Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Selskabsstiftelse
dit dokument oprettes ...
10-15
Det tager 10-15 i reelt tidsforbrug

Vejledning oprettelse af holdingselskaber

Der er adskillige fordele ved at oprette dit selskab med en holdingstruktur, bl.a. i form af væsentligt lavere beskatning og udbetaling af udbytte. Opret dit holdingselskab i dag og få alle fordelene.

Hos LegalDesk

Pris: 3.499,-

Ekskl. moms

Traditionel advokat

Spar 8.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10-15 min.

I reelt tidsforbrug

Overvejer du oprettelse af et holdingselskab?

Ved oprettelse af et holdingselskab i form af et A/S eller ApS skal der laves stiftelsesdokumentation, ejerbog og vedtægter. Dertil skal der indskydes en selskabskapital på minimum 400.000 kr. for et A/S og minimum 40.000 kr. for et ApS.

Med Legal Desk kan du nemt og hurtigt stifte dit eget selskab - også som holdingkonstruktion. Læs med og bliv klogere på, hvordan du gør i praksis eller gå direkte igang med oprettelsen her.

Trin 1

Stift holdingselskab

Når du vælger en holdingstruktur (dvs. både holding- og driftsselskab), skal du stifte holdingselskabet som det første. Hvis I er flere ejere, vil det ofte være en fordel, at I stifter et holdingselskab for hver ejer. Et holdingselskab er ikke en selskabsform for sig selv, men blot en betegnelse for selve strukturen. Et holdingselskab kan derfor være både et ApS eller et A/S. IVS blev afskaffet d. 9. april 2019, og kan derfor ikke længere oprettes. 

Se, hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen.

Når du stifter dit holdingselskab, skal du i formularen vælge “Formålsbestemmelse for holdingselskab” under fanen “Formål”. Når du har valgt denne formålsbestemmelse, sættes den korrekte branchekode ind for dit holdingselskab. Du skal være opmærksom på, at det er dig som person, der skal angives som stifter og ejer af selskabet. Der gælder forskellige kapitalkrav for de enkelte selskabsformer. Et A/S kan stiftes for en kapital på minimum 400.000 kr., og et ApS for en kapital på minimum 40.000 kr.

Hvis I er flere ejere, vil I altså stifte et holdingselskab for hver ejer på denne måde.

Stift dit holdingselskab her

Registrer holdingselskab

Når du har lavet selskabsdokumenterne til holdingselskabet, skal selskabet registreres hos Erhvervsstyrelsen for at blive gyldigt. Når du har oprettet dit holdingselskab hos Legal Desk, sørger vi for hele registreringsprocessen.

Trin 2

Stift driftsselskab

Når du har oprettet holdingselskabet, kan driftsselskabet stiftes. Når du stifter holdingselskab, angiver du dig selv som personlig ejer. Nu hvor du stifter driftsselskabet, skal du derimod angive holdingselskabet som stifter og ejer af driftsselskabet. Hvis I er flere ejere, skal I sikre jer, at I hver især indskyder et beløb, der er i overensstemmelse med den ønskede ejerfordeling i driftsselskabet.

Eksempel:
Søren og Mads vil stifte Driftsselskabet ApS, der skal ejes gennem deres personlige holdingselskaber, Søren Holding ApS og Mads Holding ApS. Søren og Mads stifter derfor hvert deres holdingselskab med 40.000 kr. i selskabskapital. Derefter stifter de Driftsselskabet ApS med 40.000 kr. i selskabskapital. Fordi Søren og Mads ønsker, at ejerskabet over Driftsselskabet ApS skal fordeles ligeligt, skyder de hver især 20.000 kr. i Driftsselskabet ApS. På den baggrund ser regnestykket således ud: I begge holdingselskaber vil der være en resterende selskabskapital på 20.000 kr. (40.000 - 20.000 = 20.000 kr.). I driftsselskabet vil der være en selskabskapital på 40.000 kr.

Registrer driftsselskab

På samme måde som ved stiftelsen af dit holdingselskab, så vil registrering automatisk indgå i pakken, når du opretter dit driftsselskab med Legal Desk.

Eksempler på holdingstrukturer: 

 

Sådan kommer du i gang

For at opsummere, skal du altså gennemføre vores formular to gange – én gang for hvert trin. Du påbegynder ved at trykke ‘Opret holdingselskab nu’ øverst på siden. Vi anbefaler, at du først opretter holdingselskabet, da du på den måde nemt kan indsætte holdingselskabet som ejer, når du efterfølgende opretter driftsselskabet.

Når du har gennemført oprettelsen, vil du modtage en mail med kontonummeret til vores klientkonto hos vores advokat – hertil skal du overføre selskabskapitalen. Når selskabskapitalen er overført og godkendt, kan vi færdiggøre registreringen. 

Rent lavpraktisk betyder dette, at holdingselskabet betaler driftsselskabets startkapital og derigennem bliver ejer af samtale kapitalandele i driftsselskabet. På den måde slipper du for at betale startkapital for både holding- og driftsselskab.

Det tager som regel mellem 24-48 timer at modtage et CVR-nummer. Behandlingstiden er dog længere, hvis det er weekend.

Holdingstruktur

Få driftsselskab og holdingselskab i én samlet pakke nemt og hurtigt

Drifts + holdingselskab (ApS eller A/S)

Inkl. alle nødvendige dokumenter

Inkl. bekræftelse af kapital

Vi hjælper dig hele vejen og du kan følge processen online

Vi stifter 22% af alle selskaber i DK

Gør som 50.000 andre selvstændige

Kun 3.499,-

Ekskl. moms

Opret holdingstruktur

Spar 8.000,- ift. traditionel advokat

Ekskl. obligatorisk gebyr til Erhvervsstyrelsen på 670,- pr. selskab