Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Ægtepagt
dit dokument oprettes ...
10 - 15
Det tager 10 - 15 i reelt tidsforbrug

Delingsformue

Når man bliver gift, får man automatisk delingsformue. Delingsformue betyder, at ægtefæller skal dele deres formuer ligeligt, hvis de bliver separeret eller skilt. Vi forklarer her, hvad delingsformue indebærer.

Hos LegalDesk

Pris: 899,-

Inkl. moms

Traditionel advokat

Spar 4.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Hvad er delingsformue?

Delingsformue, som tidligere hed formuefællesskab eller fælleseje, træder i kraft, når man som par bliver gift. Delingsformue betyder, at ægtefæller skal dele hver deres formuer ligeligt mellem sig i tilfælde af separation eller skilsmisse. Delingsformue indebærer altså præcist det samme, som da det hed formuefællesskab, det er blot begrebet, der er ændret som led i den nye lov om ægtepars økonomiske forhold. Formålet med denne ændring, er, at ordet ‘delingsformue’ er mere sigende end formuefællesskab, da det direkte oversat betyder at dele formuer. Dermed vil det forhåbentligt skabe mindre forvirring omkring betydningen.

Hvis I ikke ønsker at dele jeres formuer?

Hvis I som ægtefæller ikke er interesseret i, at skulle dele jeres formuer i tilfælde af separation eller skilsmisse, skal I oprette en ægtepagt med særeje. Der er forskellige særejetyper (fuldstændigt særeje og kombinationssæreje), og I kan tilpasse jeres ægtepagt, så den passer præcist til, hvad I ønsker. Det betyder, at I selv kan vælge, hvor meget og hvad der skal være særeje, og om noget skal indgå i delingsformuen. For at oprette en ægtepagt med særeje kræver det dog enighed, da en ægtepagt skal underskrives af begge ægtefæller, før den bliver gyldig.

Hvordan laver vi en ægtepagt?

For at oprette en ægtepagt skal I afgøre, om I ønsker at få fuldstændigt særeje eller kombinationssæreje. Forskellen på disse to særejetyper, er, at en ægtepagt med fuldstændigt særeje medfører, at I hverken skal dele jeres særeje i tilfælde af separation, skilsmisse eller død (I skal dog være opmærksomme på, at I stadig vil arve efter hinanden). Kombinationssæreje medfører, at jeres særeje ikke skal deles i tilfælde af separation eller skilsmisse, men derimod ved død. Hvad der passer bedst til jeres situation, kan I blive klogere på her.

Når I har afgjort, hvilken type særeje I ønsker, kan I lave jeres ægtepagt gennem Legal Desk, online og nemt. I skal blot besvare en række spørgsmål i en webformular og betale for ægtepagten. På baggrund af jeres svar vil I automatisk modtage jeres ægtepagt, der er klar til at blive underskrevet og tinglyst.

Ægtepagt

Beskytter både dig selv og din ægtefælle

Få styr på papirarbejdet på 10 minutter

Nem oprettelse

Underskriv digitalt

100% tilfredshedsgaranti

+200.000 glade kunder

Kun 899,-

Inkl. moms

Start nu

Spar 4.000,- ift. traditionel advokat