Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Familielån
dit dokument oprettes ...
10 - 15
Det tager 10 - 15 i reelt tidsforbrug

Anfordringslån

Hvis du skal give eller modtage et lån fra et familiemedlem eller god ven, kan du vælge lånetypen anfordringslån. Det særlige ved et anfordringslån er, at lånet til enhver tid kan opsiges af långiver, og låntager til enhver tid kan tilbagebetale lånet. Med Legal Desk kan du nemt og sikkert udarbejde et anfordringslån og skabe faste rammer for lånet.

Hos LegalDesk

Pris: 399,-

Inkl. moms

Traditionel advokat

Spar 1.200,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Hvad er et anfordringslån?

Et anfordringslån er et lån, der til enhver tid kan opsiges af långiver. Så snart der gives meddelelse (anfordring) herom, bliver lånet opsagt, hvorefter det skal tilbagebetales med en kort frist, såsom 14 dage. Det betyder, at der ikke er fastsat en bestemt dato for, hvornår lånet skal tilbagebetales. Låntager har også ret til at tilbagebetale lånet til enhver tid, eksempelvis hvis han eller hun pludselig kommer til penge.

Anfordringslån og renter

Det er op til långiver, hvorvidt der skal renter på lånet. Man vil dog i langt de fleste tilfælde vælge, at et anfordringslån skal være rentefrit. Dette skyldes, at anfordringslån oftest bruges mellem nærtstående, såsom familie eller gode venner, og lånet derfor gives på meget fordelagtige vilkår. Det er også på baggrund af disse fordelagtige forhold, at man giver långiver ret til at kræve lånet tilbagebetalt, når han eller hun beder om det (anfordring).

Ønsker du en låneaftale på kommercielle vilkår kan du anvende Legal Desks kommercielle låneaftaleEn kommerciel låneaftale anvendes typisk, hvis der ydes et lån i erhvervsmæssig sammenhæng, hvor låntager eller långiver er en virksomhed.

Se hvordan Legal Desk virker

Udarbejd anfordringslån her

Derfor er det en god ide at lave et anfordringlån

Selvom dit anfordringslån er til en nærtstående person, er det en rigtig god ide at lave en låneaftale. Ofte indgås sådan en aftale mundtligt uden nogen skriftlig form for aftale. I disse tilfælde kan det ske, at parterne glemmer at drøfte detaljer om tilbagebetaling af lånet og eventuelle renter. Det kan føre til konflikter, misforståelser og problemer blandt familie og venner. En skriftlig aftale om et anfordringslån sikrer at alle væsentlige vilkår drøftes og dokumenteres og aftalen er juridisk gyldig. Et anfordringslån sikrer på den måde långiver og låntager hver især og deres fælles forhold til hinanden. Som udgangspunkt anbefaler vi, at der laves en skriftlig låneaftale, hvis lånebeløbet er over 5.000 kr.

Lav dit eget anfordringslån med Legal Desk

Du kan selv lave et anfordringslån med Legal Desk, hvor du selv bestemmer de vilkår, der skal gælde for lånet. Du skal blot udfylde en webformular, betale og herefter modtager du det færdige anfordringslån, der er klar til at blive underskrevet af lånets parter, hvilket nemt kan gøres med NemID (læs mere om, hvordan dette gøres her). Når dokumentet er underskrevet, er anfordringslånet gyldigt. Fremadrettet kan I altid finde dokumentet i jeres personlige Legal Desk arkiv på Legal Desks’ hjemmeside, så I slipper for at printe, scanne og holde styr på fysiske papirer.

Familielån

Giv og modtag lån med fordelagtige vilkår

Få styr på papirarbejdet på 10 minutter

Udfyld og modtag straks

Underskriv digitalt

100% tilfredshedsgaranti

+200.000 glade kunder

Kun 399,-

Inkl. moms

Lav anfordringslån nu

Spar 1.200,- ift. traditionel advokat