Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

Funktionærloven

Funktionærloven beskriver alle de væsentligste vilkår og betingelser for en medarbejder ansat som funktionær i en virksomhed. Du kan læse mere om funktionærloven her, hvor du også kan oprette en ansættelseskontrakt for funktionæransatte helt gratis.

Hos LegalDesk

Pris: 0 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Gem 1.400 kr.

Ift. traditionel advokat

Hvem er omfattet af funktionærloven?

Der er en række krav, der skal være opfyldt, før man som medarbejder bliver anset som funktionær. Et af de væsentligste forhold, der skal være opfyldt er, at man har en særlig type arbejdsopgave. Det kan blandt andet være handel-, lager- eller kontorarbejde. Du kan læse mere om dette i vores artikel om, hvornår man er funktionær

Hvis du som medarbejder ikke er omfattet af funktionærloven, vil du ofte være omfattet af en overenskomst i stedet. En overenskomst er en aftale, der er indgået mellem en arbejdsgiverorganisation og en lønmodtagerorganisation inden for en given branche.

Sådan virker Legal Desk. Artiklen fortsætter under videoen. 

video

Hvad er funktionærlovens opsigelsesvarsel?

Funktionærloven sikrer medarbejdere et fastsat opsigelsesvarsel, hvis man som medarbejder bliver fyret. Du kan læse mere om dette i vores artikel om opsigelsesvarsel for funktionærer. Udover selv opsigelsesvarslet, er det også vigtigt at være opmærksom på, at der skal være en saglig begrundelse for at kunne opsige en medarbejder. Læs mere om saglig begrundelse for opsigelse af medarbejdere her.

Du skal dog være opmærksom på, at hvis du er timeansat og du arbejder mindre end 8 timer om ugen, vil det betyde, at du ikke er omfattet af funktionærlovens regler om opsigelse. Du kan læse mere om dette i vores artikel om opsigelse af timelønnede medarbejdere.

Har jeg ret til barsel ifølge funktionærloven?

Som funktionær vil du have ret til barsel. Det er dog ikke funktionærloven, der beskriver reglerne omkring barsel, men derimod barselsloven. Ønsker du at vide mere om, hvilke regler, der gælder, kan du læse vores artikel om graviditet og barsel.

Opret ansættelseskontrakt til funktionærer her

Har jeg ret til ferie ifølge funktionærloven?

Som funktionær har du som udgangspunkt ret til betalt ferie i forbindelse med din ansættelse. Reglerne for medarbejderes ret til ferie er dog ikke beskrevet i funktionærloven, men derimod i ferieloven.

Giver funktionærloven mig krav på betaling for overarbejde?

Funktionærloven indeholder ingen bestemmelser for betaling af overarbejde. Det vil ofte være noget, som er blevet forhandlet i forbindelse med ansættelsen og dermed beskrevet i den individuelle ansættelseskontrakt. 

Opret ansættelseskontrakt her

Lav ansættelseskontrakter i overensstemmelse med funktionærloven

Det er vigtigt, at ansættelseskontrakter for funktionærer er udarbejdet i overensstemmelse med reglerne i funktionærloven. Hvis de ikke er det, kan de være ugyldige og medføre bøder for arbejdsgiver. 

Hos Legal Desk kan du lave ansættelseskontrakter, der er udarbejdet i overensstemmelse med alle regler i funktionærloven, ligesom gældende regler for timelønnede medarbejdere. 

Udfyld formularen på 10 minutter og modtag straks din ansættelseskontrakt, klar til underskrift med NemID.