Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Virksomhedsoverdragelse
dit dokument oprettes ...
15 - 20
Det tager 15 - 20 i reelt tidsforbrug

Virksomhedsoverdragelse step-by-step

Når en virksomhed skal helt eller delvist sælges, er der typisk en række trin, der bør følges. Vi beskriver her, hvordan processen for en virksomhedsoverdragelse som regel forløber.

Hos LegalDesk

Pris: 2.499,-

Ekskl. moms

Traditionel advokat

Spar 8.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

15 - 20 min.

Indholdsfortegnelse

 1. Sælger og potentielle købere mødes

  Virksomhedsejeren(e) sætter virksomheden til salg for at finde en eller flere potentielle købere til virksomheden. Dette kan f.eks. ske på virksomhedsportaler som Saxis.dk. Det kan også være, at en potentiel køber har kontaktet virksomhedsejeren(e) direkte med henblik på køb af virksomheden.

Sådan virker Legal Desk 

 1. Undersøgelse af selskabet

  Den eller de potentielle købere af virksomheden  skal herefter undersøge virksomheden ved at gennemgå regnskaber, væsentlige dokumenter og drøfte med virksomhedens ledelse (kaldet Undersøgelsesmaterialet). Du kan læse mere om undersøgelsesmaterialet her. Før potentielle købere får adgang til undersøgelsesmaterialet, er det en god idé, at både virksomhedsejeren(e) og potentielle køber underskriver en hemmeligholdelsesaftale (også kaldet en NDA). En hemmeligholdelsesaftale sikre, at der er klare regler for, at potentielle købere ikke må videregive de fortrolige oplysninger, de får adgang til i forbindelse med undersøgelsen af virksomheden. Du kan læse mere om hemmeligholdelsesaftale her

 1. Forhandling omkring vilkår for salg

  Sælger og køber skal blive enige om de væsentligste vilkår for virksomhedsoverdragelsen. De vigtigste vilkår omhandler prisen for selskabet, deponering, længden for garantierne og om sælger skal underlægges en konkurrenceklausul. Du kan læse om sælgers garantier her.

 1. Overdragelsesaftale

  Sælger og køber skal indgå og underskrive en overdragelsesaftale for overdragelse af virksomheden. Overdragelsesaftalen beskriver de vilkår og betingelser, som skal gælde for virksomhedsoverdragelsen. Overdragelsesaftalen indeholder også en dato, hvor overdragelsen af virksomhedens ejerandele skal gennemføres. Du kan læse mere om overdragelsesaftalen her.

 1. Overdragelse

  Endeligt skal overdragelsen gennemføres. Det betyder, at sælger skal modtage købesummen og køber skal modtage ejerandelene i virksomheden. Der er dog også en række andre dokumenter og forhold, der skal håndteres i forbindelse med overdragelsen.

Virksomhedsoverdragelsen er nu gennemført!

Lav overdragelsesaftale med Legal Desk

Du kan nemt og hurtigt oprette en fyldestgørende overdragelsesaftale online med Legal Desk. Du udfylder blot vores formular, hvori vi stiller dig en række spørgsmål vedrørende overdragelsen. Du kan bevæge dig frem og tilbage mellem svarene, og først når du er tilfreds, bliver du sendt til betaling. Så snart betaling er gennemført, modtager du overdragelsesaftalen klar til underskrift med NemID.

Klik ‘Lav overdragelsesaftale nu’ nedenfor for at gå i gang med vores formular.

Virksomhedsoverdragelse

Få styr på papirarbejdet på 15 minutter

Udfyld, modtag og underskriv digitalt

Alle dokumenter samlet ét sted

Inkl. registrering

Digital alt-i-en løsning

Benyttet af mere end 50.000 selvstændige

Kun 2.499,-

Ekskl. moms

Start nu

Spar 8.000,- ift. traditionel advokat