du kan oprette en enkeltmandsvirksomhed med 0 kr. i startkapital. Hvis du derimod ønsker at oprette et selskab, skal du være i stand til at indskyde den påkrævede mængde startkapital, som starter på minimum 40.000 kr. Uden midlerne til denne kapital, er det som udgangspunkt ikke muligt at oprette et selskab og starte driften.

3. Klar nemt oprettelsen med Legal Desk

Har du styr på ovenstående punkter, er du klar til at oprette din virksomhed. Selve oprettelsen sker ved at udfylde vores formular, der hjælper dig med at tage stilling til virksomhedens grundlæggende forhold. Det inkluderer blandt andet selskabsnavn, stiftelsesdato, oplysninger om ejerforhold osv. Du kan i nedenstående grafik se, hvordan oprettelsen forløber med Legal Desk.

Proces for enkeltmandsvirksomhed

 

Hvilken virksomhedsform kan jeg oprette?

Der findes to virksomhedstyper; enkeltmandsvirksomhed og interessentskaber (I/S), samt to selskabsformer; anpartsselskaber (ApS) og aktieselskaber (A/S). Vi gennemgår herunder kort de virksomhedstyper og selskabsformer, som du kan oprette med Legal Desk.

Enkeltmandsvirksomhed

En enkeltmandsvirksomhed er en personligt ejet virksomhed og der kan derfor kun være én ejer. Det er en enkel måde at drive virksomhed på, da der hverken er krav om årsregnskab, direktion eller bestyrelse, ligesom indskud af startkapital heller ikke er påkrævet. Til gengæld hæfter du som ejer for virksomhedens eventuelle gæld med din personlige formue. 

Læs mere om enkeltmandsvirksomheder her

Anpartsselskab (ApS)

Et anpartsselskab er et kapitalselskab, hvorfor ejere nyder begrænset hæftelse. Det betyder, at du kun hæfter med dit indskud i selskabet og ikke din personlige formue. Du kan stifte et anpartsselskab alene eller i fællesskab med flere personer, da kapitalselskaber kan have flere ejere og derfor også indgå i holdingstruktur. Der gælder et krav om indskud på minimum 40.000 kr. ved oprettelsen. Dit indskud i anpartsselskabet fordeles på anparter, som udgør ejerandelene i selskabet. Anpartsselskaber er underlagt selskabslovens regler, og det er et krav, at der udpeges en direktion.

Læs mere om anpartsselskaber her

Aktieselskab (A/S)

Et aktieselskab er ligeledes et kapitalselskab, og du hæfter derfor også kun med den indskudte kapital og ikke din personlige formue. Oprettelse af et aktieselskab kræver et indskud på minimum 400.000 kr., som fordeles på aktier mellem ejerne, der fungerer som ejerandele. Et aktieselskab er ligesom ApS'et underlagt selskabsloven, men der gælder flere krav i forhold til direktion og ledelse. Eksempelvis skal der både være en direktion og en bestyrelse i et A/S.

Læs mere om aktieselskaber her

Opret virksomhed med Legal Desk

Hos Legal Desk hjælper vi dig med at oprette din virksomhed nemt, hurtigt og billigt. Når du har udfyldt formularen på vores hjemmeside og underskrevet med dit NemID, sender vi din virksomhed til registrering inden for 24 timer. Bestiller du din virksomhed efter kl 16 på fredage, vil din bestilling blive behandlet den følgende mandag.

Når Erhvervsstyrelsen har udført sin sagsbehandling af registreringen, som normalt tager mellem 2-14 dage, modtager du dit CVR-nummer og eventuel momsregistrering. Vi følger naturligvis din bestilling helt til dørs.

 

 

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen.

video

 

 

Gå i gang med formularen allerede nu ved at trykke ‘Opret virksomhed nu’ nedenfor.